1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płyty Platinum - IMGBURN - Błąd przy 45-48%

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Yoooj, Kwiecień 23, 2012.

  1. Yoooj

    Yoooj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podczas nagrywania gier na płyty Platinum programem IMGBURN zawsze przy 45-48% występuje błąd "I/O error".

    Na Verbatinach nie było żadnego problemu... Ustawienia mam takie jak w poradniku:
    http://xboxforum.pl/artykuly-31/tut...ouch-3-0-najlepszy-artykul-edycja-3-a-120365/

    Moje pytanie jest następujące:
    Czy potrzeba innych ustawień pod Platinum? Jak można ten błąd naprawić? Nagrywam na zwykłej nagrywarce. ;/

    Jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sid333

    sid333 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2010
    Posty:
    192
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gdzieś
    Moim zdaniem nagrywarka jest stara i to dlatego. Sam tak kiedyś miałem. Kupiłem nową i problem zniknął.
     
  4. Yoooj

    Yoooj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 14, 2012
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywarka jest nowa.
     
  5. Viper321

    Viper321 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2012
    Posty:
    125
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    też mam ten problem napęd ma problem z przejściem na drugą warstwę to raczej wina nagrywarki i ustawienia nie pomogą (o ile się nie mylę )
     
  6. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Zawsze możesz update'ować firmware Twojej nagrywarki.

    Sprawdź jaki jest jej model, następnie w googlach poszukaj odpowiedniego ( najnowszego ) firmware'u i wgraj.

    Spróbuj, być może zadziała. ; )
     
  7. Sibeer

    Sibeer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyłącz wszystkie niepotrzebne programy w tym firewall'e i antywirusy. U mnie antywirus powodował takie "cuś":)
     
  8. Gratak

    Gratak Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    No ale skoro na Verbatimach jest ok, to znaczy że coś nie halo z płytami jest? Druga sprawa, skoro masz jak w temacie to jeśli nie nagrywasz na Verbatimach MK003 to opcja Perform OPC before write nie powinna być zaznaczona. No i oczywiście nic nie zaznaczałeś w Book Type?
     
  9. zolnierz45

    zolnierz45 Banned

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    39
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Ino
    To po co inwestujwsz w jakieś gówniane platinumy zamiast cały czas jechać na verbatimach,różnicy w cenie dużej nie ma a gry ci bedą śmigać,proste jak drut...
     
  10. malawi

    malawi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2011
    Posty:
    226
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Chorzów
    i po co samemu sobie problemy robić? kupuj verbatimy i już po temacie
     
  11. kobe720

    kobe720 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    32
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Równie dobrze mogę ciebie nazwać idiotą bo płyty Platinum kosztują o połowę taniej, a jakość miałem w okolicach 90 czyli taka sama jak Verby. Tylko raz trafiłem na gorsza partię gdzie jakość była średnio 70 ale gry bez problemu zainstalowały się na dysku. Jesli nagrywasz gry na dysk to nie warto przepłacać. Więc nie opowiadaj bredni.

    @Yoooj

    Poczytaj artykuły i wątki o nagrywaniu płyt platinum, szczególnie gier XGD3 bo ustawienia muszą być inne niż Verbów. I każde Media ID też inaczej się nagrywa.
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no u mnie tez sie cos zrabalo platinum 5 (ID MBIPG101-R10-65) plyt poszlo w niepamiec na ihasu ustawienia jak w proadniku i caly czas blad 49% czyli tak jakby na 2 warstwe nie chcialo wejsc i z nimi byl problem na wczesniejszych platinumach bylo 10 /10(ID MBIPG101-R12-00) wypalonych przy tych tylko 5 (blad przy grze sleeping dogs) :) więc albo sie trafiły jakies badziewia bo ustawienia na wczesniejszych 5 płytach smigały.
     
Wczytywanie...

Poleć forum