1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

po aktualizacji nie czyta kopi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xjanekx, Czerwiec 11, 2011.

  1. xjanekx

    xjanekx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Na wstępie chciałem się przywitać ze wszystkimi :).

    Mam problem, posiadam xboxa jakieś 2 miesiące, kupiłem go na allegro już przerobionego, grałem normalnie w kopie gier uprzednio wkładając płytę "activate iso - wave 4"
    ostatnio coś podkusiło mnie aby podłączyć neta do konsoli, zrobił mi sie jakiś update i niestety od tamtej pory kopie nie działają :(. Czy da się coś z tym zrobić w warunkach "domowych " :). Dodam jeszcze że posiadam pliki "z przeróbki", tak nazwał je sprzedawca są to po kolei :

    - cfw.bin
    - Dummy.bin
    - Identify.bin
    - Inquiry.bin
    - Key.bin
    - Lite_CFW.bin

    Z góry dziękuje za pomoc

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    musisz ponownie przerobić napęd z kluczem który masz w tych plikach
     
  4. Grom

    Grom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 23, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    Po aktualizacji zabrało Ci przeróbkę, ja miałem tak samo kiedyś z przerobionym xboxem, tylko nie podpinalem do neta a zaktualizowalem z pendriva i tak samo po przeróbce. musisz wgrać od nowa flasha.
     
  5. xjanekx

    xjanekx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za odp, Panowie a jakiś link do instrukcji jak to zrobić ?
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  7. xjanekx

    xjanekx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzeki za pomoc.

    W moim przypadku wystarczy wykonać Wgrywanie Firmware, gdyż plik ze zmodyfikowanym biosem napędu już mam. Chciałbym to wykonać w programie DosFlash, na co muszę zwrócić szczególną uwagę ? oraz czy muszę rozbierać xboxa aby to wykonać ? może są jakieś kable diagnostyczne do xboxa ?? sory ale jestem laik i nigdy nie grzebałem w xboxach
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    rozbierasz konsole...podłaczasz sata z zasilanie z konsoli
     
  9. xjanekx

    xjanekx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Sciągnąlem wszystko co potrzeba zrobiłem bootowalnego pendrive teraz tylko nie wiem pod jakim portem podlaczony mam naped ? wedle instrukcji L-O-Eras i tu nie wiem jaki port odpalilem pod windowsem Jungleflasher ale nie wiem gdzie mam to sprawdzić, chyba nie wykrywa mi napędu.

    Proszę o pomoc
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    a napęd reaguje?? komenda loerase kasujesz fw w napędzie i on nie bedzie wtedy widoczny....napisz na gadu
     
Wczytywanie...

Poleć forum