1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pobieranie torrentów problem

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez gugiel, Styczeń 21, 2013.

  1. gugiel

    gugiel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nordhorn, Germany, Germany
    Nie wiem czy w tym dziale najwyżej pójdzie pewnie w kosz.
    Mam taki problem nie jestem jakimś komputerowcem,zmieniłem internet jakiś tydzień temu i od tego czasu moje pobieranie torrentów zajmuje mi wieczność.Internet niby 32/mbs no ale download od 0,2/kbs nawet w porywach do 12/kbs, seedów i peer jest wystarczajaca w tych plikach(27-10,30-15)
    Wszystko pobieram przez uTorrent,wczesniej bylo wszystko jeszcze u starego operatora.Wiecie jaki powinien być downolad i upload przy takim łączu?
    Jak robie speed testy to na każdym co innego mi pokazuje od 2mb do 16mb dowload.Z góry dzieki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    toya
    internet 15/1
    [​IMG]

    sprawdź czy porty masz pootwierane dla programu, czasem trzeba je otworzyć żeby się ściągało.
    w prawym dolnym rogu otwartego okna programu masz znaczek - jeśli jest zielony ptaszek tzn że jest wszystko ok i powodem jest coś innego.
    jeśli jest wykrzyknik,trójkąt albo coś innego niż zielony ptaszek (nie oamiętam co tam się wyświetlało) to skonfiguruj program jeszcze raz, potem sprawdź porty.
     
  4. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    a operator nie przyblokował ograniczył transferu? lub ściagasz z strony gdzie jest mało ludzi na danej pozycji.
     
  5. gugiel

    gugiel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nordhorn, Germany, Germany
    Jest zielony ptaszek na dole,jak wchodze w niego to na górze jest lokalizacja hamburg a nizej siec jak daje uruchom test to pisze ze port jest nie otawrty (nadal istnieje możliwość, aby pobrać).
    A co do przyblokowania to nie mam pojecia nawet nie wiem jak to sprawdzic,a co do strony to sciagałem juz z nich wcześniej i zawsze było szybko.
     
  6. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    32mb/s możesz mieć ale operator nie musi tyle udostępniać na p2p i może być przycięte lub zablokowane. i jak port nie otwarty ściaga się od mniej osób ale transfer powinen zostać zwykły. Moze kwestia ustawień routera o ile go masz.
     
  7. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    po drugie to ze jest 32 seedow to nie znaczy ze bedzie szybko szlo, bo jak kazdy ma male wysylanie to bedzie szlo jak krew z nosa
     
  8. gugiel

    gugiel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nordhorn, Germany, Germany
    Mózna to jakoś sprawdzić ,odblokować?Router mam fritz 6360 box,a jaki port ma być otwarty?
     
  9. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    w ustawieniach w połączenia w utorent masz port przychodzący i taki ustawiasz na routerze forwaring może coś pomoże może nie.i w ustawienaich przy połączeniu trzeba wyłączyć opcje losowy port. Jak dalej nie działa spytaj operatora czy nie ma ograniczeń na p2p
     
  10. gugiel

    gugiel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Nordhorn, Germany, Germany
    Jeszcze jak byś mi podpowiedział wchodze w porty i mam liste FTP server,HTTP server,eMule TCP,eMule UDP,ESP,GRE co zaznaczyć?
     
  11. ARCZi2005

    ARCZi2005 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Musisz odblokować porty w ruterze
     
  12. wasil23oki

    wasil23oki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2012
    Posty:
    89
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Ciechanów
    powód może być inny, możliwe że dostawca zablokował połączenie dla torrentów...
     
  13. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    jaki masz ustawiony w programie utorrent taki przekieruj wychodzące i przychodzące pod tym portem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum