1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płyty DVD+R DL marki HP

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez obcy33, Styczeń 23, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    Wiadomo oczywiście że płyty Verbatim są najlepsze. Jednak każdy z nas ma chociaż jedną grę nagraną na nośniku innej marki. I tutaj moje pytanie: czy ktoś miał styczność z płytami marki HP?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Ja mam chwilowa stycznosc z plyta HP . Nie jest zle , jednak jak długo bedzie zdatna do odczytu to ci nie powiem .
     
  4. michalxbox

    michalxbox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja tam mam nagrane parę gierek na Titanium i śmigają, mam też jedną na Shivaki <<---- :D i też śmiga.

    Będzie długo zdatna jak będzie się o nią dbało, tzn. płyta powinna być w pudełku a nie w masowym etui albo w tym opakowaniu co się zakupuje czyste płyty np. 10pack.

    też ważna jest nagrywarka, ja mam pioneer 115 nagrywa elegancko, ClonemCD
     
  5. ghost02

    ghost02 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    213
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław | GG 2005759
    ja mam jeszcze call of duty 4 na białej płytce takiej nagranej wiec chyba esperanza i działa dobrze ( póki co ) a niektóre płyty chodzą ciszej w napędzie niz verbatimy o.o

    @ nie polecam płyt Hawk :)
     
  6. szuler84

    szuler84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja spróbowałem płyt AGFAFOTO i też wszystko ładnie śmiga :) nie widze żadnej różnicy. :D
     
  7. evk

    evk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam nagranych 5 gier na plytki hp 2.4x, wszystkie dzialaja bezproblemowo,

    tylko raz mialem z nimi problem, a dokladnie wczoraj, po nagraniu gry wlozylem ja da xboxa, po 5 minutach grania wywala zeby przeczyscic plyte szmatka ... patrze na plyte a tam taaka rysa w ksztalcie koleczka (nie wiem kogo to sprawka, nagrywarki czy konsoli) - no i na smietnik, dzis nagralem ta sama gre, zadnych rys wszystko smiga..
    mysle ze z czystym sumieniem moge plyty HP polecic kazdemu
    ...kupuje je po 5.50 (kazda w oddzielnym pudelku, nie z cake boxa czy jak to tam sie zwie), tak wiem troche drogawo, ale mam do sklepu z nimi 2min z buta :p
     
  8. chomik01

    chomik01 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    legnica
    ja też nie jak wyciągnąłem z komputera płytę to mi się odkleiła koleżka kupował bo były tanie i se ich duuuużo kupił :p i miałem 2 warstwy gry ;/
     
  9. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Dla mnie jedynym rozsądnym zakupem zamiast verbatima jest PHILIPS :)

    Grałem już na platunum, omega, hawk, benq i wszystkie działają lub działały, praca na pędu na omegach jest trszkę niepokojąca, platinumy też tak średnio, hawk sie porysował i już nie działą, benq szybko się rysują ale działają:p mimo wszystko raczej mam gry na verbatimach, bo są z pewnością dobre
     
  10. S3Bols

    S3Bols Guest

    10 płyt w[v]erabtima = 47 zł + 10 pudełek 3zł = 50zł = 5zł za płytę ;)
     
  11. stik

    stik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    płyty HP są dobre przynajmniej ja je polecam ;)
     
  12. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Weźmie ktoś pod uwage zywotność lasera ?
     
  13. kang

    kang Banned

    Dołączył:
    Listopad 24, 2007
    Posty:
    56
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A po co skoro teraz używasz lasera praktycznie przez 20 pierwszych minut podczas instalacji gry na dysku?
     
  14. Stan

    Stan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    150
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja polecam HP - na razie jest good :D nie widzę różnicy między verbatimami - tylko dłużej się nagrywają
     
  15. Piri

    Piri V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2008
    Posty:
    529
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Włoszczowa :)
    Są jeszcze osoby co maja Arcade/Core , lub hardcorowcy z 20gb dyskami , co graja w co najmniej 3 gry na raz
     
  16. Blood.

    Blood. V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Październik 31, 2008
    Posty:
    318
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Benq- 3 płyty-3 do wywalenia
    Platinum- 3 płyty-2 do wywalenia 1 po miesiącu "wyczyść szmatką"
    Phillips-1-wypalona-po 5 minutach "wyczyść szmatką"
    Inne-5-5 do wyrzucenia

    straty: ok 60 zł

    Verbatim-7 wypalonych-7 pięknie działa

    suma strat: 0

    HP- nie żebym się czepiał, ale czy firma produkująca drukarki nie będzie nigdy tak dobra jak stricte nośnikowa.
     
  17. Bug

    Bug Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 5, 2008
    Posty:
    118
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    i dlatego kupilem 500Gb za 200zł dysk pod usb, wyczysc szmatka naprawiam sobie za 4.50zl w 15 minut ;p
     
  18. slashergol

    slashergol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 5, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja nagrywam tylko na Verbatimach. Na allegro kupuje , z przesylka za 20 plytek place 90 zl
     
  19. Hrabia Don Dzuen

    Hrabia Don Dzuen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie spotkałem się z najmniejszym problemem wypalając gry na HP a wypalonych mam całkiem sporo, hulają aż miło, śmiało mogę Ci polecić.
     
  20. smackersik

    smackersik Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie, chciałem się wypowiedzieć jak to jest u mnie z płytami. Mam x'a w wersji core z napędem Hitachi-LG i niedawno miałem wymieniany laser.Dziś nagrywałem dwie płytki HP i Esperanza(prędkość jak zawsze 2,4x w programi ImgBurn).Hp nagrało się do końca tylko podczas finalizowania wyskoczył błąd(płytka nie działa). Esperanzę zaś nagrało bez błędów ale już na początkowym filmiku wyskakuje błąd z brudną płytką(też w plecy). Więc chyba jednak polecam Verbatimki(nigdy żadnych problemów) i ostatecznie Platinum(też mam parę płyt i wszystko chyba jak trzeba). Pozdrawiam.
     
  21. DeMoH

    DeMoH Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Powiem tyle - jakiej firmy płyta to właściwie nie jest ważne (byleby nie chińska "podróba"). Ja pierwszą płytkę nagrywałem na Verbatimce z prędkością x2.4. Kolejne płytki nagrywałem na Platinumach z prędkością x4. Działają tak samo o ile nie lepiej a są dużo tańsze.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum