1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PMT HACK - Liteon 93450c

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bossi, Kwiecień 6, 2011.

  1. Bossi

    Bossi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam.
    Niestety nie mogę założyć tematu w odpowiednim dziale a więc piszę tutaj.
    Chcę wyciągnąć sobie z mojego napędu klucz metodą PMT HACK.
    Zrobiłem probe wg tego projektu:
    http://img695.imageshack.us/i/pmtprobe.jpg/
    Następnie wykonuję następujące kroki:
    1. Uruchamiam Jungle Flasher V0.1.79 beta (208) > Zakładka PathKey > Klikam Yes
    2. Wyłączam 3,3 V > przykładam probe do MPX01 > włączam 3,3 V i czekam około 3 - 4 minuty
    3. Wyskakuje Extract Complite! > puszczam probe > wyłączam 3,3 V na 5 sekund > włączam 3,3 V wciskam w Jungle Flasher 'OK' i niestety wyskakuje PatKey failed
    Może mnie ktoś poprawić jeżeli robię coś źle ? Ewentualnie jakieś inne podpowiedzi ? Może probe jest źle wykonane i potrzebuje jeszcze kondensatora 1.0F 2.5v ? Niektórzy piszą że jest niepotrzebny także go nie lutowałem do POGO MO THOIN.
    Z góry dzękuję za podpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lamoon

    lamoon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 1, 2011
    Posty:
    33
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Poznań
    Żebyś czegoś nie spalił przy okazji bo widać że słabo się na tym znasz ;)
     
  4. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    po co 3 minuty??
    jak ci wyskoczy serial flash found to juz mozesz odlożyc igłe....a co do problemu to musisz probowac....na urzadzeniach własnej roboty tak jest hehe
     
  5. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Dokladnie, nie tzreba 3 min czekac. Jak bedziesz mial status 0x52 to puszczasz proba
     
  6. Bossi

    Bossi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Robiłem tak i tak czyli raz czekałem 3 min. z przyłączonym probe i drugi raz puszczając po pokazaniu się w Jungle Flasher status 0x52 i zawsze to samo. I powiedzcie mi czy to normalne że od pokazania się statusu 0x52 do Extract Complite! mija tyle czasu co pisałem czyli około 3- 4 min. ? Czy ten kondensator jest wymagany ?

    Czemu tak twierdzisz ?
     
  7. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    robisz phat key
    -wciskasz OK
    - 3,3v na off
    -przykladasz probe
    - 3,3v na on
    - czekasz na 0x52
    - puszczasz probe
    -jak wyskoczy okienko 3,3v na off, czekasz 5 sekund dajesz ON i ok

    i musi Ci sie zgrac
     
  8. Bossi

    Bossi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dokładnie tak robię :) A czy schemat POGO ten który podałem jest prawidłowy ? Może jakość materiałów z jakich wykonałem probe jest nie taka ? :) Już nie wiem czego się chwytać.
     
  9. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    To nie wiem. U mnie na win7 musze przed wlaczeniem systemu wylaczyc podpisywanie sterownikow, zeby JF dzialal i odpalac go jako administrator. Moze w tym rzecz?
     
  10. Bossi

    Bossi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    JF odpalam na WinXP i działa wszystko bez problemu. Mam zewnętrzny kontroler sata na PCI na chipsecie VIA i wcześniej wgrywałem przez niego firmware do starszych modeli liteona za pomocą dosflasha także myślę że w strefie hardware wszystko mam OK. Nic będę jeszcze dzisiaj wieczorem próbował.
     
  11. Bossi

    Bossi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    A więc na wstępie chciałem podziękować za udzielone rady. Udało mi się to zrobić. Zczytanie klucza z liteona v3 zajęło mi około 1 min. Problem tkwił prawdopodobnie w tym iż miałem odwrotnie podpięty kabel zasilający od konsoli do napędu. Nie wiem czy to rzeczywiście ma jakiś wpływ ale po odwróceniu tego zasilania wszystko poszło bez problemu.
     
  12. edgorek

    edgorek Banned

    Dołączył:
    Listopad 21, 2007
    Posty:
    173
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    nie spaliłeś napędu przy okazji?
     
  13. Bossi

    Bossi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie wiem bo jeszcze nie skręciłem konsoli. Dzisiaj dopiero będę wgrywał nowy firmware. Ale jak jest on wykrywany przez komputer to chyba powinno być wszystko OK :) Przekonam się po 16 ...
     
  14. snake68

    snake68 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    174
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rypin
    miałem to samo ale co Ty.
    kieruj sie wskazówkami !bgszefa i !opeael2.
    po trzeciej próbie wszystko ładnie się zgrało.
    zrobiłem już 5 konsol i wsio OK
     
  15. Bossi

    Bossi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 21, 2009
    Posty:
    31
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wgrałem dosflashem nowy firmware i konsola po skręceniu działa i czyta płyty.
     
  16. leonheart

    leonheart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2008
    Posty:
    149
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam. Nie dowierzam i muszę się dopytać. Posiadam jaspera i liteona z lt 1.0, nie mam niestety klucza ( nieuczciwy sprzedawca ). Jeśli dobrze zrozumiałem wykonując taką modyfikację kabla zasilającego dvd dam radę bez dodatkowego sprzętu zgrać klucz ? ( pomijając zasilanie i kontroler ).

    PS. Mam kabel od samsunga z falcona, zakładam, że mogę go bez obaw użyć ?
     
  17. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Tak mozesz gp uzyc...pmt wyciaga kluCz ze wszysrkich litkow



    Wysłano z GT-I5700 z użyciem Tapatalk
     
  18. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    a ja mam pytanie czy przy tym sposobie można zasilać napęd z konsoli??
     
  19. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jasne
     
Wczytywanie...

Poleć forum