1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

po włożeniu nagranej gry 1 RROD (jedna czerwona dioda) LT+ 2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez becks777, Luty 20, 2012.

  1. becks777

    becks777 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    nie udało mi się na tym forum znaleźć odpowiedzi na mój problem (jeśli słabo szukałem proszę o link do tematu a później skasowanie mojego).
    Sytuacja wygląda następująco:
    Posiadam LT+ 2.0 , dashboard 12611
    mam nagrywarkę iHas z CFW pod płyty Platinum i tylko na nich wypalam. Używam imgBurn 2.5.6.0 i postępuje wg tutorialu z tego forum. Mam troszkę obrazów na dysku i mam 100% skuteczności w nagrywaniu obrazów które zajmują poniżej 8GB (Prince Of Persia Forgotten Sands, Fight Night, Deus Ex HR, PES 2012, Soul Calibur 4), działają fantastycznie i kopiują się na dysk bez problemu. Problem pojawia się gdy nagrywam gry powyżej 8 GB (zajmują one zazwyczaj nieco ponad 8,5GB) zmarnowałem na nie z 10 płyt (np. Skyrim, Dead Island, Dark Souls, NFS The Run). Nagrywanie przechodzi normalnie jak zawsze bez jakichkolwiek problemów jednak po włożeniu do XBOXa zazwyczaj konsola wyświetla błąd (1 czerwona dioda) lub przez chwile odczytuje płyte i pokazuje "otwórz napęd" lub "uruchom grę" - i po wybraniu tej opcji czarny ekran i po kilku sekundach wraca do dashboard.
    Czy ktoś zna powód tego problemu?
    dziękuję za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zrob update do 2.0.13604.0

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Masz wymieniony napęd. Jaka data produkcji i jaki napęd masz w konsoli?

    Wysłane z mojego LG-P920 za pomocą Tapatalk
     
  5. Sobek000

    Sobek000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2011
    Posty:
    30
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dead Island jest poniżej 8gb i jest to xgd2 :)
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Lub stare ix spoofowane i nie pozwla zrobic update

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. becks777

    becks777 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola z 2006 roku.
    Tak, zgadza się napęd jest spoofowany przeze mnie, był Hitachi a wymieniłem na BenQ z uwagi na to że nie było na Hitachi najnowszych LT+
    Sprobuję zrobić update
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Musisz wsadzic oryg napęd do aktualizacji. Benq na pewno nie mozesz uzywac do wlaczana gier xgd3

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. becks777

    becks777 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "Musisz wsadzic oryg napęd do aktualizacji. Benq na pewno nie mozesz uzywac do wlaczana gier xgd3"
    Tzn, podłączyć napęd, wykonać aktualizację dashboard i ponownie mogę włożyć BENQ?
    Czy na stałe muszę powrócić do poprzedniego napędu?
     
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Na stałe

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  11. becks777

    becks777 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety oryginalny napęd zmieniłem również ze względu na małe uszkodzenie mechaniczne (nie chciał wysuwać tacki, słabo czytał) czy oryginalny napęd mogę zastąpić napędem takim samym (tym samym modelem HITACHI) i będzie poprawnie czytał gry XGD3 ?
    P.S. Jaki sens ma spoofowanie napędów jeśli nie można pograć we wszystkie gry? :(
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie ma sensu i nie robi sie tego juz. Jakiego hitachi miałeś z jakim fw?

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  13. becks777

    becks777 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Był to Hitachi GDR-3120L z FW 0047DJ. Mam jeszcze jeden identyczny Hitachi z innego XBOXa. Czy jeśli wgram tu LT+ 2.0 z odpowiednim kluczem napędu, będą działać XGD3?

    P.S. Czy LT+ 2.0 jest juz dostepne na tego Hitachi? gdy robiłem przeróbkę kilka miesięcy temu nie było, stąd moje spoofowanie BENQ na które był LT+ 2.0
     
Wczytywanie...

Poleć forum