1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płyta nieobsługiwana xgd3 nowe gry problem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez zdzislaw_krecina, Listopad 19, 2012.

  1. zdzislaw_krecina

    zdzislaw_krecina Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, zmagam się z następującym problem... mianowicie, ostatnie 3 gierki które ściągnąłem i nagrałem czyli : 007 Legends, Medal of Honor : Warfighter oraz Call of Duty : Black Ops II - nie działają, po zainstalowaniu i próbie włączenia wyskakuje komunikat " Płyta nieobsługiwana" w przypadku Black Ops II nawet zainstalować nie mogę gdyż widnieje tylko napis "Uruchom grę" po wciśnięciu "A" wyskakuje - "Nierozpoznana płyta". Dodam, że gierki nagrywam ihasem "b" poprzez ImgBurn, obrazy puszczam przez abgx360 i do tej pory nie miałem żadnych problemów z grami xgd3 ani żadnymi innymi , wszystko działało poprawnie (m.in. Fifa 13, Call of Duty MW3, Battlefield 3, Forza 4 i kilka innych...)
    Nagrywam tylko i wyłącznie na Verbatimach, ustawienia wg poradnika.

    Szukałem trochę po forum i widziałem kilka osób z podobnym problemem aczkolwiek nie znalazłem rozwiązania problemu... Proszę o pomoc kogoś kto się zna na temacie, może chociaż jakieś sugestie...

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    a moze masz słaby laser w xboxie...
    Zakladam ze w napedzie oczywiscie masz lt 3.0.... bo jak nie to lt3.0 wgrac potem abgx
     
  4. NIKODEMUS

    NIKODEMUS Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2008
    Posty:
    123
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żywiec, Poland
    Odp: Płyta nieobsługiwana xgd3 nowe gry problem

    Jakie masz lt?

    Wysłane z mojego LG-E610
     
  5. zdzislaw_krecina

    zdzislaw_krecina Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Laser w x'ie raczej ok (zakładam tak, gdyż jest stosunkowo "świeży"...)

    Co do LT to oczywiście 3.0 - > tak jak napisane w danych pod moim nickiem.
     
  6. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    A kazda gre xgd3 skanujesz abgx360 ?na ustawieniu autofix level 3 przed nagraniem?
     
  7. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Każdą grę jaką ściągniesz wrzucaj do ABGX! Jest to podstawą!
    Kolega kiedyś podesłał mi ss'y z ustawień abgx. Nie wiem, czy jest to poprawne ustawienie, ale obojętnie jaką grę nagram za pomocą tych ustawień działa. Dodam, że mam nagrywarkę zewnętrzną USB.

    [​IMG]
     
    1 osoba to lubi.
  8. zdzislaw_krecina

    zdzislaw_krecina Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG] [​IMG]


    No to chyba coś jest nie tak bo na początku widnieje napis w kolorze czerwonym na temat topologii...


    Czyli mam rozumieć, że s********* obraz gry ???
     
  9. zdzislaw_krecina

    zdzislaw_krecina Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    A to abgx z dwóch kolejnych gier któe mi nie działają, powtarzam , że do tej pory wszystkie xgd3 i nie tylko - chodziły bez zarzutu... :( Co robić panowie... ?

    Czy te obrazy są OK ???
     
  10. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Jakim programem nagrywasz? Przed chwilą nagrałem Black Ops 2 Clone cd i działą, tylko kai nie działą ;p
     
  11. zdzislaw_krecina

    zdzislaw_krecina Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Imgburn


    ps. problem nie tkwi w programie bo jak już wspominałem - nagrywam tym programem wg poradnika i wszystko zawsze grało. Conajmniej 5 gier xgd3 mam nagranych które chodzą, problem zaczął się na tych trzech tytułach nowych 007 Legneds, MOH Warfighter , COD Black Ops II...
     
  12. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Są trzy gry, które mają zabezpieczenie CIV, lecz nie widzę żadnej tutaj. Powiem ci tak.
    Ściągam grę-- Wrzucam do ABGX z ustawieniami które podałem wyżej. Kiedy ABGX skończy ładuje obraz płyty( Plik .dvd czy jakoś tak który waży 1kb!) w clone cd. To wszystko! Ludzie, skoro mi nagrywa na zwykłej nagrywarce pod usb, to nie rozumiem dlaczego tobie pali płyty -.-
     
  13. zdzislaw_krecina

    zdzislaw_krecina Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Dobra gościu , fajnie , że wszystko u ciebie ok, ile razy jeszcze to napiszesz?! (...) Pisałem już kilka razy w tym temacie , że potrafię nagrywać i do tej pory nie było żadnej lipy... nie jestem aż takim świeżakiem, nawet kumplowi nagyrwam bo jest zielony - i zawsze jest ok... ale widzę , że czytanie ze zrozumieniem się kłania... Założyłem ten temat z prośbą aby wypowiedział się ktoś kto sie zna na temacie a nie żeby sobie posty nabijać ( Bóg wie po co?!) ...
     
  14. pajunk93

    pajunk93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 17, 2011
    Posty:
    84
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śmigiel
    Odcinając się od tematu.

    Po pierwsze. Masz 6 Postów, więc trochę szacunku!
    Po drugie. Widocznie jesteś świeżakiem!
    Po trzecie. Administracje prosze o wygaszenie owego postu.
     
  15. zdzislaw_krecina

    zdzislaw_krecina Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Po pierwsze : Ile bym nie mial postów to jestem człowiekiem a nie robotem. Jeśli oceniasz ludzi po ilości postów to masz nie równo pod sufitem...

    Po drugie : Tak się składa , że z x'em mam do czynienia od 2008 roku, więc daruj sobie te tekściki ( tak na marginesie - twoje wykrzykniki nie robią na nikim wrażenia...)

    Po trzecie: Rozwiązałem już problem, temat do zamknięcia.

    Problem tkwił w złych ustawieniach obrazach, ponownie spatchowane - działają.

    Temat do zamknięcia.

    Cya
     
Wczytywanie...

Poleć forum