1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PMT Lite-On v2 0251 Problem

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez TradeMark, Styczeń 22, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.

    Próbowałem znaleźć na forum podobny do mojego problem, ale niestety, albo się nie dogrzebałem, albo nie istnieje takowy. Duże prawdopodobieństwo, że jest gdzieś poruszany, ale nie jestem w stanie przebrnąć przez setki tematów :)

    Opiszę co nieco w czym problem. Stworzyłem sobie własnej roboty probe. Próbowałem w różnych konfiguracjach - sama igła i przełącznik, igła+przełącznik+dioda. Po podłączeniu do JF pokazuje mi się napęd, status 0x51 (ostatnio nie wiem czemu kilka razy 0x0D, ale napęd nadal czyta oryginalne kopie bez problemu). Następnie klikam PhatKey i teraz także bez znaczenia czy przed kliknięciem tak, czy po kliknięciu odłączę 3,3V, przyłożę spear i włączę 3,3V, bo napęd tak czy siak nie dostaje statusu 0x52. Do tej pory tylko raz udało mi uzyskać 0x52 i szczerze mówiąc nie wiem jak... Wydaje mi się, że po odłączeniu 3,3V (kiedy wszedł status 0x52) lampka na xboxie zaczęła migać. Po pokazaniu się statusu 0x52 nie udał mi się kolejny krok.

    Teraz moje pytanie: co mogę robić nie tak?

    Próbowałem powyższe napisać z sensem, ale być może za dużo chciałem zawrzeć na raz :)
    Jakby co to będę wyjaśniał dokładnie o co chodzi.
    Mogę też zamieścić zdjęcie speara własnej roboty.

    Pozdrawiam i mam nadzieję na jakieś wskazówki ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  4. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W sensie, czy mój probe działa?
    Bo samo PMT to chyba powinno :) skoro u innych działa :)
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    tak pmt probe
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    słuchaj sprecyzuj sie czy zrobiłeś spear czy pmt....

    ma być przełacznik na 3,3 i igła na gnd, ni ma w tym chyba nic trudnego
     
  7. TradeMark

    TradeMark Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2010
    Posty:
    75
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Robie PMT. Ja nigdy nie mówiłem, że to trudne. Tylko stwierdzam fakt, że nie wchodzi w 0x52. I spytałem jaka może być przyczyna.
     
  8. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    [​IMG] Zrobiłeś to tak?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum