1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po nagraniu gra nie działa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mihauuu, Lipiec 31, 2010.

  1. mihauuu

    mihauuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Koszalin
    Witam.

    Przerobiłem konsole XBOX 360 Arcade, mam wgrany iXtreme LT, pożyczyłem od kolegi Fife 2010 ale konsola po włożeniu płyty prosi o aktualizacje oprogramowania więc postąpiłem następująco:

    1. Zrobiłem obraz płyty programem CLONE CD
    2. Zmieniłem na Wave 2
    3. Dodałem do folderu plik .dvd z zawartością:
    LayerBreak=1913760
    fifa.iso
    <- tak nazywa sie plik obrazu gry
    4. W programie IMGBURN zaznaczam plik .dvd, prędkość zapisu x2,4

    Płyta się wypaliła wrzucam ją do X'a on przez chwile próbuje wczytać i nic się nie dzieje... nic nie wyświetla itd. jakbym w ogóle płyty do napędu nie wrzucił :(\

    Płytka to VERBATIM DVD+R DL


    Wie ktoś jaki może być powód? Nie chciałbym zmarnować kolejnego DVD!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    To zaaktualizuj. NXE nie gryzie
     
  4. mihauuu

    mihauuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Koszalin
    Kolego możesz rozwinąć myśl? Poproszę tak bardziej łopatologicznie bo póki co to zielony jestem jak widać...
     
  5. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    Oj. Czytanie ze zrozumieniem leży. Płytka była oryginalna?(od kolegi)?
     
  6. mihauuu

    mihauuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Koszalin
    Nie płyta od kolegi również jest kopią zapasową. Testowałem czy to nie wina konsoli ale GTA 4 (kopia zapasowa) z Wave 2 działa bez problemu. Ale tak jak napisałem wyżej, nowo nagrana płytka ze zmienionym Wave w ogóle nie startuje.
     
  7. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    Ekhem... Ale kopie kopi to sie chyba robi xbox backup creatorem (czy jakoś tak). Sprawdzałeś gre przez ABGX? (wszystko jest na forum jak coś)
     
  8. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Ale to w jakim celu przerabiałeś grę ? LT czyta wszystkie WAVE
     
  9. Xonee

    Xonee Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2010
    Posty:
    144
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    omg wgraj nowego dasha ! wtedy normalnie bedzie dzialac a skoro masz LT to poco przerabiac na vawe 2 ? wydawalo mi sie ze lt nic nie trzeba zmieniac i aha zanim nagrasz plytke przeposc obraz przez abgx360
     
  10. zlewozmywak

    zlewozmywak Banned

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    159
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Mława
    Co z tego że przerabiał jak kopie tej kopi tworzył clone cd?
     
  11. mihauuu

    mihauuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Koszalin
    Sprawdziłem właśnie obraz w XDVD MULLETER i nie znalazł żadnych błędów.

    Skoro LT czyta wszystkie WAVE, to dlaczego po włożeniu gry do napędu prosi o aktualizacje konsoli? (konsola kupiona miesiąc temu - wersja JASPER)
     
  12. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    Zrób aktualizacje konsoli ( dashboardu ) offline z pendriva lub CD . Albo online podłączając ją do XBL i tyle . Konsola się zaktualizuje i będziesz mógł grać .

    Poza tym jak paczujesz grę ( dla LT nie potrzeba paczować ) automatycznie usuwasz/blokujesz aktualizacje z płyty . Więc pozostaje tylko sposób jaki podałem wcześniej .

    I nie sprawdzaj gry mulleterem po program jest przestarzały i od roku już nie rozwijany . Do sprawdzania gier używaj abgx360 .
     
  13. wawrzyn

    wawrzyn Banned

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kielce
    Ziomek weź wsadź jego płytkę jak nie odczyta podepnij się do xbl zaktualizuj albo wgraj nowego dasha ;)
    Jeżeli masz LT to nie przerabiaj. Najlepiej ściagnij i nagraj jakąś inna gierkę reszte robisz dobrze (verbatim, imgburn i 2,4x) powinno Ci wszystko działać. Powodzenia. Mam nadzieję że ci się uda:)
     
  14. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    tak jak mówi maclogan76 gra potrzebuje nowszego oprogramowania dlatego pyta o aktualizację.
    I nie ważne czy w tym miesiącu kupiłeś, dash może być i sprzed roku nawet, zależnie od daty produkcji.
     
  15. mihauuu

    mihauuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Koszalin
    Dzięki wielkie za pomoc! Wiem że to pytanie głupie ale jak duże jest prawdopodobieństwo że przy aktuzalizacji załapie się na bana? Lepiej zrobić to przez pendrive?
     
  16. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Jeśli chcesz robić online to nie wiadomo, nikt nie zna dnia ani godziny.
    Sugeruję przez pendrive.
     
  17. mihauuu

    mihauuu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Koszalin
    Krótko i na temat! Jeszcze raz dzięki chłopaki. Już ostatnie pytanko i lece działać z konsolą.

    Najstabilniejszy dashboard na dzień dzisiejszy, ten który Wy polecacie to...? (wiem że idę na łatwiznę, ale naprawdę chciałbym jeszcze dzisiaj pograć)

    I jak już go uaktualnie to rozumiem że robienie kopii kopii za pomocą CLONE CD to zły pomysł?
     
  18. maclogan76

    maclogan76 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    WSZĘDZIE
    Wgraj najnowszy dash i już . Tutorial i linki znajdziesz na forum .

    Co do kopii gry . To robisz obraz ISO ( np. za pomocą imgburna ) potem sprawdzasz ten obraz programem abgx360 i nagrywasz .
     
Wczytywanie...

Poleć forum