1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po podaniu "erase" w JF komp nie widzi Benq - potrzebne pomysły

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez lasic19, Listopad 11, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. lasic19

    lasic19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Dziś robiłem benka po aktualizacji 13599 i wgraniu ofw. Klucz dostałem na penie ale na wszelki wypadek próbowałem sczytać z napędu w JF 1.88 ale po zapodaniu benq unlock i kliknięciu read JF się zwiesił. Stwierdziłem, że to pewnie przez to, że napęd jest po aktualizacji i JF nie może odszukać keya w fw. Przygotowałem więc cfw na podstawie tego co dostałem na penie, znowu kliknąłem benq unlock i tym razem erase, Jf znowu się zwiesił. Po uruchomieniu ponownie Jf nie wykrywa napędu pod tym portem sata, dosfalsh pod dosem też nie widzi napędu i chociaż ma gotowy FW to nie mogę go teraz wgrać. Jeśli to istotna informacja to podczas podania komendy erase tacka była do połowy otwarta. Proszę o pomysły co mogę zrobić aby napęd "zmartwychwstał"

    Z góry dzięki za pomoc i poświęcony czas.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    mozesz sciagnac tutorial do jungleflashera jest tam napisane jak wskrzesic naped
     
  4. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    intro device id na porcie którym był wcześniej napęd
     
  5. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    intro moze nic nie dac wg mnie bedzie trzeba robic vendor po mpx01
     
  6. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  7. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    i co w zwiazku z tym nie ma mpx01? ;] mialem dwie sztuki spoofowane ktore po aktualizacji nie chcialy wstac dopiero vendor po mpx01 wszedl.
     
  8. Simo

    Simo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2009
    Posty:
    437
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Jeśli masz gotowy FW żeby wgrać do konsoli a nie wykrywa ci napęduto zrób tak "To jeśli znasz adres portu zrób boot pena wgraj dosflasha oraz swoje cfw wpisz
    dosflash liteon e adres portu przykład (dosflash liteon e BC00) następnie wyłącz napęd włącz i wpisz dosflash zapyta daj no powinien pokazać się napęd wybierz pod którym portem od 0-8. Następnie w (bo chcesz zrobić write) program zapyta o nazwę fw przygotowanego i wgranego na pena wpisz mu np cfw.bin Zapisze banki napęd będzie działać."

    Ja tak zawsze robiłem nawet wtedy jak napędu nie wykrywa i wszystko śmiga.
     
  9. lasic19

    lasic19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    simo jeśli chodzi o dosflasha to puszczam go z fdd i nie wykrywa żadnego innego napędu poza cd które mam w moim kompie, więc komenda w i numer portu pod którym podłączony jest benq (którego doslash nie wykrył) kończy się odpowiedzią, że nie żadnego dysku atapi na tym porcie. Szukam rozwiązania, które na siłę wgra fw do napędu, chociaż kompowi wydaje się, że nic na tym porcie nie ma. Zna ktoś coś takiego?
     
  10. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    wprowadz go w vendor po mpx01 masz w tutorialu od jungleflashera wszystko opisane i naucz sie czytac ze zrozumieniem
     
  11. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Nie przerabiam konsoli na co dzień, ani nie mam Benq, to mogłem coś przegapić ale rok temu nie było PMT i jakoś ludzie przerabiali zbrikowane napędy.

    Pomiń to, że napęd nie jest wykrywany, wybierz tylko dobry port i rób swoje.
    Ostatnio briknołem sobie przypadkiem napęd i po minucie był z powrotem wśród żywych.

    Ale skoro PC ci się wieszał wcześniej, to pewnie teraz też będzie. Jaki masz kontroler?
     
  12. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    A próbowałeś w dosflash ?
     
  13. lasic19

    lasic19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ZiK dzięki bardzo za pomoc, faktycznie wszystko było w tutku do JF (ogromna baza wiedzy i faq, po prostu nie spodziewałem się tego że odpowiedź mam pod ręką) W moim przypadku wystarczyło kilka razy wywołać intro device i jak wykryło to nie wykryło chipa prawidłowo więc próbowałem do skutku, jak się udało i podałem write to znowu JF się zwiesił ale przy kolejnej próbie FW już wgrywał się do napędu :) Dziwny przypadek ale znowu się czegoś nauczyłem.

    Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc i pomysły, Wasze wsparcie jest nieocenione.
     
  14. ZiK

    ZiK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2010
    Posty:
    608
    Polubienia:
    46
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    0-34
    to masz szczescie bo mialem dwa benki ktore bez podania masy na mpx01 nie chcialy wogle wejsc w vendor
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum