1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płyta zabrudzona - wyczyść szmatką, tylko taki problem z xdg3.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mt17, Grudzień 21, 2011.

  1. mt17

    mt17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, od czasu xdg3 , a głównie z chęci zgrania na płytkę GoW 3, ponieważ to jedyna gra która na razie chcę grać ;p, mam problem, moja nagrywarka nie jest jakaś tam super, posiadam samsunga (modelu nie pamiętam), ale zawsze starsze gry np (GoW 2, Naruto różne części i inne), nagrywałem ustawiając prędkość zapisu 2,4x, dopiero teraz się skapnąłem że w IMGburn, pokazuje że ta prędkość nie jest dla mojej nagrywarki i przeskakuje do 4,0x..., ale wracając do tematu, nagrywałem zawsze odziwo 2,4x (lecz nie wiedziałem że przeskakuje do 4,0x), na płytkach verbatim +DL i gierki normalnie zgrywały mi się na twardziela konsoli i bezproblemowo grałem.
    Teraz jak chciałem nagrać GoW 3, nie dosyć że zaskoczyło mnie to że waży więcej niż płyta... więc poszukałem poradników jak nagrać, ok, wstawiam opcję truncate i wypalam prędkością 4x na verbatim. Wsadziłem do konsoli nagraną płytę - próba wgrania na twardziela... zwiecha przy 11-12%, że niby płyta brudna itd... Później coś jeszcze poszukałem na necie, znalazłem inny temat, gdzie przy prędkościach 4,0x, trzeba nagrywać z opcją OPC przed nagraniem w IMGburn, kolejna próba... wynik taki sam... Dobra, to włączam laptopa mojej siostry, tam jest jakiś napęd sony, który obsługuje 2,4x, nagrałem prędkością 2,4x bez i z OPC... problem ten sam.

    Czyżby trzeba mieć jakąś inną nagrywarkę ? Kiedyś na tym forum przypadkowo na google znalazłem temat dotyczących nagrywarek Liteon (model tylko 1 pamiętam wśród innych), był to dokładnie taki
    LITEON iHAS124-19 (B) - 24x DVDRW DL, SATA, OEM, czarna - Nagrywarki DVD-RW wewnętrzne LITEON SATA Nie na Arest.pl
    I że coś trzeba z flashować w nim aby nagrała się dobrze.

    Teraz pytania.
    Czy musze kupować tą w/w nagrywarkę aby móc nagrywać gry z xdg3 ?
    Czy nijakie flashowanie jest potrzebne, czy nie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    Nagraj przez cloncd wersja 5,3,1,4, tutorial nagrywania znajdziesz na forum i napisz czy pomogło
     
  4. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Tą nagrywarke która podałeś i firmware który trzeba do niej wgrać jest potrzebna aby nagrać gry z zabezpieczeniami CIV bez błędów m. in. Forza 4
    Flashowanie jest porzebne aby nagrać tą płyte w 100%.
    Co do twoje nagrywarki to powinnieneś nagrać przez IMGBurna poradniki do nagrywania XGD3 znajdziesz na forum, troche inaczej niż XGD2, i musisz wybrać opcje Truncate i powinno chodzić. a LT+2.0 masz w konsoli ?
     
  5. mt17

    mt17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie zapomniałem wspomnieć o clonecd, mi to nic nie dało.

    Znalazłem flash, to chyba był ten temat, bo jest link do pobrania
    http://xboxforum.pl/aktualnosci-f9/ixtreme-burner-max-firmwares-juz-jest-105953.html -- to o to chodzi ? Jak nie to możesz podać linka innego?

    No pisałem różne poradnik w google wpisując xdg3 burn tutorial itp., lecz nic konkretnego, tak czy siak jak pisałem, próbowałem różnymi sposobami, nic mi nie dała żadna.

    Tak LT+2.0, nie dawno specjalnie aktualizowałem dash dla kinecta któego jednak nie kupiłem... lecz nie wiedziałem że usunie mi to przeróbkę, i facet wgrał mi na nowo nową wersje iextreme 2.0, a miałem 1.9. Dodam że GoW 3, działa mi normalnie itd., grać mogę, ale coś tylko na dysk się zgrać nie chcę, a nie chcę grać z płyty bo jednak marnuje to bardziej napęd ;p

    Co do poradnika nagrywania - to z waszego forum znalazłem i posłużyłem się tym http://xboxforum.pl/iso-i-jtag-f10/...gramem-clonecd-bez-zadnych-bledow-103695.html , ale próba ... nie udana, tzn. nagrał normalnie bez błędu, ale kopiowanie nadal przy 11-12% wysiada
     
  6. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    A gra z płyty normalnie chodzi czy sie zawiesza bo może juz szwankuje ci napęd w konsoli
     
  7. mt17

    mt17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiesz - powiem że nie grałem długo, nawet nie przeszedłem 1 etapu z powiedzmy prologu, obejrzałem filmik, postrzelałem będąc schowany za tym murem na początku, tak z 5-7 minut grałem i wyłączyłem.

    Ale napęd raczej działa, ponieważ z tydzień - 2 tygodnie temu (lecz przed aktualizacją dasha) ogólnie grałem w Naruto Ninja Storm 2 z kumplem bez problemu, nawet się skopiowało bez problemu.
    Co do GoW 3, to jak napisałem wyżej

    Chyba że błąd instalacji na twardziela, zależy od samego obrazu gry i Layerbreak. Chyba że się myle
     
  8. mt17

    mt17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja już nie łapie... kupiłem nagrywarkę IHAS 124-19B, z flashowałem z linka co podałem, w imgburn nagrałem z prędkością 4x z opcją OPC (wszystko wg waszego poradnika i masy innych na yt), przy weryfikacji, w połowie błąd..., na 50% sectory są złe... Na dysk x360 też się nie nagrał, nadal błąd przy 12%.
    Teraz nagrywam clonecd, ale znając życie pewnie też coś się nie uda...
    Ma ktoś jakąś jedną porządną radę ?

    Łączna kwota wydana specjalnie dla GoW 3 to już 115 zł... za tyle to używany oryginał mógłbym kupić -_-

    EDIT

    CloneCD nagrane - instalowanie na dysk nie powodzenie... To chociaż napiszcie że trzeba z powrotem unflashować ten napęd ?
     
  9. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    A spróbój pobrać inną wersje gry bo u mnie gow 3 instalują się na dysk. Albo wgraj od nowa windowsa moze tu jest bład. A skad pobrałeś
     
  10. mt17

    mt17 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie dzwoniłem do kolesia który mi przerabiał konsolę, bo myślałem że może napęd konsolowy jest też zrąbany, powiedział mi że on też takie problemy miał bo miał złą wersje GoW'a 3, ale teraz ja nadal się boje, że jak kupię tę płytę, i ponownie sflas***e swój napęd ihas124 aby nagrać w 100%, to wyskoczą błędy sektorowe i ją stracę, jak myślisz?
    Ściągnąłem z darkwarez darkwarez.pl - Gry, Muzyka, Filmy, Download, Warez, Forum, Linki
    Wpisz w wyszukiwarkę tego tematu elamigos wyskoczą ci linki od 1 gościa (jeden post) i napisał że to wydanie RROD.

    A i postanowiłem spróbować pograć na płycie verbatim z napędu ihas który sflashowałem i wyskoczyły błędy sektorowe, zauważyłem jeden bug, w prologu, kiedy bijemy za muru w potwory, później wyskakuje ten wielki coś w stylu pająk, to zaraz po nim powinien przylecieć helikopter, a u mnie tak nie było, po prostu nic się nie działo, chodziłem po mapie i słyszałem dźwięki... ale misji ukończyć nie mogłem.
    Zaś na płycie nagranej z starej nagrywarki samsunga, nagrywanej do 97%, normalnie przeszedłem tą misję i kolejną, później wyłączyłem sam.
    I oba oczywiście w IMGburn
     
  11. Zagaj

    Zagaj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2011
    Posty:
    139
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Włocławek
    Jak od RROD to powinno być dobrze mam tą samą wersje tylko pobraną z innej strony ale to bez znaczenia ważne ze od RROD. Tak jak pisałem spróbuj z windowsem ja miałem kiedyś to samo nagrywało mi z błędami po formacie i wgraniu 7 problem się rozwiązał.
    Albo ściągnij inną gre z zabezpieczeniem xgd3 i ja nagraj i zobacz czy się zainstaluje jak tak to znaczy że musisz ściągnąc inną wersje GOW 3
     
Wczytywanie...

Poleć forum