1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

płyta sie nie kręci

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Viper321, Kwiecień 27, 2012.

  1. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    po flashu płyta się nie kręci i napęd się nie rusza ale miga (nie wykrywa płyt ) założyłem już parę tych tematów i poszły do kosza mogę się spytać dla czego ? ..
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zly dzial, opis sytuacji tragiczny... mozna napisac tak moze laser moze elektronika posprawdzaj i daj znac

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    laser jest raczej dobry martwi mnie to że płyta się nie kręci a jeśli chodzi o pcb to będzie trzeba cały wymieniać czy tylko poszczególne elementy
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Kreci sie nie bedzie jak laser padniety.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    albo źle wgrany flash
     
  7. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    źle wgrany flash powoduję że płyta się nie kręci i laser stoi w miejscu ?
     
  8. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jest ktoś w stanie odp na moje pytanie sory za post pod postem
     
  9. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Jaki naped?
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Napisz czy laser świeci

    Wysłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk
     
  11. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    laser normalnie świeci ale płyta się nie kręci w napędzie i laser też się nie rusza pcb pod kompem normalnie wykrywa .. sorki że tak długo nie odpisywałem ale nie miałem czasu
     
  12. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Możesz próbować wymienić laser albo na pewniaka kupić nowy napęd.
     
  13. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    ale czemu laser miałby się spalić gdy podczas flasha był odłączony od pcb ...
     
  14. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jaki napęd, i jaki plik wybrałeś?

    Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    key na 99 % dobry dummy.bin a napęd liteon 0272 ze slima 2010
     
  16. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    nie pomyliłeś się, i przypadkiem nie wgrałeś lt dla 0251 albo 0225. Jungle sam wybrał LT czy robiłeś to ręcznie ?

    Podłącz napęd do kompa odpal JF i zobacz czy widzi dobrą wersję napędu.

    Edit: jak mi się spalił laser to kręcił silniczkiem.
     
  17. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    jf sam wgrał ale czy był by to powód że napęd nie widzi płyt i nie kręci nimi a laser się nie rusza .... ?
     
  18. adwert

    adwert Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wgraj jeszcze raz, ale ręcznie wskaż prawidłowy plik w "destination" (nie zapomnij kliknąć spoof .....)
     
  19. bert93

    bert93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Poznań
    Ja miałem padnięty Laser to płaciłem 200 zł za wymianę :/
     
  20. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    yy 200 zł ? laser na allegro 40 zł kosztuje do mojego napędu a nawet mniej za 200 zł ale raczej 250 to cały napęd kupisz to ja nie wiem kto ci go wymieniał ... ;o
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Trzeba miec na ppodmiane czesci silnuk, laser i pcb. Stawiam, ze uszkodzilo sie pcb

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum