1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po raz kolejny battlefield 3 i problem z teksturami HD!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mim123456789, Wrzesień 14, 2013.

  1. mim123456789

    mim123456789 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Czytałem po forach i nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie dotyczące battlefield 3 a dokładnie tekstur HD do tej gry.

    Informacje o konsoli:

    -Mam konsole Xbox 360 Slim 4GB i dysk HDD o pojemności 750 GB. Konsola ma przeróbkę RGH/JTAG.
    -Freestyle Dash Version: 3.0b Rev 775
    -Interfejs główny konsoli: 2.0.16537.0

    Opis czynności i problemu:

    - przerabiam i wgrywam grę przez program „ISO2GOD” (oba obrazy) do katalogu w konsoli: Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000070000\ (45410950 - to katalog z grą w której znajdują się 2 przerobione obrazy):

    [​IMG]

    -Ścieszkę w konsoli mam ustawioną: Hdd1:\content\0000000000000000\ (szuka do 4 katalogów wgłęb)

    -Widać (oba obrazy) w zakładce Gry Xbox 360, ściągają się okładki i po kliknięciu w dowolną okładkę gra się uruchamia:

    [​IMG]

    -Po uruchomieniu wyskakuje komunikat czy zainstalować tekstury HD:

    [​IMG]

    -(i tu zaczyna się problem) naciskam przycisk „A” którym zezwalam na instalacje tektur HD

    -następnie wybieram gdzie chce zainstalować:

    [​IMG]

    -i mam do wyboru "Jednostka pamięci" o pojemności około 2,9 GB i "Dysk twardy" o pojemności około 600 GB wolnego miejsca, bez znaczenia co wybiorę wskakuje komunikat:

    [​IMG]

    -jeszcze posiadam pliki ściągnięte wraz z obrazami o rozszerzeniu .iso (nie wiem do czego służą może one maja być gdzieś wgrane na HDD):

    [​IMG]

    Wiec moje pytanie brzmi co zrobić, jak zainstalować te tekstury ?

    Z góry dziękuje za odpowiedź. Mam nadzieje ze mój problem wytłumaczyłem dokładnie. Jeśli jest już taki temat na forum to proszę o przekierowanie, jeśli temat stworzyłem nie tam gdzie trzeba to przepraszam ale jestem nowy.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Gra jest zorganizowana w następujący sposób:
    DVD z single player
    DVD z multiplayer + katalog content\ z teksturami
    Jeden dysk wrzucasz jako GOD, z drugiego programem Xbox Image Browser wyciągasz katalog content.
    Po poprawnym zgraniu (tekstury trzeba odblokować XM360 (xbox)/ 360 content manager (PC):
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000070000\0668C6591B96C930BD6F.data\ - dvd z SP
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000070000\0668C6591B96C930BD6F
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\00000002\7A038DBD5982A890314431A5A44B215AD3A92C6345 - tekstury
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000B0000\ (jest też TU do tej gry - 166MB)
     
    1 osoba to lubi.
  4. mim123456789

    mim123456789 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK. zrobiłem do momentu:

    -znalazłem ten katalog "content" z teksturami i wyciągnąłem go z obrazu płyty pierwszej, przez program "Xbox Image Browser v2.9"

    -powstało coś takiego:

    [​IMG]

    -pobrałem te 2 programy"xm360 v2.0d" i "360 content manager v3.0"

    -odblokowałem:

    [​IMG]

    -i przesłałem tekstury przez program "360 content manager v3.0" na xbox'a poprzez sieć Wifi do katalogu:

    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\00000002\4541095000000000 (4541095000000000 - plik z teksturami)

    -następnie podpoiłem penadraiwa z programem "xm360 v2.0d" i odblokowałem tekstury na xbox'sie (ówcześnie skanując całą zawartość dysku)

    [​IMG]

    -i co dalej, nie zrobiły mi się takie katalogi jak tobie, coś źle wykonałem ?

    ścieżki z plikami które powstały na konsoli:

    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000070000\0668C6591B96C930BD6F.data\
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000070000\0668C6591B96C930BD6F\
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\00000002\4541095000000000\

    -i jeszcze jedno jak wchodzę w grę, program battlefield 3 nie pyta się już o instalacje tekstur HD!!!
     
  5. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Powinny teraz chodzić, nie wiem czy konieczny jest ten TU, który wcześniej podałem, przetestuj
    Jak Z xm360 wybierzesz opcję napraw DLC to zmieni Ci nazwę pliku z teksturami na 40/42 cyfrową
    TU do ściągnięcia
     
    1 osoba to lubi.
  6. mim123456789

    mim123456789 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Po tej operacji co napisałeś wyżej powstał mi plik (7A038DBD5982A890314431A5A44B215AD3A92C6345)

    i te tekstury są już zainstalowane?
    już nic w grze nie trzeba robić?


    Edit Sam sobie odpowiadam: już nic nie trzeba robić.Pozdrawiam.

     
  7. radziodm

    radziodm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolega PeCetoLog pisze cytuje-Gra jest zorganizowana w następujący sposób:
    DVD z single player
    DVD z multiplayer + katalog content\ z teksturami
    Jeden dysk wrzucasz jako GOD, z drugiego programem Xbox Image Browser wyciągasz katalog content.
    Po poprawnym zgraniu(JAK NOWY POSIADACZ IXA MA ZROZUMIEC TO....PO POPRAWNYM ZGRANIU GDZIE JAK DO JAKIEGO KATALOGU W JAKIEJ KOLEJNOSCI???????HEEEEEEEEEEEEEEEEEEE????????KOLEGA PeCetoLog OPISZE MI ALBO I NIE ZE JEST TAKA STRONKA JAK GOOGLE!!!!HEEEEEEEEE?A GDZIE JA SIE ZALOGOWALEM?NA STRONIE Z PRZEPISAMI KULINARNYMI I PROSZE O PORADE JAK SIE ROBI CIAST?CZY NA STRONIE POSWIECONEJ WIEDZY WSZELAKIEJ IXOWI360!!!!!!!!!! (tekstury trzeba odblokować XM360 (xbox)/ 360 content manager (PC):
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000070000\ 0668C6591B96C930BD6F.data\ - dvd z SP
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000070000\ 0668C6591B96C930BD6F
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\00000002\7 A038DBD5982A890314431A5A44B215AD3A92C6345 - tekstury
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000B0000\ (jest też TU do tej gry - 166MB)
     
  8. radziodm

    radziodm Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Krok po kroku ludzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jak bede chcial rozwiazywac rebusy i roszady to zarejestruje sie na stronce poswieconej zagadka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!boze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
     
  9. nitros5

    nitros5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Włoszczowa
    Tekstury hd trzeba wgrać na dysk wewnętrzny, np 250gb lub 320gb. na dysku 4gb nie działa i działać nie będzie
     
  10. mim123456789

    mim123456789 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2013
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    odpowiedź dla radziodm


    1)pobierasz 2 płyty battlefield 3 (co na pewno uczyniłeś)

    2)pobierasz 4 programy:

    -"ISO2GOD"ja mam wersje 1.3.6 (program do przerabiania formatu ISO na GOD czyli format Xbox'a)
    -"360 Content Manager" ja mam wersje 3.0
    -"xbox image browserv" ja mam wersje 2.9
    -"xm360" ja mam wersje 2.0d

    3)po pobraniu tych programów przerób obraz ISO na GOD'a- tylko płytę single player (prawdopodobnie płyta 2, nie pamiętam już dokładnie) i przenieś na konsole

    ja wgrywam gry do:

    Hdd1:\content\0000000000000000\(folder z grą) w przypadku battlefield 3 nazwa katalogu to 45410950

    4)drugi obraz wklepujesz do programu "xbox image browserv" i wyciągasz z niego katalog o nazwie "content":

    -program składa się z 2 okien
    -włączasz zakładkę "file" a następnie "open image file" i zaznaczasz obraz 2 płyty i zatwierdzasz
    -w lewym oknie pojawią się katalog i wybierasz odpowiedni ("content") i dajesz żeby go wyciągnęło z obrazu

    5)włączasz program "360 Content Manager":

    -prawdopodobnie wyskoczy ci okno "What would you like to do" wyłączasz je
    -klikasz w zakładkę "360 Content Manager"(na górze po lewej) następnie "settings", następnie "folders" wybierasz ścieżkę do folderu "Content" i dajesz "save"
    -powinien ci wyskoczyć tam jakiś plik zaznaczasz go fajeczką po lewej
    -następnie klikasz na kłódkę na górze "Unlock checked filles"

    plik będzie miał nazwę:

    4541095000000000

    6)przenosisz katalog "00000002" wraz z zawartością na konsole pendrive'm lub przez wifi itp... czym chcesz

    u mnie ścieżka w konsoli wygląda tak:

    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\00000002\4541095000000000

    7)teraz musisz ogarnąć program "xm360"

    -musisz go przenieść na konsole
    -włączyć go (ukarze się on na konsoli w zakładce programy)
    -po włączeniu skanujesz konsole
    -następnie "show DLC"
    -dajesz na battlefield 3 następnie "unlock DLC"
    -wyłącz program

    i plik zmieni nazwę na:

    7A038DBD5982A890314431A5A44B215AD3A92C6345

    8)koniec

    9) po tych wszystkich operacjach ścieżki w konsoli powinny mieć postać:

    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000070000\ 0668C6591B96C930BD6F.data\
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\000070000\ 0668C6591B96C930BD6F\
    Hdd1:\content\0000000000000000\45410950\00000002\7 A038DBD5982A890314431A5A44B215AD3A92C6345\


    mam nadzieje że pomogłem (jeśli coś nie do końca napisałem to wpisz nazwę programu z którym masz problem w youtube, na pewno będzie dokładniejszy instruktarz (po angielsku))
     
Wczytywanie...

Poleć forum