1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

po wymianie lasera, nic...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez XManiac, Grudzień 15, 2012.

  1. XManiac

    XManiac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema. Mam problem, wymieniłem laser w napędzie LiteOn DG-16D2S, laser 14xx. Odlutowałem zworkę antystatyczną, sprawdziłem podłączenie wszystkich tasiemek. Po podpięciu lasera nadal nie czyta mi płyt, na nagrywanych czyta mam "Odczytywanie" przez jakie 15-20 sekund i nic, na Audio CD oryginalnych od razu praktycznie "Otwórz napęd".. Dodam że laser mryga na czerwono przy wysuwaniu i wsuwaniu. Co może być problemem ?

    Laser wymieniałem bo został uwalony przy przeróbce. Czy może cały napęd umarł ? (Jakie objawy ?? )

    Edit. Dodam że laser który kupiłem na allegro ma niebieską soczewkę czy ma to znaczenie ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: po wymianie lasera, nic...

    Które środki odkrecales? Te od góry co trzymają prowadnice czy te od dołu też?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. XManiac

    XManiac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odkręcałem tylko 4 śrubki górne od prowadnicy z dołu nic nie ruszałem. Nie wiem mam wątpliwości czy to wina lasera, wydaje mi się że przy flashowaniu coś poszło nie tak. Może spróbować wgrać inny soft do napędu ? Jak tak to jaki ? Wcześniej miałem iX1.61 bodajże i chciałem przerobić na 2.0 lub 3 .

    Edit. Teraz przyjrzałem się tym śrubką odpowiedzialnym chyba za wysokość prowadnic ? Ile ich powinno być ?? Bo wydaje mi się że jednej w ogóle nie mam (konsola używana).

    Edit 2. Ok. Jest jakiś przełom. Dzięki za nakierowanie na te śrubki, dokręciłem tą brakującą z wyczuciem i odtwarza mi Audio oryginalne, ale gier na razie nie .

    Edit3. No i na razie wygląda to tak, odczytuje Audio CD ,przy grach czyta czyta.. i "wysuń napęd". Jakieś sugestie ? Źle wgrany flash ?

    DASH to : 2.0.12625.0
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: po wymianie lasera, nic...

    Nie mozesz mieć wgranego ixtree 3.0 na tak starym dashu. Najpierw zrob update pozniej wgrywaj fw do napędu. Regylacja wysokosci prowadnic masakra.

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. XManiac

    XManiac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc co teraz polecasz ? Najpierw zaktualizować dashboard i wgrać fw ? czy bawić się tą regulacją prowadnic (nie wiedząc czy przyniesie skutek) ? Mi się jednak wydaje że zaktualizuje dash i wgram fw , możesz mi podać jakie wgrać ? Bo nie orientuje się teraz.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
  8. XManiac

    XManiac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. milczar111

    milczar111 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 6, 2010
    Posty:
    106
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Najpierw wgraj dash nowy potem fw jeśli nie pomoże dopiero bierz się za napęd.
     
  10. XManiac

    XManiac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK. Zrobiłem tak wgrałem dasha 1.1 2.0.16202.0 następnie wgrałem LT3.0, ale mam problem nadal w grach starych np. blood drive, fifa 11 mam nierozpoznany napęd... w Red Dead Redemption mam uruchom grę ale potem "Nie można odczytać płyty 1. wyczyść płyte...", . Teraz pytania:
    1. Wgrałem dasha i Rev w Jungle flasherze to 74850 czy nie powinien się zmienić po wgraniu dasha ?
    2. FW wgrałem LTPlus-0251-v3.0.bin ,czy dobre pod ten dash ?

    Jakieś propozycje ? Jak na razie nie udało mi się uruchomić żadnej gry, wcześniej miałem na tej konsoli chyba lt 1.6 czy gry takie jak Fifa 10 nie powinny chodzić teraz ? czy trzeba je jakoś specjalnie nagrywać ?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: po wymianie lasera, nic...

    Powinno wszystko działać

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. XManiac

    XManiac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły ?
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: po wymianie lasera, nic...

    Jak masz ixtreme 3.0 to upalone jest pcb. Kupic nowy napęd i po kłopocie

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  14. XManiac

    XManiac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No biore taką opcję pod uwagę, ale nie jestem pewien czy mam dobry klucz napędu, bo wydobyłem go tylko raz? Czy są jakieś sposoby żeby to sprawdzić ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum