1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płyta nie jest obsługiwana + parę innych pytań

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez IntervenseI, Sierpień 9, 2012.

  1. IntervenseI

    IntervenseI Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    A, A
    Witam!
    Dzisiaj grałem sobie w Max Payne'a 3 (ponieważ dzisiaj rano przyszedł Xbox :congratulatory:) i mówię sobię, że podłącze pod internet. Podłączyłem, wszystko ładnie pięknie (bo nigdy nie była podłączana) Xbox live, pobrało jakieś aktualizacje (jedna była duża i dwie dość średnie) i potem chciałem zagrać i d*pa.. wyskakiwał mi ciągle błąd:

    "Płyta nie jest obsługiwana" - Co to w ogóle ma znaczyć? Niby używana konsola, przerobiona LT 2.0 z RGH i takie rzeczy? Zgrałem jeszcze na dysk - to samo.. nie wiem co mam robić, odpaliłem jeszcze GTA Episodes From Liberty City i zadziałało bez problemu.. o co chodzi? Niektóre gry czyta, a niektóre nie. Są nagrane dobrze, bo kupiłem od sprawdzonego sprzedawcy, no przecież skoro wcześniej działała, to musiała być dobrze nagrana, co nie? Co mam zrobić, żeby znowu mi odczytało bez problemu? Czyżby to była cicha aktualizacja? Czyściłem pamięć podręczną i nic..

    2 problem..

    Wiem, jak już się sprawdza Jaspera, czy jest RGH itp. ale czy da się zrobić upgrade napędu z LT 2.0 do 3.0? W ogóle, jaka to jest różnica? Daje to coś?

    3 problem..

    W opisie aukcji było napisane, że jest XeXmenu i FreeStyle Dash, włączyłem konsolę i tego nie było, normalne menu jak w każdym nieprzerobionym xboxie.. już nie wiem czy taki "sprawdzony" ten sprzedawca.. Oczywiście bez problemu mogę to wgrać, ale po prostu tego nie było ;p

    4 problem..

    Chciałbym pograć sobie na xbox'ie w emulator PSX'a (mam parę oryginalnych gier, po co mają się kurzyć). Szukałem na forum i nie znalazłem, dobrego emulatora.. znalazłem jakiś w internecie, ale jak wgrać taki emulator? Da się przez pendrive?

    Z góry dziękuje za odpowiedź i pomoc!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli masz konsole z rgh brawo, ze podlaczasz sie do xbox live, ban to kuz pewne dwa mozliwe uszkodzenie konsoli bes dump oraz cpukey.
    Wlacz konsole przez eject czy zalaczy sie xell, jeeli nie to jest zwykla konsola z ixtreme lt+ 2.0, trzea jej wgrac teraz lt+ 3.0 i nagrac gre ponownie najlepiej to na ihas. Emulator psx działa z xell uruchamia sie go z pendrive gry zas czyta z obrazu iso

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. IntervenseI

    IntervenseI Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    A, A
    Ta.. włączyłem przez eject i nie załączył się xell, tylko normalnie xbox - oszustwo -.-

    Jak wgrać ten LT+ 3.0? Sam dam rade? Gre ponownie mogę nagrać, bo obraz mam (z tej płyty), poradnik na forum jest, więc dam radę.
    Gry takie jak Metro 2033, GTA 4, działają, nie działa Call of Duty Black Ops, Battlefield 3 itp. Uszkodzona konsola? Nie rozumiem, wyjaśnij proszę, jak możesz.

    Jak zrobić xella? Jest jakiś poradnik?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sam nie zrobisz flash napędu, rgh zaś si juz nie da wykonac. Co do tej gry obraz zgrany z tej,pkyty nie nadaje się juz. Musisz pobrac nowy z ....

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum