1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płyty Platinum a gry na xbox 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukasz3120, Wrzesień 5, 2012.

  1. lukasz3120

    lukasz3120 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam :) Czy nośniki Platinum , dokładniej te Platinum DVD+R 8.5GB DL 10szt wysylka gratisPOCZTA (2606073311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. będą dobre do nagrywania gier na xbox 360 ? Xboxa mam od kilku dni i na razie nie posiadam dysku więc w gry gram bezpośrednio z płyty . Czy te płyty nie będą zbytnio niszczyły lasera? Jeśli to ma jakieś znaczenie to mam LT 3.0 . Z góry dzięki za odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Osobiście radziłbym Ci płyt PLATINUM używać do nagrywania starszych gier, tych w systemie XGD3.
    Na XGD3 lepiej przeznaczyć Verbatimy. Nie niszczą lasera. ; )
     
  4. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Mogę potwierdzić :D
    Platinum do XGD2 / AP25
    Verbatim do XGD

    Przy nagrywaniu na Platinum jest dużo większe ryzyko, mimo że przy nagrywaniu gry w IMGBurn czy tam CloneCD nie wyskoczy żaden błąd, gra poprostu może nie działać... Przy Verbatim praktycznie nie ma takich problemów chyba że Ty popełnisz jakiś błąd przy nagrywaniu
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jezeli ustawisz wszystko tak jak ma byc to jakosc na PLATINUM jest taka sama na verbatim, nagrywalem na obu i sprawdzajac w Nero obie maja ocenie jakosci na poziomie 90
     
  6. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    potwierdzam Platinum jest OK ja pale na 2 ID r12 i r10 i wszystko oki jak dobrze ustawisz wszystko, jakos tez wychodzi spoko 84-90 %.Jak dla mnie to Verbatim powoli staje się mitem ( niektorym nawet Verbatimy nie pomagaja na ihasu :O)
     
  7. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    verbatim to nie mit bo jakosc jest lepsza, lecz nieznacznie, wystarczy spojrzec na dokladna analize bledow w Nero, verbatim u mnie maja srednio 20 a PLATINUM kolo 100 wiec jest roznica ale to i tak jest sporo ponizej granicznej wartosci
     
  8. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    przepaliłem ok. 50 płyt na platinium i wszystkie działały, nagrywałem na Ihasie XGD2 i XGD3, także platinium jak najbardziej się nadają
     
  9. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    i tak kazdy wybierze co mu pasi ja nagrywam na tym co mam sprawdzone metodu itp i najwazniejsze ze da sie grac i oto chyba chodzi
     
  10. lukasz3120

    lukasz3120 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2012
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok to chyba je kupie ;) Dzięki za odpowiedzi :)
     
  11. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    cena raczej dyktuje co sie kupuje w polsce platinium 25 plyt to koszt ponizej 50 zl jest najbardziej oplacalne bo jakos jest dobra ale nie lepsza od verbatim
     
  12. kralewna

    kralewna Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widzę, że niektórzy chwalą sobie Verbatimy, a tak naprawdę to większości nie chce się ustawiać imgburna pod platinium(pomijam firmware dla platinium, gdyż ja mam fw tylko do Verbatimek). Co do jakości Verbatim mógłbym się z kolegami kłócić, bo mam kilka tańszych płytek a jakość lepsza niż Verbatim, cena też dołuje poza tym Verbatimki padają przy nagrywaniu x4 (śmiech mnie ogarnął, gdy wywaliło mi płytę a kilka minut wcześniej nagrywałem na Fortisie i wypaliło przy takich samych ustawieniach). Co do zużywania się lasera xboxa przy użyciu płyt platinium to najpierw doszkolcie się w temacie, a nie opowiadajcie bzdur na forum (zaraz z tego forum dowiem się, że na zużycie lasera w moim xboxie wpływa dziura ozonowa i plamy na słońcu oraz wyniki głosowania w Mozambiku). Ostatnio widzę coraz mniej konkretnych wypowiedzi, a więcej pitolenia farmazonów przez pseudo-znawców tematu.
     
  13. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    gosciu przestan pisac juz te swoje wymysly bo wszedzie piszesz to samo, odswiezasz stare tematy i piszesz bzdury jak nie wiem co, nagralem z 40 verbatimow z predkoscia 4x i nic mi sie nie stalo, najwyrazniej Ty nie potrafisz nagrywac skoro tobie zaraz bledy wychodza...
     
  14. dario0955

    dario0955 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2015
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Sorki za odświeżenie tematu, ale mam pytanie i nie chce zakładać nowych.

    Czy na płytach platinum "ritek s04 66" można grać na xbox live ? mam LT 3.0 płyty wypalam ihasem 124b i chciałbym pograć w Battlefield 4, na verbatimach grałem w inne gierki i bana nie dostałem, ale nie jestem pewien czy na platinumach też nie dostanę.

    dzięki za pomoc
     
Wczytywanie...

Poleć forum