1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

pmt hack - pytanie

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez slepy12, Październik 25, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. slepy12

    slepy12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Chcialem sobie wgrać do mojej konsoli Lt+ 2.0 obecnie posiada ona LT+ 1.1.

    Wyczytalem ze moge uzyskac klucz metoda PMT Probe. Mam jednak z tym maly problem opisze moze wszystko po kolei.

    - Rozebralem konsole i zdemontowalem pokrywe DVD.
    - Przerobilem kabel zasilajacy z konsoli na spin 5 podpielem igle, na spin 6 wylacznik On / Off
    - Poodpinałem wszystkie tasmy ( czytaj 3 ) z cd-romu
    - Podlaczylem pod PC'ta tasma sATA

    Odpalam JunglerFlasher'a

    wykrywa mi na porcie 0xF400 DVD ( tu dodam ze device : VIA RAID Controller 3149 )

    Driver Prop:
    Name DG-16D2S
    F/W rev. 9345
    DVD Key: Not Found

    klikam PathKey pokazuje sie informacja, daje ok, przelaczam na OFF dotykam tego punktu i przelaczam na ON .

    Program jednak nie chce mi zwrocic komunikatu : 0x52 :/


    Dokonałem już wielu prób i przeszukiwałem forum lecz nie moge nic znaleźć na ten temat.

    Dodam dziewna rzecza jest ze jak mierze napiecie miernikiem stale pomiedzy moja igla a kablem po wylaczniku, pomimo stanu On lub Off zawsze mam napiecie 3,3V. Wiec zastanawia mnie, gdzie wystepuje to rozlaczenie jak prąd caly czas tam plynie :O

    Dziekuje i pozdrawiam

    No i chyba po wszystkiemu.. wlasnie sobie zjaralem naped... wydje mi sie ze nie chcaca zniszczylem śrubokrętem ścieżke po podłączeniu do xbox'a naped nie widoczny.. spowrotem do kompa, naped nie widoczny.. ehh;/ Jak wyglada sprawa wymiany napedu?? Poprostu sie wymienia i tyle?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    raczej uszkodziłeś elektronike
     
  4. slepy12

    slepy12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No raczej napewno, ale niestety wiaze sie to z wymiana DVD, zgadza sie? - Czy majac LITEON'a moge kupic teraz SAMSUNGA, widze ze na allegro najtaniej po 79 zł .

    Czy majac dostep do klucza moge zminializowac straty? To znaczy co w przypadku gdybym nie mial klucza? I co w przypadku gdy bede mial klucz?

    Pozdrawiam
     
  5. GROL

    GROL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli masz klucz to wrzucasz go do nowego napędu i grasz dalej, bez klucza będzie dzieżko bo można go wyciągnąć z pamięci NAND, a to wymaga sprzętu lub spróbować naprawić liteona. Z tym Samsungiem chyba nie powinno być problemu, ale tego pewny NIE jestem.
     
  6. hatson

    hatson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Dlaczego spaliles w sumie ten naped ? przez to stale napiecie na igle ? Tez zamierzam sie za to zabrac i troche mnie przestraszyles. Siedze, czytam i w sumie nie wiem, czy do tej metody jest potrzebny jeszcze stary probe z oporniczkami i tranzystorem na db9, czy nie. W opisie na forum, jest napisane, ze mozna go wykorzystac ale na schemacie jest pokazana tylko ta kombinacja z kabelkiem i przelacznikiem na 3,3V. Na necie znalazlem filmik, na ktorym gosciu wyciaga klucz za pomoca tylko tego kabelak z przelacznikiem i igla. Dzieki za pomoc

    Pawel
     
  7. slepy12

    slepy12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Są 2 opcje dla czego go spaliłem, napewno nie igłą , bo próbowałem i próbowałem i za każdym razem mi napęd działał, jednak nie mogłem szczytać klucza;/

    Więc jak głupi chciałem zobaczyć co jest z drugiej strony i płytki i odkręciłem śrubki przy przykręcaniu zjechał mi śrubokręt i pczkerzejechałem po 2 ścieżkach
    LUB
    Wsadziłem odwrotnie wtyczke zasilającą do napędu :((

    Sama igłą raczej nic nie spalisz;)

    Uważaj na wtyczke aby była tak samo zawsze wpięta !!

    I nic więcej nie odkręcaj prócz tego co musisz!:p

    A tu takie pytanie jeszcze, w przypadku odwrotnie wpiętego zasilania co się mogło uszkodzić i czy jakiś elektronik jest w stanie to naprawić?
     
  8. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Jak podepniesz odwrotnie zasilanie to powinien poleciec dymek. Popatrz na pkt. R207 i r209

    Sent from my X8 using Tapatalk :)
     
  9. hatson

    hatson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Super, dzieki. No ale powiedzcie mi tylko, czy ten "pajaczek" z przelacznikiem i probnikiem wystarczy, czy potrzebuje tego starego proba na db9 ?

    Dzieki
    Pawel
     
  10. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jak pojechales srubokretem po sciezkach to zawsze mozna sprubowac je odratowac lutownica i odrobina cyny.
     
  11. ziomo8

    ziomo8 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    274
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Z naprawą napędu ci nie pomogę, z resztą już chłopaki powiedzieli, ale powiem coś o sczytywaniu klucza. Otóż miałem identyczny problem. Napęd był widziany przez BIOS i JF, ale za żadne skarby nie mogłem sczytać klucza, po prostu JF nie reagował na przytknięcie igły. Później dopiero doczytałem, że to objaw niekompatybilnego chipsetu na płycie głównej, więc spróbowałem na innym komputerze i udało się za pierwszym razem.
    Zmierzam do tego, że jak już będziesz miał nowy/naprawiony napęd to nie fatyguj się na tym samym kompie tylko próbuj od razu na innym.
    // zakładam, że wszystkie programowe sprawy (sterowniki, prawa admina, AHCI) opisane w tutorialu JF masz dobrze ustawione //
     
  12. Brego

    Brego Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak to jest jak sie cuduje z iglami, pajakami itp. Dlatego kupilem sobie do przerobek odpowiednie narzedzia do xboxa z jednej znanej strony w UK, lepiej wydac na nie troche pieniedzy niz pozniej miec takie akcje jak spalony naped lub cos gorszego.
     
  13. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Opcja edytuj to już nie łaska ?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum