1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po flashu nie czyta płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xiang, Kwiecień 23, 2012.

  1. xiang

    xiang Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam następujący problem z konsolą mianowicie po flashu nie czyta żadnych płyt oryginalnych czy też nieoryginalnych obojętnie czy to jest film, gra czy muzyka nic nie czyta. Po włożeniu płyty na ekranie jest odczytywanie laser zakręci płytą raz po czym staję i napisane jest otwórz napęd.
    Myślałem że to wina lasera ponieważ u was czytałem że jeśli się nie odepnie lasera przy flashu może on się zepsuć. Postanowiłem pożyczyć od kolegi laser z jego konsoli wymieniłem go jednak dalej jest to samo. Już nie wiem czego to może być wina. Czyżby napęd nadawał się na śmieci? Ale chyba jak by tak było to w ogóle by nie działał (chodzi mi o usterkę mechaniczną). Bardzo proszę o pomoc może coś poradzicie.
    Jutro spróbuję jeszcze raz wgrać. I teraz jakiego flasha wgrać by czytał nieoryginalne? (Odkąd konsola nawaliła minęło sporo czasu, więc na bieżąco nie jestem
    Mam nadzieję że coś podpowiecie. Z góry dzięki.Pozdrawiam.

    Napęd do Liteon 74850C
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  4. Daniel1979

    Daniel1979 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 30, 2010
    Posty:
    786
    Polubienia:
    44
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    SCI
    Z tego co pamiętam , to przy złym kluczu i tak działają filmy DVD. On pisze , że filmy mu nie działają , ale jakie? Próba DVD , jak palnie to masz zły key.
     
  5. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    napewno zle fw w napedzie
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Wrzuć film DVD do napędu jak działa poprawnie to zły klucz.
     
  7. xiang

    xiang Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc włożyłem oryginalną płytę DVD, która na odtwarzaczu działa, jednak na mojej konsoli jej nie odczytuję.
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  9. xiang

    xiang Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrałem do konsolki plik o nazwie "orig-02510C-1c000.bin" jest to oryginalne FW tak?
    Jeśli to wgrałem to powinno mi odtworzyć orginalny film DVD?
    Druga sprawa że mi inne napisy w JF wyskakują niż koledze, który zamieścił TUTKA.
    Za jakiś czas postaram się wrzucić screeny.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jakiego masz Dash'a?
     
  11. xiang

    xiang Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a da się to sprawdzić poza konsolą? Ponieważ niestety na chwilę obecną nie posiadam pada.
    Jeżeli się nie da to dopiero w następnym tygodniu będę znów próbował.
     
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wgraj odpowiednie FW pod ten napęd (te sprzed zmiany napędu w 02510C), jak w poradniku.
     
  13. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  14. xiang

    xiang Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc tak. Najpierw mataman log wrzucę później teraz nie mam dostępu do komputera na którym robię flash.
    ~adam34689 W sumie już zgłupiałem:redface-new: jakie FW mam wgrać?
    W sumie wcześniej było coś takiego za po aktualizacji cofała się przeróbka i też musiałem wgrać inny FW i poszło bezproblemowo (już nie pamiętam jaki to był FW),po tym przynajmniej jakieś gry działały ale zachciało mi się grać w nowsze gry :stupid: i stąd chciałem aktualizacji.
     
  15. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  16. xiang

    xiang Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja wgrywałem bodajże 0251-v2.0.bin.
     
  17. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    To wgrywałeś LT+2.0, wgraj ten plik który podał @!TigraTeam, to jest LT+3.0, ściągnij inną paczke :)
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  19. xiang

    xiang Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wgrałem i to samo. Właśnie mi się przypomniało że kolega jak podłączał napęd to prawdopodobnie odwrotnie kabel od zasilania podłączył i się zaświeciły 3 czerwone diody po czym xbox został wyłączony. Teraz owe czerwone diody się nie świecą, ale może to przez to coś nawaliło.
    Jak tak to mam nadzieję że w napędzie. Tylko czy po odwrotnym połączeniu działał by napęd czyli wysuwał się, odczytywał klucz, wykrywał by go komputer?
    Jak myślicie napęd do zmiany?
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zespoof'owałeś klucz napędu z FW?
     
  21. xiang

    xiang Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak. Po kliknięciu klucz z paru znaków F zmienił się w mój
     
Wczytywanie...

Poleć forum