1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po wgraniu nowego softu nie odtwarza ŻADNEJ gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ulong, Maj 7, 2010.

  1. ulong

    ulong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej!

    Wybaczcie, że w tym dziale, ale już nie mam innego pomysłu... :(

    Około rok temu wgrałem pierwszy raz softa 1.5 chyba, potem wgrałem sobie 1.6, parę razy się z tym bawiłem i nie było problemu.

    Po tym konsola leżała pół roku, aż wreszcie postanowiłem ją uruchomić, zacząłem od update'u na live a następnie wgrywałem nowy soft.

    Używałem tych samych narzędzi - firmtool, dosflash16, wszystko spod dosa bootowanego z pendrive. Tym razem zrobiłem tak samo. Firmtool, złączenie OFW z CFW (później też próbowałem użyć jungleflasher), a następnie używałem dosflash. Jednak tym razem już było coś dziwnego. Przy uruchamianiu dosflash nie mógł uzyskać "dostępu do napędu (BENQ)", musiałem (pierwszy raz) w tym celu wysunąć tackę, odłączyć od prądu, wsunąć i podłączyć spowrotem, poszło ok. Następnie wgrałem tym programem przerobione oprogramowanie do napędu. 4 banki, wszystko ok!
    Po całej operacji próbowałem uruchomić grę dowolną, nba 2k10, starsze gry typu gta 4, które działały mi na poprzednich fw typu 1.5 i za KAŻDYM razem pojawia się wielkie logo XBOX 360 i nic się nie dzieje.
    Do tego płyta jest rozpoznawana chyba jako film DVD, ponieważ mam opcję "odtwórz DVD".

    Oprogramowanie które próbowałem wgrać to kolejno 1.7 (LT 1.1)
    1.61
    1.5
    wszystko dla BENQ....
    Za każdym razem efekt taki sam... :(

    Próbowałem również wgrać oprogramowanie dosflash32, niby wszystko ok, ale efekt taki sam :(

    ratunku... :(

    Dzięki i pozdrawiam, Wojtek.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. redone

    redone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2010
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam podobny problem z samsungiem niemoge go z updatowac do wersji 1.6 lub wyzszej nawet po wgraniu orginalnego FW i przywruceniu go so stock FW oczywiscie cala operacja wgrania IXT.przechodzi poprawnie jedynie co dziala to 1.51 i org.stock FW nic pozatym....
     
  4. ulong

    ulong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    do tego dodam, że
    1) gry są dobrze nagrane - działały wcześniej, przynajmniej na sofcie 1.51
    2) Soft, który był wgrywany, dalej mam na dysku i próbowałem go wgrywać, więc błąd przy przerabianiu softu również odpada
    3) Soft wgrywałem parę (naście) razy, więc odpada jakiś przypadkowy błąd przy wgrywaniu softu

    Używałem komputera, którym wgrywałem soft już wcześniej...
     
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a robiles odczyt czy jechales z odczytanych wczesniej plikow?
     
  6. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    a klucz napędu przekopiowałeś do nowego FW ?
     
  7. ulong

    ulong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    robiłem z odczytanych wcześniej plików, czyli rozumiem, że klucz napędu przekopiowałem
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a na bank z twojej konsoli? konsola nie byla moze w serwisie?
     
  9. ulong

    ulong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    plik jest z mojej konsoli, a konsola rzeczywiście była w serwisie po wgraniu oprogramowania 1.7 (1.1LT), gdzie były usuwane "zimne luty"?
    Jednak różnica w obsłudze dosflash (nie skutkował magic28 czy jakoś tak to się nazywa, czyli trzeba było wysuwać cd i wsuwać, żeby uzyskać poł.) była jeszcze przed serwisem, stąd mój brak podejrzeń.
    W serwisie miała naprawiany brak obrazu, kiedy był dźwięk.
    Po serwisie próbowałem wgrać starsze oprogramowanie, ponieważ żadnej gry na wave4 nie posiadam :(

    PS. w razie czego konsola jest otwarta, więc jeśli coś mogę zrobić raz dwa fotki ;)
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    mi wyglada na to ze zmienili ci plyte glowna :p sprawdz nr seryjny z tylu konsoli i w dashu czy jest taki sam.
     
  11. ulong

    ulong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Numer seryjny konsoli z dasha oraz ten z obudowy się zgadza, obudowa jest ewidentnie moja stara, więc chyba płyta główna została.
    Nie byłem w stanie zlokalizować identyfikatora z dasha na obudowie, lub się numerek ten nie zgadzał z żadnym na obudowie.

    :((((
     
  12. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    skoro to jakis profesionalny serwis to nie wymieniliby płyty i nie wgrali do napedu FW .
    Problem musi leżeć w innym 'miejscu'
    nie wymieniali Ci czasem napędu? nie było w konsoli wcześniej innego ? jezeli tak musisz zrobic manual spoof
     
  13. ulong

    ulong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie było nic powiedziane o wymianie napędu, gość skasował 100zł i mówił, że trzeba poprawić połączenia dwóch układów, tzw. zimne luty. Z napędem było wszystko ok...

    No i tak jak mówiłem, różnica we wgrywaniu softu pojawiła się po prostu po tym jak on leżał u mnie w domu, a potwierdziła się po tym jak odebrałem z serwisu i próbowałem wgrać nowe oprogramowanie.

    Podczas gdy konsola leżała zepsuta oprogramowanie na bank było dobre, czytające starsze gry, potem wgrałem oprogramowanie 1.7 (1.1lt) i przy odczytywaniu gier pojawiało się już to logo, następnie po serwisie, próbowałem wgrać inne oprogramowania i nie wiem czy się one wgrały czy nie, ale logo pojawia się dalej przy próbie odczytu dowolnej gry... :(

    Do tego napęd to dalej BENQ, czyli taki jak miałem...
     
  14. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    wgrywasz dosflashem czy pod windą ?
    jak nie to zobacz co z dosflashem czasem windows pierniczy fw tzn. nie tyle co pierniczy ale zdarzają sie błędy i radze jeszcze raz wyciagnąć fw moze ma jakieś braki ;D
    troche dziwna sprawa.
     
  15. ulong

    ulong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wgrywam dosflashem pod windą lub pod dosem, próbowałem tak i tak, bo wczoraj już chyba ponad 10x wgrywałem.... masakra! :(
    Nic się nie pierniczy, oprócz tego, że tym razem inaczej uzyskuje dostęp do konsoli, czyli nie używając magic28, tylko muszę otworzyć napęd, odłączyć zasilanie napędu, wsunąć tackę do ponad połowy, podłączyć napęd i kliknąć Y pod dosem, a pod windowsem nawet nie muszę uruchamiać konsoli...

    też mi się sprawa wydaje mega dziwna i już powoli tracę siłe... zastanawiam się nad pójściem po prostu do osoby z allegro....
     
  16. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    benq pod dosem musisz wysuwac tacke dziwna sprawa ,takie rzeczy to tylko przy liteonie benq to najprostszy naped nie trzeba takich tricków
     
  17. ulong

    ulong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dokładnie tak miałem przy pierwszym wgrywaniu, czyli poszło bez niczego, przy wgrywaniu 1.7lt pojawiło się właśnie wgrywanie przez tackę.

    Może są jakieś wymagania co do kabla sata, jego podłączenia, ustawień w biosie lub cokolwiek innego?
     
  18. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    no tak zapomniałem dodac ze z LT nie da się odzyskac klucza
     
  19. ulong

    ulong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak pisałem, nie odzyskiwałem z LT, lecz z pliku, który wygenerowałem przy pierwszej przeróbce, z moim oryginalnym softem... :(
     
  20. Blackburn

    Blackburn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    982
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Sochaczew
    hmmm moze jakis bug LT ,bo nie wiem czy ktos robił reflash z LT :D
     
  21. ulong

    ulong Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no właśnie, jak dla mnie to jest najbardziej prawdopodobne... bo naprawdę nie mam innego pomysłu :(

    poczekamy, może jeszcze Dexter coś wymyśli ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum