1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PMT Hack - Nvidia Mcp61 - Liteon DG-16D2S

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Swiezzakowy, Grudzień 10, 2011.

  1. Swiezzakowy

    Swiezzakowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam problem z wyciągnięciem klucza z Lite-ona DG-16D2S.Podłączam wszystko poprawnie pod usb probe v3.Klikam na Phatkey,klikam ok,przełącznik na off,przykładam probe i włączam na ON.Okienko wyskakuje i wszystko **********.Później daje przełącznik na off,czekam 3-20 sekund(za każdym razem próbowałem raz krócej a raz dłóżej) no i wyskakuje Key Failed.Miałem już tak kiedyś ale zainstalowałem stery do MCP61 i pomogło.Sterowniki ściągałem za pomocą DriverMax.Nie wiem już jak sobie poradzić.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    Zrób tak. Wejdź w właściwości mój komputer> sprzęt > menedżer urządzeń > kontrolery ATA ATAPI > i PRAWDOPODBNIE będziesz miał nvidia nforce serial ata controller albo inny i zaktualizuj. Nie ważne czy masz pirata czy oryginała windy. też miałem ten problem tyle że jeszcze bluescreen wyskakiwał. W każdym razie mi pomogło.
    Rozumiem że miałeś formata i pierwszy raz po formacie instalujesz sterownik?
     
  4. Swiezzakowy

    Swiezzakowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak,robiłem formata przed chwilą.Przed formatem po podłączeniu miałem jakiegoś blue screena i nie dało się później wydobyć klucza.Wcześniej za 1 razem szło po zainstalowaniu sterów.
     
  5. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    No to zainstaluj stery teraz. Tak jak pisałem wyżej, przez m$. Mr Gates nie będzie Cie ścigał :D
     
  6. Swiezzakowy

    Swiezzakowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    może podaj swoje gg na PW bo mam pare pytań
     
  7. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    wysłałem już 2 wiadomości ale nie wiem czy doszły bo nic nie mam w "wysłanych"
    gg - xxxxxx
     
  8. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  9. Swiezzakowy

    Swiezzakowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Próbowałem na 0.1.84,88,90 i nic

    Jakieś sterowniki są na 90% potrzebne tylko nie wiem jakie.do SATA mam ale to chyba nie wystarcza.
     
  10. Swiezzakowy

    Swiezzakowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  12. Swiezzakowy

    Swiezzakowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    JungleFlasher 0.1.89 Beta (284)
    Session Started Sun Dec 11 11:04:52 2011

    This is a 32 bit process running on 2 x 32 bit CPUs
    portio32.sys Driver Installed
    portio32.sys Driver Started, thanks Schtrom !
    Found 6 I/O Ports.
    Found 1 Com Ports.
    Found 4 windows drives A: C: D: E:
    Found 1 CD/DVD drives E:

    Drive is Lite-On..
    Sending Vendor Intro to port 0x0970
    Status 0x51
    Re-sending Vendor Intro:
    ............
    Serial flash found with Status 0x52

    Extracted drive key failed Verification !


    PhatKey extraction failed!

    Drive is Lite-On..
    Sending Vendor Intro to port 0x0970
    Status 0x51
    Re-sending Vendor Intro:
    ..............
    Serial flash found with Status 0x52

    Extracted drive key failed Verification !


    PhatKey extraction failed!

    Drive is Lite-On..
    Sending Vendor Intro to port 0x0970
    Status 0x51
    Re-sending Vendor Intro:
    ..................
    Serial flash found with Status 0x52

    Extracted drive key failed Verification !


    PhatKey extraction failed!

    Drive is Lite-On..
    Sending Vendor Intro to port 0x0970
    Status 0x51
    Re-sending Vendor Intro:
    ............
    Serial flash found with Status 0x52

    Extracted drive key failed Verification !


    PhatKey extraction failed!


    Proszę nie mówić że źle przykładam probe albo za krótko czekam bo od wczoraj od południa non stop się z tym męczę.
     
  13. Swiezzakowy

    Swiezzakowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może ma ktoś sterownik w wersji 11.1.0.30 do Nvidia Serial Ata Controller MCP61
     
  14. Swiezzakowy

    Swiezzakowy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok problem rozwiązany,igła była przymocowana ze złej strony ?
     
  15. thor_666

    thor_666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podepnę się pod temat. Ja mam dokładnie taki sam problem jak ty ale stosuje robionego speara zna 2 rezystorach i tranzystorze na com i tam nie mam gdzie odwrotnie lutnąć igły. Kontroler mam niestety na intelu. Jak prosi o probe dotykam na wyłączonej wtyczce z zasilania napędu punktu mpx01 i podpinam zasilanie. Wykrywa napęd poprawnie ale po prośbie o wyłączenie na 5 sekund ( tu wypinam na chwile zasilanie) dostaje taki sam błąd jak ty. Może jakieś pomysły??
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Igła musi być albo do gnd i odcinasz 3,3v albo z kondensatorem, wtedy możesz całe zasilanie odlaczyc

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  17. thor_666

    thor_666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    EDIT: Ok, poradziłem sobie inną metodą. Na kablu zasilającym od napędu do gnd dolutowana igła i wyłącznik na 3,3V. Działa jak złoto.

    Możesz dokładniej powiedzieć jak to polutować?? Może masz schemat jak to wygląda?? Tracę już cierpliwość do tego napędu:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum