1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po wgraniu rgh nie dziala mi srodkowy przycisk przewodnika na padzie pomozcie !!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Cinekk88, Wrzesień 13, 2012.

  1. Cinekk88

    Cinekk88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie .

    Otoz moj problem polega na tym ze po wgraniu jtag/rgh na konsole przestał dzialac mi przycisk przewodnika(chodzi o przycisk na samym srodku pada)to znaczy dziala tylko po dłuzszym przytrzymaniu i wyskakuje wowczas czy wylaczyc konsole i czy wylaczyc pada .

    Natomiast nie moge normalnie opuscic gry poprzez przejscie do interfejsu głownego znacie moze przyczyne ale wiecie jak mi pomoc bede bardzo wdzieczny !!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TyPeK

    TyPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 4, 2012
    Posty:
    122
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Coś z padem na pewno nie przez RGH
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Masz wyłączone miniblade w launch.ini

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  5. Cinekk88

    Cinekk88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wiesz moze jak to właczyc ?

    Mam dwa pady ktore przed przerobka smigały az miło
     
  6. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28070
    Polubienia:
    3212
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Musisz edytować plik launch.ini
     
  7. Cinekk88

    Cinekk88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    seth a troche wiecej szczegolow mowiac edytowac ?
     
  8. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    W głównym katalogu dysku czy to wewnętrznego czy usb ( zależy który ma zainstalowany FSD ) masz plik launch.ini
    otwórz i wklej do posta co tam masz nawpisywane.
     
  9. Cinekk88

    Cinekk88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    SETH to jedyne co znalazlem nie wiem czy o to Ci chodzilo plik nazywal sie info_launch.ini

    ; launch.xex V2.0 config file
    ; parsed by simpleIni Jellycan Code - SimpleIni
    ; currently supported devices and paths:
    ; internal hard disk Hdd:\
    ; usb memory stick Usb:\
    ; memory unit Mu:\
    ; USB memory unit UsbMu:\
    ; big block NAND mu FlashMu:\
    ; internal slim 4G mu IntMu:\
    ; CD/DVD Dvd:\ (not recommended to use this one)
    ; buttons can point to any xex, or any CON with default.xex in it on any of the above devices
    ; note that Right Bumper is ALWAYS default to return NXE
    ; if you want to assign an additional one, use the path Sfc:\dash.xex ie:
    ; BUT_A = Sfc:\dash.xex

    ; example entry
    ; Default = Hdd:\FreeStyle\default.xex
    [QuickLaunchButtons]
    BUT_A =
    BUT_B =
    BUT_X =
    BUT_Y =
    Start =
    Back =
    LBump =
    ; Default is what loads when you hold no buttons
    ; leave this blank if you want NXE as default
    Default =

    ; at boot time, default can be overridden based on how the console is turned on
    ; if you start with wired/wireless/IR guide button, this item if existing will be used instead of default
    ; note that the Guide item is ALWAYS overridden by option: remotenxe = true
    Guide =
    ; if you power on with the button on the front of the console, this item will be used instead of default
    Power =

    ; example plugin entry
    ; plugin1 = Usb:\plugin\aplugin.xex
    [Plugins]
    plugin1 =
    plugin2 =
    plugin3 =
    plugin4 =
    plugin5 =
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wrzuc poprostu moje launch.ini na hdd czy pamiec wew konsoli. Oczywiscie razem z fsd lub zmien ścieżkę na swoją. Znajdziesz to w moim tutorialu

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. Cinekk88

    Cinekk88 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    AKIR niestety nie moge pobrac twoich plikow (launch.ini) wogole nie wczytuje mi strony ratuj.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zrobilem upload

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  13. wwns

    wwns Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Nowy Sącz
    wklej do nowego pliku .txt i zmień końcówkę ( rozszerzenie)na .ini
     
  14. posejdonn

    posejdonn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2008
    Posty:
    30
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląskie
    też mam ten problem który na mojej konsoli z rgh nie wystepuje a u brata po wgraniu fsd3 i dl 3.05 nie dziala przycisk xbox na konsoli (tylko dluzsze przytrzymanie) wpisanie miniblade = true do launch.ini nic nie daje, zreszta ja w moim pliku tego wpisanego i wszystko działa.
     
Wczytywanie...

Poleć forum