1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po nagraniu gry iHAS-em konsola wyświetla "nierozpoznany dysk"

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez nowak_90, Grudzień 6, 2013.

  1. nowak_90

    nowak_90 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zamość
    Witam!
    Ponieważ że jestem świeżakiem jestem zmuszony zamieścić ten temat tutaj.
    Od razu pisze przeszukałem forum i nie znalazłem żadnego rozwiązania mojego problemu, posiadam ihasa 124-19 ver b, jest on poprawnie sflashowany wiem to na 100% bo nagrałem nim już sporo gier XGD3 i XGD2 i do tej pory wszystko działało bez problemu. Imgburn też jest dobrze ustawiony, wszystkie gry jakie nagrywam odpalam wcześniej w abgx-ie i od pewnego czasu gdy wkładam płytę do konsoli z nagraną już grą konsola mi wyświetla "nierozpoznany dysk" czy coś w ten deseń. Bardzo proszę o pomoc bo zmarnowałem już strasznie dużo płyt. Oczywiście wszystkie gry nagrywam na verbatimach.
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. davex

    davex Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    993
    Polubienia:
    309
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Gdańsk
    Jaka wersja imgburn?
    Plyty made in Singapore czy Taiwan?

    Wysłane z Xperia U by Taptalk
     
  4. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A każda skanowana abgx 360 z ustawieniem autofix level 3?
     
  5. nowak_90

    nowak_90 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zamość
    Imgburn 2.5.6.0
    Verbatim nie wiem jakie, ale kupiłem 50 płyt w jednym opakowaniu i do tej pory wszystko szło świetnie ( a jak sprawdzić skąd są te płyty?)
    Tak skanuje abgx-em z autofix level 3

    A czy może być tak że iHAS że tak powiem już padł? Chociaż wczoraj go sprawdzałem i zwykłą płytkę audio nagrał bez problemu
     
  6. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Verbatimy masz mk001(te nagrywasz x2.4 bez opc) lub mk003 (te nagrywasz x4 z opc). Daj log z imgburn, rozumiem ,że starsze kopie działają bezproblemu xgd2/xgd3?
     
  7. nowak_90

    nowak_90 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zamość
    [​IMG][/url][/IMG] <--- o to Ci chodziło?
    Do tej pory wszystkie moje płyty wypalałem z OPC x4, a jak chciałem nagrać X2,4 to i tak imgburn zmieniał to na x4
    tak tak wszystkie wczesniejsze kopie działaja bez żadnego problemu nie miało to znaczenia czy były xgd3 czy xgd2
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    A usuwałeś pamięć podreczną??

    Albo zła topologia albo cache
     
  9. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kopie działają na innym xboxie? Masz trochę dużo tych emulatorów napędu wirtualnego.
     
  10. nowak_90

    nowak_90 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zamość
    Pamięć podręczną czyściłem właśnie wczoraj, nie wiem dokładnie o co chodzi z topologia i cache.
    Nie sprawdzałem tych kopi na innej konsoli, ale wydaje mi sie że też by nie działały, bo wczoraj nagrałem ten sam obraz co iHAS-em tylko że inna nagrywarka za pomocą programu BurnerMAX v0.15 i chociaż widziało jaka to gra, ale i tak wywalało mi błąd ze ściereczka

    Przepraszam wiem o co chodzi z topologia, na pewno jest dobra zawsze sprawdzam czy sie wszystko zgadza w abgx

    a czy te napędy wirtualne mogą szkodzić ?

    jedynie moge jeszcze dodać że podłączam nagrywarkę do laptopa za pomocą przejściówki usb
     
  11. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wina paytools 0.15 takie płyty nagrywa. Jaki rev ma ten ihas?
     
  12. nowak_90

    nowak_90 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zamość
  13. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    to czemu nie wgrałeś tam softu lt max pod dane płyty paytools nie musisz używac.
     
  14. nowak_90

    nowak_90 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zamość
    nie zrozumieliśmy się, ja do iHAS mam wgrane iXtreme_Burner_Max to co jest w poradniku który znajduje się na tym forum, a paytools nagrywałem inną nagrywarka TSSTcorp SN-208AB
    Chyba że ja nie zrozumiałem Ciebie
    Jeszcze raz Ci napisze iHAS-a mam dobrze sflashowanego do tej pory wszystkie gry czy to były XGD3 czy XGD2 wypalał dobrze, ale od jakiegoś czasu skopcił mi sporo płyt i co jest najgorsze Battlefield 4 jest dwupłytowy pierwszą płytę nagrał bardzo dobrze i konsola ją widzi i normalnie odpala, a drugą płytę nagrywam tak jak zawsze i konsola nie rozpoznaje dysku i od tamtej pory jaką gre bym nie nagrywał to konsola nie rozpoznaje dysku, dodam jeszcze że iHASa mam podłączonego do laptopa za pomocą przejściówki USB, ale zawsze tak miałem

    a już próbowałem nagrywać na innym kompie i dalej to samo, wczoraj flashowałem od nowa napęd i tez to samo, także zastanawiam się nad tym czy ta ngrywarka się jeszcze nadaje do użytku
     
  15. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tym nie nagrasz tego na pewno. xgd2 i xgd3 obie masz jako nie znany? bo jak xgd3 chodzą to topologii ci nie dogrywa. Masz na zielono w abgx360 ,że topology add na zieolono?
     
  16. nowak_90

    nowak_90 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zamość
    tak tak mam to na zielono moge wstawić jeszcze log z abgx-a

    [​IMG]

    [​IMG]

    XGD2 teraz nie próbowałem nagrywać także nie wiem, zanim zrobiło sie to co jest teraz to chodziły xgd2
     
  17. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    To w abgx 360 gra. Możesz na nowym windowsie jak masz inny dysk nagrać lub na innym kompie spróbować nagrać. Jest opcja 3 spróbuj te kopie na innym xboxie.
     
  18. nowak_90

    nowak_90 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 12, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Zamość
    na innym kompie już próbowałem nagrywać i dalej to samo, na razie nie mam możliwości sprawdzenia tych kopii na innym xboxie, a teraz sprawdzę jak to będzie z obrazem xgd2 bo właśnie zaczynam nagrywać i zobaczymy czy też mi nie rozpozna dysku
     
Wczytywanie...

Poleć forum