1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po flashu LT3.0, błąd "Otwórz napęd"

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez sk00ti, Lipiec 30, 2012.

  1. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam,

    Przed flashem było ok, w konsoli mam najnowszy dashboard, wgrywałem go dziś ściągając z stronki M$ "15574".
    Sflashowałem napęd do LT3.0, mam napęd " Lite-on 16dg2s " z 2009 roku, wersja fw była 83850C, Lecz przeczytałem na forum (xboxforum) że tam po którejś aktualizacji dasha trzeba wgrywac " LTPlus-0251-v3.0.bin ".
    Wgrałem klucz do tego fw, wgrałem go przez DOSFLASH 2.0. Podłączam do konsoli i po włożeniu jakiej kolwiek płyty, filmu DVD, audio CD, gry wyskakuje " Otwóz napęd"
    Wymieniłem laser i dalej to samo.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jesli laser sprawny, zworka sciagnieta to ubita elektronika

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tzn. jaka zworka ? Dziś spróbuję jeszcze podkręcić laser, tylko czekam na miernik.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Antystatyczna, nie ruszaj potencjometru.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A w którym miejscu jest ta zworka, mógłbyś dać jakieś foto ?
    Hmm to i tak ostatnia próba, a napęd i tak pewnie do wyrzucenia.

    Edit..
    Już kojarzę, to co trzeba było rozlutować. Już dawno to zrobiłem. I nadal ten sam błąd.
    Jakieś sugestie ? :(
     
  7. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  8. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Możliwe że masz rację, gdyż chciałem go skalibrować i czytnikiem miałem ciągle wyniki 0.00, i było ustawione na 20kohm.
     
  9. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Nowego lasera nie trzeba kalibrowac (to tak na marginesie :) )
     
  10. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No ja wiem, chciałem go podkręcić ;) I właśnie miernik cały czas pokazywał 0.00, pomimo dobrych ustawień ;)
    Jak zamówię nowy laser, to problem zniknie ?
     
  11. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Tak. Tylko już nic nie kręć :p a przy flashu odpinaj taśmę od lasera.
     
  12. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tylko tą taką szeroką ? Czy wszystkie które idą do lasera ?
     
  13. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  14. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
  15. sk00ti

    sk00ti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2010
    Posty:
    119
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kupiłem BENQ VAD 6038, przesłałem swój klucz napędu, dziś odebrałem napęd i otwiera tylko filmy dvd, tak pisze otwórzy dvd.

    Jak możliwe że zły klucz, jak mam tylko swój ;/
    Sprawdzałem napęd i klucz się zgadza.
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaki dash w konsoli?

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum