1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

po naciśnięciu power komputer się nie włącza

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez dawidek295, Listopad 16, 2012.

  1. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    witam mam problem
    wczoraj cos syczało w zasilaczu zasilacz miał ponad rok jeszcze na gwarancji i sprzedawca powiedział ze jest zatarty wentyl w nim i dlatego syczy po czym wyłącza się komputer no i na ten czas chciałem wpiąć drugi zasilacz który mam nie był uzywany rok no i niestety naciskam power i ekran w obudowie mignie i nic sie nie dzieje nie włącza sie nic chciałem sprawdzić czy zasil jest zepsuty no i jak stykam kabelek zielony z czarnym to nic sie nie dzieje ale jak sprawdzam probomierzem to jakiś prąd tam jest w tym zielonym kablu więc o co chodzi zasilacz padnięty czy nie??(ten drugi czyli zapasowy)
    PS
    podłączyłem do niego stacje dysków która powinna sie otwierać i nie działa
    ale tez na płycie jak tego kompa zapalam to oprócz mignięcia ekranu lcd na obudowie mignie tez (szybko) czerwona lampka na płycie głównej ale właśnie myślę że zasilacz padł
    ale tez na płycie jak tego kompa zapalam to oprócz mignięcia ekranu lcd na obudowie mignie tez (szybko) czerwona lampka na płycie głównej ale właśnie myślę że zasilacz pad

    Nie usuwamy tego co edytował moderator. Wstydzić się mogłeś wcześniej - teraz ponoś konsekwencje


    //Kazałeś odrabiać ludziom za siebie lekcje czego efektem jest powyższy tekst.
    warn za chaos no i brak interpunkcji no i gramatyka.
    ~z0nk31
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2720
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Odp: po naciśnięciu power komputer się nie włącza

    Zasilacz ewidetnie

    HTC Desire HD @ Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  4. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    bo gościu straszył że płyta główna oj to dobrze
    a i w tym zasilaczu ten 24pinowy nie zatrzaskuje sie no taki charakterystyczny dźwięk w tym co jest teraz reklamowany wchodziło do konca a tu tak jakby nie wchodzi nie wiem
     
  5. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Stary zasilacz ci padl , zapasowy prawdobnie nie wpiales wszystkich kabli.Musza byc wpiete zasilanie tak jak w przy starym kwestia plyty proca.taki duzy jest obok maly .jak zapasowy dzial to musi dziac i teraz. Albo zle wpioles albo plyta tez padla ale komp by chodzil ale by sie bios itd nie wlaczyl.
     
    1 osoba to lubi.
  6. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    no właśnie wiem jakby padła płyta to by coś odpaliło przynajmie do ładowania a tu ułamek sekundy i nic nawet wentyle nie zaczynają się kręcić
    może coś z tą koncówką
     
  7. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Wypnij dyski napedy i sproboj . Najlepiej testuj pewnym zasilaczu tak nic nie stwierdzisz. W instrukcji z plyty pisze co ma byc wpiete. Jak wpiales jak w spalonym powino chodzic.tam nic oprocz duzej wtyczki i malej nic innego nie ma. Taka opcja nie wpiales tego kabla do konca na plycie . Kuknij czy dopiete
     
  8. NiePoTwarzy

    NiePoTwarzy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 19, 2012
    Posty:
    130
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Olkusz, Poland
    Moze podlaczyles zasilacz o mniejszym natezeniu -.-? zamiast 400 np 220.?
     
  9. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    własnie w tym co reklamuje ta wtyczkę lekko sie wsadza i słycha jak zaczep wskakuje w ty co teraz testje nie słychać tego dxwięku tak jakby nie wchodził nic poczekam jak dojdzie ten co mają wymienic i wtedy spróbuje ale chyba na 99,9% zasilacz a nie płyta bo wnioskując co piszesz jakby była to płyta coś by sie załączyło a tu widac takjakby prądu nie dochodziło;/
     
  10. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Wnioskuje ze nie dopinasz dlatego .zobacz czy taki wtyk jest .jak sie nie da to czekaj na nowy. Szkoda zebys gniazdo z zasilania uwalil
     
  11. CSpec

    CSpec V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 6, 2011
    Posty:
    1586
    Polubienia:
    579
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    K-PAX

    Info Zły dział, przenoszę do PC


    Czekaj na nowy zasilacz, i módl się by stary nie zabrał ze sobą Płyty głównej, i/albo jeszcze czegoś innego.
     
  12. Hextor

    Hextor V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    4297
    Polubienia:
    144
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Warszawa
    U mnie jak padła płyta to w ogóle nie startowała...

    Z tego co pamiętam to właśnie czerwona diodka chyba migała na niej, ale nie jestem pewien.
     
  13. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    u tych co padła płyta piszą że komputer się załączał ale właśnie dioda na płycie migała a u mnie tylko na sekunde się pojawia tak jak obraz na wyswietlaczu obudowy
     
  14. wolak

    wolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    98
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    a spróbuj odłączyć ten 4 pinowy od płyty jak komputer odpali to płyta poszła jak nie to cos innego
     
  15. dawidek295

    dawidek295 Xbox One Xbox One

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    1471
    Polubienia:
    43
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    SW
    jak na razie jestem po stronie zepsutego zasilacza no bo nic sie nie włącza tak choćbym nacisnął guzik power i w tym samym czasie wyłączyli prąd
     
Wczytywanie...

Poleć forum