1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płyta Nie jest obsługiwana Błąd??

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez haipehaope, Lipiec 22, 2012.

  1. haipehaope

    haipehaope Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2012
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam ostatnio sobie pobrałem dwa nowe tytuły takie jak Prototype 2 i TC's Ghost Recon ładnie przepusciłem przez abgx nagrałem na plytach Verbatim i kazda gra którą odpalę w xbox 360 slim nie chce chodzic przy uruchomieniu wyskakuje komunikat Płyta Nie jest obsługiwana zgrałem te gry na dysk i tak samo wyskakuje błąd ten sam co to może byc za przyczyna ??
    Mój dash to:2.0.14719.0
    Nagrywałem na płyte Verbatim
    Nagrywarka Lite-on ihas 124b
    Proszę o jak najszybszą odpowiedź zależy mi zebym dzisiaj sobie pograł
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    wgraj lt3.0
     
  4. haipehaope

    haipehaope Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2012
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam lt 3.0 wgrane bo chodzą mi takie gry jak Gears of war 3 Driver San francisco Call of duty modern warfare 3
    Więc jaka to moze być przyczyna prosze pomózcie
     
  5. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX
    Podaj log z abgx i imgburn.
    I nie pisz posta pod postem.

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4555
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Zapewne uszkodzony obraz :)
     
  7. haipehaope

    haipehaope Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2012
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    czasem pomaga wyczyszczenie pamięci podręcznej w konsoli
     
  9. haipehaope

    haipehaope Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2012
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Teraz wgrałem przed chwilą aktualizacje co zawsze wyskakiwała podczas uruchomienia xboxa i mam dasha 2.0.15574.0
    I gdy teraz uruchomiłem gre wyskoczył komunikat Nie mozna odczytac płyty 1 Wyczysc płytę miekką sciereczką 2.Ponownie uruchom konsole i tak cały czas teraz wyskakuje

    EDIT:

    A jak to zrobic ?? i co to daje:)

    -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.
     
  10. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    w ustawieniach systemu masz tą opcje , wszystkie opcje w imageburnie masz dobrze ustawione : tools-drive-change book type , oraz change advanced settings? pod verbatimy? możesz czyścić pamięć i możesz też sformatować dysk (zapisz wszystko na penie save itp) no i jeszcze TU do każdej gry ale wątpie
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    ustawienia konsoli -> pamięć klawisz Y i pojawi się opcja do wyczyszczenia pamięci podręcznej
     
  12. haipehaope

    haipehaope Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2012
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zrobiłem zdj moich ustawien jakie mam w imgburn looknij czy dobrze mam ustawione

    Zrobiłem zdj moich ustawien w imgburn looknij czy dobrze zrobione mam i wyczysciłem pamięć masowa w konsoli tak jak mówiłes i nic tak samo jest tylko teraz znowu wyskoczyło płyta nie jest osługiwana
     
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    tylko to foto co masz to nie ote ustawienia chodzi :) to jest zakladka write a nie to o czym pisalem , musisz je ustawić pod swoje płyty zalezy na jakich nagrywasz :)
     
  14. haipehaope

    haipehaope Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2012
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Pomozesz mi jakos ustawic no ja nagrywam na omega przewaznie ale prototype i ghost recon nagrałem na verbatim

    I jak pomoze mi ktos pilnie potrzebuje

    Cały czas jak chce uruchomic płyte wyskakuje ten błąd co to może byc jak to nagrac żeby chodziło poprawnie

    Nie pisz post pod postem//Laki88
     
  15. destroyer56

    destroyer56 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 17, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dokładnie ten sam problem, ale sposób Eslorda nie działa. Jakieś inne pomysły? Dodam, że mam ten problem tylko z maddenem 13, gra zainstalowała się na dysk bez problemu, ale nie można jej uruchomić.
     
  16. grzybu1922

    grzybu1922 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 28, 2009
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podbijam, mam taki sam problem aktualnie z PESem 2013. Znalazł już ktoś rozwiązanie?
     
  17. yahool

    yahool Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przyłączam się do tematu.
    Ihas 124 z wgranym firmwarem.
    Nagrywanie 2ch różnych obrazów xgd3 zakończone sukcesem w imgburn na verbatimach 003.
    Oczywiście wcześniej obrazy przeleciały przez abgx.
    Veryfikacja nagrywania pomyślnie zakończona.
    Konsola z lt 3.0

    Straciłem już około 6ciu płyt próbując różnych kombinacji OPC on/off, prędkości 2,4 lub 4.0

    Za każdym razem ten sam błąd "Płyta nie jest obsługiwana"

    Dodam że miałem nagrywarkę od razu z wersją oprogramowania ALOS i jedyne co musiałem zrobić to wgrać firmware dla verbatimów 001 i 003.
    Ale wydaje mi się że to nie ma większego związku z tym problemem gdyż nagrywanie i weryfikacja zawsze kończy się sukcesem.
     
  18. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Destroyer grzybu yahool mam ten sam problem co wy... ja zmarnowałem juz 26 płyt ... na poczatku miałem bład ze sciereczka wymieniłem laser i teraz mam bład nie obsługiwana płyta ... nie wiem sam jak to ustawc jak to nagrac i naprawde nie wiem o co chodzi... tak mam z kazda gra ... tylko xgd2 działaja
    Udało mi sie jedynie odpalic 2 razy Crysis 3 po wyjmowaniu i wkładaniu go do czytnika i tak zazwyczaj za koło 30 razem załapało... czy ktos jest madry i wiem o co chodzi ??
     
  19. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    A xy co problem to fat czy slim. Odkrylem ,ze kopia co na slim dziala na fat nie musi bo jest nieznana plyta. Ale plyta sprawna naped tez . I gry xgd3 losowe wybralem.
     
  20. yahool

    yahool Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    W moim przypadku okazalo się ze nie miałem lt3 w konsoli.
    Bardzo mnie to zdziwiło bo forza śmigała bez problemu.
    Dopiero po wizycie w serwisie okazało się ze nie mam lt3 więc logiczne było ze żadna gra nie latała.
    Od tej pory wszystko pięknie się nagrywa i działa bez problemu.

    Pozdrowienia
     
  21. darwar

    darwar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 14, 2013
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    nowy laser powinien byc juz z kalibrowany ?? czy musze go skalibrowac ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum