1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PMT hack na wszystkie sposoby - nie działa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mkondrat28, Kwiecień 28, 2013.

  1. mkondrat28

    mkondrat28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie. Od wczoraj męczę się z tym opornym napędem dg-16d2s. Wykonałem sobie probe, wstawiłem wyłącznik na 3,3v do kabla gnd wlutowałem sobie kabelek do którego przylutowałem sobie szpileczkę. Nie wiem czy tak ma być dlatego chciałbym się spytać tutaj przy okazji że kiedy sam kabel jest to jest ok ale kiedy wepnę do płyty głównej i napędu to kiedy wyłącznik jest wyłączony to jak sprawdzam pipczałką to pipczy. klikam phatkey wyłączam włącznik przykładam probe i włączam włącznik i nic. phatkey failed. Próbowałem bez szpilki, z szpilką, z szpilką kablem do obudowy, na drugim komputerze i nic. Już nie mam sił
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    - Wlaczasz konsole
    - Sprawdzasz czy jungleflasher flasher widzi napęd
    - Klikasz phat key i dajesz ok
    - Wylaczasz 3,3v, przykładasz igle do mpx01 i wlaczasz 3,3v
    - Jak wyskoczy ze jest ok wylaczasz konsole, zabierasz igle, wlaczasz konsole i dajesz ok

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. mkondrat28

    mkondrat28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie w tym problem że tak robię. Właśnie przed chwilą dalej spróbowałem i nic. Napęd jest sprawny czyta filmy i muzykę, natomiast nie wiem jak jest z grami, ponieważ nie posiadam żadnej żebym mógł sprawdzić.

    oto log:

    This is a Wow 64 process running on 2 x 64 bit CPUs
    portio64.sys Driver Installed
    portio64.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Found 4 I/O Ports.
    Found 1 Com Ports.
    Found 8 windows drives C: D: E: F: G: H: I: K:
    Found 2 CD/DVD drives E: K:

    Drive is Lite-On..
    Sending Vendor Intro to port 0x8880
    Status 0xD0
    Re-sending Vendor Intro:
    ........................................
    Device Intro failed!

    PhatKey extraction failed!
     
  5. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja bym polecił zrobić switcha do tego ja tak zrobiłem i zadziałało.
    A dokładniej to :

    - Sprawdzasz czy jungleflasher flasher widzi napęd (musisz mieć ten sam port włączony na którym masz napęd a także w pół otwartą tackę jeżeli jf nie wykryje że model napędu to jest Lite-On)
    - Wyłączasz switcha
    - Przykładasz igłe do mpx01
    - klikasz Phat Key i w tym samym momencie musisz włączyć switcha z przyciśniętą igłą do mpx01
    - czkeasz aż wyskoczy komunikat że klucz jest wypakowany/zdobyty
    - zabierasz igłe i kładziesz gdzieś na bok , przełączasz switcha kilka razy -> wyłącz /włącz
    - klikasz ok i kolejno 4 czy 5 plików .bin zapisujesz i to cała filozofia (Nie zgub ich i trzymaj je w bezpiecznym miejscu bo to jest twój klucz do konsoli)

    Jeżeli nie zrozumiałeś o co mi chodzi to polecam zapoznać się z tym filmikiem :



    P.S Nie ma się co stresować i se nerwów psuć ja spędziłem 3 dni nad tym wszystkim włącznie jak wgrać flasha itp aż na pamięć mam to wbite :nevreness:

    Pozdro
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  6. mkondrat28

    mkondrat28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak mam wykonany kabel. Przeciąłem tylko kabelek 3,3v i wstawiłem przełącznik. Próbowałem z szpilką tak jak na filmiku podłączając pod obudowę i również do kabla gnd. Jak widzisz w logu napęd jest wykrywany. Nie wiem już co jest nie tak. Nie można inną metodą tego klucza wydobyć? Chcę tylko klucz, ponieważ chciałbym podmienić napęd.
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Tylko mra lub rgh ale to bardziej skomplikowane.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  8. BlackHost

    BlackHost Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja tam polecam próbować do bulu , ja to robiłem z 20 czy 30 razy aż mi się udało .
     
  9. Coller22

    Coller22 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2010
    Posty:
    472
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Konin
    U mnie myk ze switchem zadziała za 1 razem ale jak koledze pomagałem to jego napęd też był jakiś oporny że albo nie nie chciało załapać albo łapało i zwieszka kompa, mi pomógł w takich przypadkach reset kompa i jeszcze raz wyłączenie wymuszania podpisów sterowników (czy jakoś tak) i już następnym razem łapał ;p Ale pewnie wiesz o wyłączeniu tego "podpisywania" to tak jak powiedział użytkownik wyżej próbować do bólu ;p
     
  10. mkondrat28

    mkondrat28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    według jakiego poradnika mam zrobić mra? na chpie początek to 03.

    Proszę o podesłanie mi poradnika, według którego mam zrobić mra hack.
     
  11. mkondrat28

    mkondrat28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Pójdzie. Ale przy okazji możesz uwalić napęd i SB, dlatego też odradzam. ; )
     
  13. mkondrat28

    mkondrat28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakim sposobem mogę uwalić napęd?
    Nie ma naprawdę innych sposobów?
     
  14. Remix27

    Remix27 Banned

    Dołączył:
    Luty 13, 2013
    Posty:
    1038
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nie Pamietam
    zrobisz to probe v3 i będzie git.
     
Wczytywanie...

Poleć forum