1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po przeróbce Lt 3.0. nie działa Batman AC i GOW 3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tarade, Styczeń 22, 2012.

  1. tarade

    tarade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    Witam. Mam xbox 360 fat z przeróbką LT 3.0. nagrałem Batman.Arkham.City.0800.RF.XBOX360-XPG {BOOBSMAN} oraz GOW 3, żadna z gier nie działa i upomina się o bieganie z ściereczką. Obrazy gier przepuściłem przez abgx 360 1.0.6 i wszystko na zielono. Nagrwałem płyty cdclone oraz imgburn wg informacji z forum. Nie posiadam nagrywarki ihas. Czy jest ona konieczna? Moja narywarka to LG. Dodam że starsze gry działają bezproblemowo.
    Proszę o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    nawet jak nie masz ihasa to z plyty powinny ruszyc te gry ale podejrzewam ze to wina nagrywarki wiec najrozsadniej byloby sie zaopatrzyc w ihasa
     
  4. tarade

    tarade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    odp

    Nagrywam na verbatimach. Jednak Batman AC bez abgx 360 nagrany i puszczony na konsoli z przeróbką LT 2.0 działał a na mojej nie. Poza tym wszystkie inne gry ( starsze typu Batman AA czy Fallout 3 ) działają bez zarzutu.
     
  5. surferj24

    surferj24 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    444
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Gotham City
    zgadza sie ale ja dograsz patche przepuszczajac przez abgxa to juz nie chodzi wiec to wina braku ihasa pzynajmniej mi sie tak wydaje
     
  6. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    ten batman był odpalany na twojej konsoli przed przeróbka na lt3? Czy na jakiejś innej konsoli? i kto tego batmana nagrywał?

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  7. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    a w tym abgx360 ustawiłeś autofix level 3 przed nagraniem i dograło topologie poprawnie?ihas wogule do lt 3.0 nie jest potrzebny do forzy 4 zalecana lub bezpiecznego grania na live
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wyczyść pamięć cache konsoli, jeśli próbowałeś nagrywać na dysk.
     
  9. tarade

    tarade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    Batman nie był odpalony na mojej konsoli przed przeróbką lt3. Był odpalony na innej konsoli przerobionej na lt2, jednak bez ingerencji abgx. Batmana nagrywałem pierwszy raz gdy jeszcze nie było nowego abgx więc patchowałem ręcznie. Drugi raz Batman był nagrany bez patchowania i to jest wersja działąjąca na lt2.0 i trzeci raz nagrywałem po patchowaniu przez abgx. Na mojej konsoli żadna płyta nie działała.
     
  10. tarade

    tarade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    Czy po wyczyszczeniu pamięci cash, będę miał wszystkie aktualizacje sytemu? dashboard itp?
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  12. tarade

    tarade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    wyczyszczenie pamięci cache nie pomogło
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    A włożyłeś dobrą płytę przerobioną najnowszym abgx'em?
     
  14. Kakashi

    Kakashi Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    1099
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Śląsk
    a w abgx360 skanowałęś na autofix level 3 i dograło ci poprawnie topologie?
     
  15. vinexus

    vinexus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam wszystkie gry wypalone ihasem na verbatimie, poprawnie 100%itd. Póki co gram z płyt bo dysk z reklamacji ma wrócić w przyszłym tygodniu. Podczas gry np. w nfs run łapie zwiechy podczas ładowania, albo na gow 3 wywala komunikat o błędzie i że trzeba by było wyczyścić płytę miękką szmatką. Posiadam napęd DG-16D4S fw 0401 i na pokładzie LT 3.0 i to pierwsze co było flashowane do tego napędu. W czym tu może być problem???
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    NFS przestanie się wieszać jak zainstalujesz na dysku.
     
  17. vinexus

    vinexus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ten komunikat z błędem wywala mi czasami po odpaleniu i to na każdej z gier, a w przypadku gow 3 po godzinie grania? Dokładnie to komunikat o tym abym wyczyścił płytę miękką szmatką i wywala mnie z gry.
    Możliwe że mógł mi coś z knocić podczas flashowania i teraz takie cuda się dzieją?
     
  18. tarade

    tarade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    Włożyłem dobrą płytkę przerobioną najnowszym abgx. Niestety ciągle każe biegać z szmatką. czy jest możliwe, że konsola jest źle przerobiona?
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie ma takiej możliwości. Jest jeszcze szansa że coś nie tak z laserem w konsoli.

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  20. tarade

    tarade Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    śląsk
    Dodam jeszcze, że Skyrim PL również nie działa. generalnie nie udało mi się odpalić żadnej gry z xgd3. Inne gry śmigają.
    W przeszłości miałem napęd w xbox 360 liteon ale padł i został zmieniony na samsunga jednak nie posiadałem starego liteona gdy przerobiono go na Lt 3.0. Czy może być w tymtkwić problem?
     
  21. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Do Samsunga nie ma LT 3.0, tylko LT 2.01, który jest jego odpowiednikiem, więc prawdopodobnie masz stary LT. Lt wgrywa się do napędu a nie konsoli.
     
Wczytywanie...

Poleć forum