1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po flashu nie działa napęd

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez theragorn, Styczeń 26, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam chciałem zrobic downgrade lt z 3.0 na lt 2.0 ( NFS na 3.0 nie chodził). Okazało się że użyłem złego pliku do przeróbki ( do innego modelu napedu) po wgraniu konsola pokazywała e64. Później wgralem juz dobrym plikiem ponownie na lt 3.0 i konsola nie odczytywala zadnej plyty nawet oryginalnej, potem wgralem ofw i nie czyta oryginalnych kopi . CO robić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    wgrałeś klucz taki jak trzeba?i gry na lt 2.0 do lt 3.0 nie działają... trzeba od nowa nagrać do lt 3.0 i przed nagraniem przepuścić przez abgx360 na autofix level 3
     
  4. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Klucz na 100% poprawny , nawet oryginaly nie dzialaja naped zaczyna cicho obracac plyte po tym juz widze tylko napis na Tv "otworz naped"
     
  5. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Po pierwsze... jaki model napędu, Liteon czy BenQ?
    Po drugie... czy aby na pewno wgrałeś dobre OFW? Czasem takie problemy występują przy wgraniu złego FW.
    Po trzecie... jakim programem flashowałeś? Czy aby na pewno wszystko poszło dobrze?
     
  6. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    1- liteon 74850c
    2- Pisałem że wgrałem wpierw zły cwf ale pozniej juz dobry ( przy zlym byl blad e64), ofw wgrywam dobry
    3- dosflash
     
  7. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Sprobuj jf.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  8. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Przy JF komp sie zawiesza mam 7 do zasilania napedu uzywam usb probe v3 czy jest mozliwosc ze laser przy wgraniu zlego cfw sie zepsul ?
     
  9. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Tak jak napisał SerwisKonsol, wgraj OFW ( plik: orig-02510C-1c000.bin ) za pomocą JungleFlashera.
    Jaka wersja dashboardu jest zainstalowana w Twojej konsoli?


    Laser nie powinien się zepsuć. Już bardziej PCB by się przepaliło...
    Spróbuj zrobić tak: włącz komputer, odpal JF, podłącz kabel SATA od napędu do komputera, włącz mu zasilanie.
    Jeśli nadal będzie się zawieszać, spróbuj w windowsie odpalić tryb testu.
    W moim przypadku to pomagało. Komputer się nie zawieszał.
     
  10. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    13141 juz wgrywalem ofw to na nic.
     
  11. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Mialem tak jak ty, trzeba rozruszac naped org. Gra. Bedzie otworz naped i w koncu zakreci i zaskoczy, dziwne ale dziala.

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  12. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Hmm, dosyć dziwne.
    To może troszkę inaczej: spróbuj wyczyścić napęd pod dosflashem, następnie wyjdź z dosflasha i pusty ( wyczyszczony ) sflas*** pod JF.
    Kiedyś wgrywałem kumplowi LT+v3.0 i JF zawiesił się przy czyszczeniu. Później, komputer się zawieszał pod JF. Wyczyściłem go w dosflashu i poszedł w JF bez problemu.
    Spróbuj, może zadziała.
     
  13. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Gdy naciskam write wyskakuje status 0X80 i nic z tego (oczywiscie w JF), sprobuje jeszcze rozruszac ten naped tak jak napisal kolega wczesniej . Ale dopiero wieczorem.
    Może macie jakieś inne propozycje ?
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    A weryfikacja wgranego flashu ci przechodzi pod JF ? Wgraj ofw / lub cfw pod dosflash-em
     
  15. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zanim za coś się zabierzesz najpierw doczytaj ,a potem przerabiaj. Masz dasha 13141 i chciałeś wgrać LT 3.0.... Najpierw musisz mieć najnowszego dasha...
    Wgraj ofw i z pena daj najnowszego dasha potem z dobrym kluczem wgraj LT 3.0 dla 02501

    Pamiętaj że gry ap 25 i xgd3 musisz nagrać od nowa

    Wysłane z Xperia Neo V z Tapatalk
     
  16. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już chyba wiem co się stało przypomniałem sobie, ze wczoraj przypadkowo (było ciemno)wlozylem odwrotnie zasilanie do usb probe(MOJA GŁUPOTA - robiłem wszystko za szybko). Jesli to jest przyczyna to co robic ??? ( dodam ze konsola dziala tylko nie odczytuje plyt.
     
  17. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    OFW do twojego napędu to orig-02510C-1c000.bin. Musisz zrobić spoof z kluczem napędu w JungleFlasher.
     
  18. Damian0709

    Damian0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja mialem to samo z tym samym napedem pozniej nie wdzial go nawet komp wiec podlaczylem go do kabla od napedu koputera wgralem ofw pozniej lt3.0 i smiga i tak jak kolega wyzej spoof z kluczem to powinno dzialac.A jesli wlaczyles zasilanie zle do usb probe bo tez to mam to rozkrec cd i zobacz czy nic ci sie tam nie przepalilo jak chcesz to pisz na gg 3729374 sprobuje pomoc bo mialem ten sam problem
     
  19. theragorn

    theragorn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 25, 2010
    Posty:
    96
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A co jeśli włożyłem źle wtyczke z zasilania do usb probe ?
     
  20. Damian0709

    Damian0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  21. Damian0709

    Damian0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale gdybyś miał spalony to w ogolę by nie działał nie otwierał by sie nic by nie było słychać jedyne co to smrodzik mały:)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum