1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po JTAG kosola nie czyta gier z napedu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez klasyczny, Styczeń 1, 2012.

  1. klasyczny

    klasyczny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich,

    Mam specyficzny problem...
    w listopadzie kupilem nowego Xboxa slim black 250gb. Po tygodniu ja przerobilem. Gość zaczal wiercic mi w napedzie po czym wgral soft.
    Zaproponował mi JTAGa po czym od razu sie zgodzilem:) wszystko poszlo ok...przerobka działa, da sie grac z hdd (dziala wszystko co daje JTAG), ale... niestety konsola przestala mi czytac gry z napędu(???) Gość przetrzymal konsole jeszcze tydzien, i niestety nic nie wymyslil. Odlutowal chip i oddal mi ze zwykla przerobka:(

    Czy ktos mial podobnie i udalo mu sie rozwiazac problem? Dość duzo gram i upowanie, i wypalanie plyt jest dla mnie dosc uciazliwe...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    ja nie kumam

    konsola na rgh nie czytała gier ?? a bez rgh czytała ??
     
  4. klasyczny

    klasyczny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tak, dokladnie...

    Po zdeinstalwaniu JTAG konsola dziala ze zwykla przerobka...
    Powiedzieli, ze pierwszy raz sie z tym spotkali
     
  5. posejdonn

    posejdonn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląskie
    Ciekawe, tylko powiedz mi po co co działający napęd jak masz jtag, ja bym go zostawił a napęd olał.

    Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk
     
  6. klasyczny

    klasyczny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem o co Ci chodzi...
    Post wystawilem po to by dowiedziec się czy ktos mial poodbnie i sie z tym uporał.
    Sam podjalem decyzje i puki co wole poczekac, aż problem zostanie rozwiązany. Wyszedl nowy dash - moze to cos da? Jednak wole jeszcze poczekac, bo nie chce jezdzic mi sie z konsola jak nie mam nic pewnego.
     
  7. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    mi sie wydaje ze gość poprostu cos nie tak zrobil...podejrzewam ze nikt nie miał takiego przypadku
     
  8. klasyczny

    klasyczny Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok, a macie kogos konkretnego w Katowicach co się tym zajmuje?
    Ja oddawałem kolesiowi z gieldy. Ma serwis w sosnowcu
     
  9. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    błąd przy robieniu RGH. W slimach potrzebny jest plik fcrt.bin lub jeżeli go nie ma to powinna być zaznaczona odpowiednia opcja przy tworzeniu freeboota
     
Wczytywanie...

Poleć forum