1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez QuaTro, Listopad 21, 2008.

  1. QuaTro

    QuaTro Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Otóż mam problemu typu takiego, że gdy chce włączyć konsole padem czy to przyciskiem na niej to kosnola sie odpala ale nie przekazuje obrazu na TV. Musze podejść wyłączyć przycisk na konsoli i probować ponownie. Za jakimś 4 -5 razem gdy sie uruchomi widze obraz na TV. Czy to jest normalne? Konsole ma połączoną do plazmy 42' Panasonica kablem HDMI. Dodam też, że to kabelek nie z allegro za 28PLN tylko dałem 100PLN za kabel 1m. Mam konsole od niedzieli i powiem szczerze, że o uruchamianie w taki sposób mnie strasznie denerwuje. Poza tym jak konsola sie już odpali za tym 4 razem to działa juz normalnie bez problemów. Moge ją wyłączyć z poziomu pada i włączyć ponownie to zadziała. Dodam też, że przy pierwszym uruchomieniu miałem 3 czerwone pierścienie i myślałem juz, że ROD. ale wyłączyłem i włączyłem i działa normalnie do tej pory tylko z tym włączaniem lipa. U was też ak jes?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. absolo2pl

    absolo2pl Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 22, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

    Ja mam podobnie, z tym, że konsola nie pokazuje obrazu, ale przekazuje tylko dźwięk. Nie wiem za bardzo co robić. Z góry dzięki za pomoc :)
     
  4. cjb

    cjb Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SILESIA
    Odp: Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

    ha widzę śmieszna sytuacja bo i ja mam taki problem, zero obrazu mimo to że dźwięk jest oO
     
  5. juno99

    juno99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

    hdmi?

    moja teza - nie korzystasz z hdmi/componentu, a masz ustawiona wysoka rozdzielczosc

    wejdz do ustawien wyswietlania(jak juz sie cos wyswietli) i ustaw pod swoj tv(ponizej 720p)

    btw
    w ps3 jest to samo
    jesli sie ustawi duza rozdzialke, to po chinche`u czy scart`cie juz nie bardzo idzie sie pobawic ;)


    PEACE
     
  6. krystusw

    krystusw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2008
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Odp: Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

    Ja mam podobna sytuacje, ale bez dźwięku na kablu VGA. Jeśli włącze konsole na kilka minut i później ponownie to działa normalnie - jakby musiała się "rozgrzać"? :-\
     
  7. cjb

    cjb Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SILESIA
    Odp: Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

    kurde ja w ogóle nie mam obrazu podłączam się kablem component, pamiętam że ostatni raz oglądałem film i zaczęły pojawiać się zielone plamy więc wyłączyłem gdyż myślałem że zła kopia, później konsola przestała trybić ocb ?
     
  8. juno99

    juno99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

    heh

    to nie jest urzadzenie mechaniczne
    temperatura wyzsza od pokojowej tylko szkodzi ukladom

    ja bym winil brak kompatybilnosci z kablem/monitorem


    PEACE


    //edit
    ok
    nie znam nikogo z serwisu xklockow, ale to wyglada na uszkodzenie/brak wspolpracy gpu
    ponoc luty kilkuletnich tajwanczykow potrafia puscic ;)
     
  9. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
    Odp: Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

    To jest Błąd Hardware mi się wydaje bo to normalne nie jest skoro mamy załóżmy TV 42 i tam mamy rozdziałke zakładając 1900x2000 i tyle mamy w klocu to to już jest nie normalne cóż ...to jest moja teza
     
  10. juno99

    juno99 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    .

    jestem nowy w temacie - mam konsole kilka tygodni, wiec prosze o wyrozumialosc

    z tego co sie orientuje, za przypadlosc waszych konsol wincie ms
    po "rozgrzaniu" elementy styku gpu z mb wyciagaja sie(zmnejszajac jakosc przewodzenia=/=wydluzajac polaczenie), przez co widzisz plynacy sygnal do monitora

    jesli konsola ma zmieniony fw(bez bana), to lepiej przywroc org(ponoc nie sprawdzaja, ale...) i dzwon na infolinie
    jesli straciles gwarancje bez problemu znajdziesz serwis(np. allegro) ktory poprawi mocowanie chipu

    przez ten problem raczej nic innego sie nie spieprzy, ale musi byc to denerwujace i lepiej ja wymienic na nowsza, zeby nie myslec o rrod`zie


    PEACE
     
  11. cjb

    cjb Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    114
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    SILESIA
    Odp: Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

    Dobra czyli wybrać się z tym do serwisu ?
    Możecie polecić jakiś serwis w obrębie Katowic
     
  12. maciejowa1994

    maciejowa1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odp: Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

    W Polsce nie ma serwisu xboxa 360. Muj mial taki sam problem i pojechal to Czech i wszystko w srodku wyminili mi na nowe :)
     
  13. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Odp: Po włączeniu xbox 360 konsola nie przekazuje obrazu.

    Sprawa jest bardzo prosta.

    Jak ktoś napisał połączenia w XBOX 360 mogą zacząć puszczać.

    Za obraz odpowiedzialny jest skaler ANA/HANA (układ scalony, chip) montowany na sekcji wyjścia.

    Jeśli obraz ci się przebarwia...np: dostaje barw zieleni, różu, bieli lub tworzy poziome lub pionowe linie to możesz pożegnać się z obrazem raz na zawsze w przeciągu kilku tygodni.
    CHIP został już ugotowany i dopalają się w nim ostatnie sprawne połączenia.


    Jeśli obraz nie pojawia się wcale, ale jak zaskoczy działa poprawnie z CHIPEM jest wszystko w porządku lecz jego połączenie z płytą główna w pewnym miejscu zostaje przerwane.
    W takim wypadku nie wskazane jest korzystanie z konsoli tylko odesłanie jej do serwisu gdyż na sekcji wyjścia konsola nie ma zabezpieczeń, czyli po prostu nie wykonuje komend POST po starcie konsoli dlatego może sama sobie spalić podzespoły, czyli skaler, nie wiedząc o tym że jest on uszkodzony.

    W obu przypadkach SERWIS

    Tak zachowuje się konsola przy uszkodzeniu chipa HANA/ANA

    http://www.youtube.com/watch?v=-eE6UTx3vfU
    http://www.youtube.com/watch?v=AOY0FllLpCc
    http://www.youtube.com/watch?v=BWuj-XIntpQ
    http://www.youtube.com/watch?v=jigiYIR3xvg
     
  14. QuaTro

    QuaTro Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jelenia Góra
    A czy u tych co jest czarny obraz bez dzwieku, pad synchronizuje sie z konsola? Bo u mnie wyglada to tak, ze powiedzmy padem wlaczam konsole i czekam. Nic sie nie dzieje konsola sie odpala a na padzie pala sie wszystkie pierscienie i synchronizacji brak.
     
  15. QuaTro

    QuaTro Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Jelenia Góra
    No i moj problem rozwiazany. Poszedlem przy okazji bycia we Wroclawiu na zajeciach do Saturna gdzie zakupilem konsole i wymienili od reki na nowa. Nowa wlacza sie odrazu bez problemu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum