1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Po wymianie lasera po tygodniu znów problem "Otwórz napęd"

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez bezelex, Grudzień 28, 2015.

  1. bezelex

    bezelex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie
    Witam serdecznie, mam xbox'a z 2008 roku, napęd Lite-On, "przebieg" duży, gry instalowane na dysk , nigdy nie było problemu tego typu. Mam problem z napędem, wymieniłem laser w pierwszej kolejności (sam tego nie robiłem, więc nie wiem jak to tam w środku wygląda itd.). Przez około tydzień nie było problemu z żadnymi płytami, działało bez kombinowania itd. Następnie pojawił się znów problem z "otwórz napęd". Po pewnych kombinacjach rusza, ale później przy następnym odpaleniu po włożeniu płyty jest ten kilkukrotny dźwięk i koniec. Wiem, że było już wiele takich tematów ale nie ma jednoznacznej odpowiedzi, czy są jakieś inne typowe usterki napędu ? Z tego co oglądałem laser może wysuwać się za daleko. Proszę o jakieś sugestie, odpowiedzi. Dziękuje z góry
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Kiepski laser

    Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
     
    bezelex lubi to.
  4. bezelex

    bezelex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie
    Jest to możliwe w ogóle ? Chyba, że na wadliwy trafiłem. A na jaki zmienić , jaki polecasz ?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    możliwe??? Masz jakieś 80% szans że trafisz na kiepski, 15 na słaby i 5% działający przez dłużej nie określony czas. Tak to można w skrócie ująć.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
    bezelex lubi to.
  6. bezelex

    bezelex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie
    Oprocz wymiany napedu nic nie idzie zrobic ? Jak wymienie ten laser na inny to bedzie to samo ? Moze warto jeszcze oryginalny "ratowac" ? Co jeszcze mozna zrobic ? Nie mam potencjometru ani innych takich rzeczy. Dzieki z gory za odpowiedzi.
     
  7. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Pożycz miernik i spróbuj lekko skalibrować laser.Ustawić trymerek od DVD tak na 3,6 ohma i powinno być lepiej.
     
    bezelex lubi to.
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    kupić kolejne dwa lasery lub dać do serwisu który da ci gwarancję na laser. napędy nowe mają takie same lasery

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
    bezelex lubi to.
  9. fiera24

    fiera24 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 21, 2015
    Posty:
    116
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Częstochowa
    Albo zrób Jtag i nowy laser. Wtedy kupujesz grę, instalujesz, a płytę odkładasz na półkę.
     
  10. bezelex

    bezelex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie
    Czy warto regulować oryginalny laser czy ten "nowy" ?
     
  11. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Wyreguluj ten co masz założony.
     
    bezelex lubi to.
  12. bezelex

    bezelex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie
    Wyczyściłem ten "nowy" laser, lekko podkrecony jest, odczytał z 10 plyt i dalej to samo. Zas loteria czy zadziala czy nie, choc jest troche lepiej.

    Edit: Jeszcze raz rozkręciłem napęd, pogrzebałem, poruszałem itd. przypadkiem (zobaczyłem coś takiego na yt) ustawiłem konsole wyżej od strony dysku względem podłoża i czyta wszystko bez żadnych problemów, o co w tym chodzi ?
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 31, 2015
  13. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Mam nadzieje ze do podkręcania użyłeś miernika,czy ustawiałeś na oko??Jaką miałeś wartość początkową na tym laserku?
    [​IMG]
     
    Ostatnia edycja: Grudzień 31, 2015
    bezelex lubi to.
  14. Nemezis30

    Nemezis30 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2014
    Posty:
    258
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wymień laser to z 30zl kosztuje lub napęd. Takie rozwiązania jak wyżej są na chwile, może sobie zrobić rgh.
     
    bezelex lubi to.
  15. bezelex

    bezelex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie
    Ja już wymieniłem laser i chwile działał, a rgh fajnie ale nie chce już dokładać do starej konsoli, chyba że coś się zmieniło. (jak najtaniej to zrobić? ew.) No i mam pełno gier do zagrania na płytach szkoda ich :(
    Dałem to "koledze", także nie wiem, muszę spytać.

    Edit: Zrobiłem konserwacje napędu , nasmarowałem itd. i działa narazie. Dzieki za dotychczasowe odpowiedzi.
     
    Ostatnia edycja: Styczeń 2, 2016
  16. bezelex

    bezelex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie
    No niestety długo to nie podziałało, napęd "gładko" chodził ale zaś to samo. Jakieś pomysły ? Bo nie chce mi się co parę dni rozbierać tego wszystkiego.
     
  17. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Obecnie lasery są kiepskiej jakości.Jeszcze jedno podstawowe pytanie, czy w nowym laserze rozlutowałeś zworkę antystatyczną?
     
  18. bezelex

    bezelex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie
    Oczywiście, że tak bo inaczej by nie działał..... Ciekawe czemu tak jest, że nie ma lepszych laserów ? Istnieją do tych napędów lepsze lasery gdziekolwiek ?
     
  19. kamilos ms

    kamilos ms Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2012
    Posty:
    271
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraśnik
    Teraz wszystko zalewane jest chińszczyzną.To loteria ja kiedyś kupiłem i od razu był zepsuty.
     
  20. bezelex

    bezelex Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 13, 2008
    Posty:
    82
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Siemianowice Śląskie
    Mam jeszcze takie pytanie, zna ktoś dobry serwis w okolicach Katowic żeby wiedzieli o co z tym napędem biega ?
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    wymiana napedu równa cenie jak nawet nie wyższa od rgh. każdy serwis zamiast bawić się uszkodzonym napędem wymieni napęd. za dużo zachodu do wartości

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
Wczytywanie...

Poleć forum