1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Płyty tesco value!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez req, Styczeń 15, 2012.

  1. req

    req Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam nagrałem demka na płytę TESCO VALUE płyta jest w standardzie x4 a nie tak jak pisze x16 i powiem szczerze ze wszystkie dema smigają aż miło:)
    i 2 sprawy

    1 - czy to nie jest zabójstwo dla lasera?
    2 - czy TESCO ma w swojej ofercie płyty DVD+R DL ?

    :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Wiem co Ci chodzi po głowie, Ja od zawsze verbatimy. Mam jeszcze lt 2.0. Zajechałem do kumpla a on na omegach wszystko nagrane i wszystko mu smiga jak nalezy. Pomyslalem ze dopuki nie flashne do 3.0 to nie bede przeplacal z plytami bo i tak trzeba nagrac od nowa. 10 płyt omega przyszło. Prawi wszystkie wykorzystane. Instalują się na dysku jak należy i gra prawidłowo działa. Próbuj na tesco może sie uda jesli są
     
  4. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    ja też nagrywam na OMEGA-h i są BARDZO DOBRE :D
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jak dla mnie to jest zabojstwo dla lasera i dluzsze granie z plyty na takich gniotach laser wysiadzie, skoro juz sie nie ma oryginalnych gier to chyba nie problem dac 4zl za plyte niz 1
     
  6. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    1. Nie czemu, nie ma co wierzyć w ten mit z verbatimami
    2. Tesco chyba nie ma DL..
    Ja mam nagrane na HAWK niestety firma się wycofała, płytki były po 1.20 i wszystko śmigało, ostatnio nagrywałem na maxella`ch teraz mam Platinium i wszystko śmiga więc po co przepłacać :)
    @down
    zgadzam się, tutaj mam 2-3 płytki a tam 1, a radość z grania ta sama. Myślałem że tu już wszyscy tylko VERBATIM a jednak ;]
     
  7. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    każda płyta jest dobra do nagrania, ja nagrałem kilka gier na płytach z reala i hulają ąz miło, jakas komercha poszła tu z Verbatimkami bo większość moich gierek jest nagrana na MediaTech i na Vakoss i nie mam z nimi żadnego problemu.
    ale kto chce niech przepłaca :]
     
  8. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    I wyszło szydło z worka. Zostaje przy omegach :D
     
  9. req

    req Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no to chyba zajadę sobie do sprawdzonego sklepu komputerowego i wezmę po 2 najtańsze DL jakie maja i potestuje :)
     
  10. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    tylko później nie płakać, jak laser nie będzie chciał czytać gier, albo będą problemy z nagrywaniem gier XGD3
     
  11. mlodzik13

    mlodzik13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    87
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Trójmiasto
    było tak pięknie a ty musisz wszystko zniszczyć :D
    a;e jak wgrasz na HDD to małe szanse aby napęd padł
     
  12. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Na jakim poziomie jest Twoja wiedza skoro śmiesz twierdzić że coś jest lepsze od czegoś? Ja na próbie empirycznej 10 płyt nie stwierdziłem zbyt dużej różnicy. Instalując grę na dysku laser nie odczuwa zmiany płyty. A poza tym po 60 płytach omega zaoszczędzi każdy na całkowicie nowy napęd. Wliczając w to koszty amortyzacji obecnego napędu w przypadku płyt verbatim (takie jest Twoje założenie) i tak zaoszczędze wcześniej na nowy napęd.


    Edit: odnosząc się do wypowiedzi użytkownika podemną. Na wszystkich płytach nagrywałem gry xgd 3. Dodam że nie jest to odosobniony przypadek
     
  13. scorps

    scorps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    XGD3 racja, mi tylko na verbach nagrywa, na innych nawet po zmianie ustawień nie daje rady, ale też palę na wszystkim co mi wpadnie pod rękę, a verbatimy tylko do xgd3 :cool:
     
  14. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    Może masz jakąś starą nagryware ;P ? jak mam wypalone XGD3 na płytach "gorszej" jakości jak większość twierdzi i śmigają aż miło :)
     
  15. scorps

    scorps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    właśnie mam iHASa 124 z crossflashem do 524. Nie wiem co jest, nagrywałem na płytach z media id ritek xxx xxx i ricohjpn xxx xxx, ustawiałem w eepromie specjaline pod te płytki, wgrywałem wszystko co było trzeba i nie chciało palić, dopiero na verbatimach poszło
     
  16. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Jak mialem przykonczony laser w xboxie, bo zajechalem go na omegach to mi tylko verbatimy czytal.

    Dziwne prawda?

    Wysłane z mojego E15i za pomocą Tapatalk
     
  17. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    scorps: Ja też palę na Ihasie ale nie mam z 124 do 524 tylko normalnie wgrany od 124 i wypala ładnie XGD3 obojętnie na jakich..

    Dziwne, jeden ma konsole od 2 lat i cały czas śmiga na najtańszych płytkach i wszystko mu śmiga do dziś więkoszość gier nie ma wg poinstalowanych i obeszło się bez verbatimów :).. Dziwne nieprawdaż ?
     
  18. scorps

    scorps Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    52
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dziwne *** może to po prostu zależy do szczęścia, mówię Ci nagrałem cztery płyty emtec jedna po drugiej na ihasu dwie z fw 124 na prędkościach x2.4 i x4 potem zrobiłem crossflasha do 524 i to sam x2.4 i .4 i wszystkie płytki poszły do kosza, tak jak wcześniej Omegi z RITEK S04-66, dopiero zakup verbów pomógł

    BTW. Kupiłem u gośćia 5 verbatimów za 3,60 sztuka ;) chciałem więcej ale już nie miał :(
     
  19. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Widzę sporo przychylnych głosów co do innych płyt. Kiedyś też korzystałem z różnych płyt, przeszedłem na verbatimy i nie wrócę. Przede wszystkim wszyscy mówią że laser się nie tępi, nie jestem w stanie tego potwierdzić, ale zauważyłem drobną różnicę - a mianowicie napęd chodzi znacznie ciszej na verbatimach. Po za tym cena verbatimów w cake na allegro jest równa, a nawet niższa od cen zwykłych dvd dl w sklepie (nie dla idiotów).
     
  20. req

    req Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2012
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kto normalny kupuje płyty DL itd w MM jak w prywatnym sklepie w miarę ogarniętym jest to o wiele tańsze ? ja za 20 Verbków zapłaciłem 90zł
     
  21. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    to wypalcie sobie te wasze tanie plyty swoimi nagrywarkami i potem zrobcie test w najglupszym programie do sprawdzania jaki znajdziecie i porownajcie, jeden kolega na forum tutaj to zrobil w ktoryms temacie i roznica miedzy verbatimem a taka wasza omega byla ogromna, verbatim mialo 90 a omega kolo 40... no ale wszyscy sa madrzejsi a potem beda plakac ze nie dziala itp itd (tak jak wiekszosc o xdg3 chociaz c4eva mowil ze maja byc verbatimy) ja nie kombinuje z plytami i nie pisze potem glupich postow z problemami a 2 razy dalem sie nabrac na pochwaly z forum, raz kupilem omegi i cale 10 poszlo do kosza bo zadna nie dzialala, drugi raz kupilem tdk i tu dzialala co 2, a verbatim na okolo 80 wypalonych gier dzialaja wszystkie, pozdro
     
Wczytywanie...

Poleć forum