1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Pobierz grę jeszcze raz" - Gry Xbox 1

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Paviano, Wrzesień 29, 2009.

  1. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    Yo.
    Mam grę Crash Nitro Kart i gdy włączam pokazuje mi się błąd: Pobierz grę ponownie
    Emulator wgrałem, ale nie wiem co trzeba zrobić żeby gra działała.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    Odświeżam temat. Może ktoś zna przyczynę błędu.
     
  4. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
  5. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    Lol co za pytanie ^^ Gdzieś już o tym problemie słyszałem i nawet było napisane jak problem rozwiązać.
     
  6. KrzQ

    KrzQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    494
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Szczecin,Doncaster
    jak co za pytanie?? pytasz sie co zrobic to sie pytam czy na DL nagrałeś? na innych plytach gra ci nie pojdzie i poszukaj jak nagrywac gry ze starego xbox'a
    ta gra jest z xbox old
     
  7. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    Nagrałem tak jak się nagrywa gry xboxowe na X360. Po prostu inaczej wygląda plik .dvd

    Chyba wiadomo, że nagrałem na DL, bo sam napisałeś że inaczej nie ruszy ^^
     
  8. waski88

    waski88 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2008
    Posty:
    234
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    ja mam tez podobny problem co do Pavosa bo gre z xboxa 1 pobralem prze VPN na dysk x360 i gdy chce odpalic to wyskakuje "Pobierz grę ponownie" emulator tez mam zainstalowany i nie wiem czemu nie chce sie odpalic a ta gra jest na liscie kompatybilności
     
  9. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    waski88 z dysku na bank nie ruszy. Musisz wypalić.
     
  10. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    Ja mam grę wypaloną i jest na liście i nadal pokazuje ten błąd.
     
  11. Bombel2009

    Bombel2009 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A wpisałeś poprawny Layebreak do Imgburn?Jeśli nagrywasz gry z 1 Xboxa,a chcesz żeby działały na twoim Xboxie 360 to przed wypaleniem wpisujesz:
    ;)

    ImgBurn>Tools>Settings>Write>
     
  12. tinOFbeer

    tinOFbeer Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Breslau
    Przy takim LB co podaleś to napewno nie ruszy !!

    Ma byc: LayerBreak=1913776 i najlepiej nie ustawiaj tego w ImgBurn bo potem jak zapomnisz zmienic z powrotem LB do gier z x360 to bedzie zonk. Gra na x360 wypalona z takim LB napewno nie ruszy.

    Utworz sobie plik .dvd w notatniku o strukturze:

    NazwaTwojegoObrazuGry.iso
    LayerBreak=1913776

    i zapisz ten plik jako:

    NazwaTwojegoObrazuGry.dvd

    i to wlasnie ten plik .dvd wskaz w programie ImgBurn ( nie .iso !!!)
     
  13. Paviano

    Paviano Banned

    Dołączył:
    Luty 16, 2009
    Posty:
    255
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Jarocin
    @UP
    Wypalałem tak grę, ale nie mogę rozwiązać problemu, dlaczego mi pokazuje ten błąd.
     
  14. emtec01

    emtec01 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 12, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Kolega miał podobnie i nic z tym nie zrobił :p
     
  15. manial

    manial Banned

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2009
    Posty:
    30
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bogatynia
    grr wlasnie mam ten sam problem ale nikt nie chce mi pomoc, mysle ale niestety tylko mysle ze to wina dashboardu, emulator po probie instalaci wyswietlil komunikat ze jest juz zainstalwany, mam oryginalne gierki z tamtego xa, sa na liscie kompatybilnosci, a nie działaja...
     
  16. DarthJason

    DarthJason Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ten komunikat jest spowodowany nieoficjalnym/nieoryginalnym dyskiem, taki dysk nie posiada "Partycji 2" która odpowiada za emulacje pierwszego X.

    Dla wszystkich mających dysk WD 120GB i przy odpalaniu gier z pierwszego X, ukazuję im się komunikat "Nie można uruchomić gry. Pobierz ją ponownie." umieszczam link do backup-u mojej Partycji 2

    Kod:
    http://rapidshare.com/files/284100140/XboxBackup.7z
    oraz program Xplorer360 Extreme 2

    Kod:
    http://odsiebie.com/pokaz/5708167---a025.html
    dzięki któremu mogą sobie wgrać backup.

    PS 2: Nie ponoszę żadnej odpowiedzialności za uszkodzenia dysku spowodowanie błędnym wgraniem, złym podłączeniem czy też waszej niekompetencji, wszystko robicie na własną odpowiedzialność. Informuję jednakoż iż każde grzebanie w dysku może spowodować jego nieodwracalne uszkodzenie !!!.
     
  17. Darth Vader

    Darth Vader Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2008
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wadowice
    Też tak miałem z Halo po podmianie partycji wszystko działa bez problemu.
     
  18. Fikou

    Fikou Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    ja mam ten problem z Counter-Strike.. a nie wiecie może czy nie można jej ściagnać za punkty MS ? Za taki klasyk jestem gotów poświecić te pare złoty..

    Tylko jakby ktoś mógłby mi powiedzieć gdzie znajde Counter-Strike? Widziałem na youtubie mase filmów.. udało mi się z Torrentów ściagnąc obrazy .iso ale to nie to chyba ;/

    xbox origins czy gdzie?

    --------------------------

    Dla ułatwienia rozwiązania problemu.. :)

    [​IMG]

    [​IMG]

    prosze o pomoc.
     
  19. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Sciagneles gre NTSC.Sciagnij raz jeszcze wersje PAL
     
  20. Fikou

    Fikou Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    a jesli nie ma juz na torrentach wersji PAL? .. jest jakaś*rada? ;)
     
  21. DarthJason

    DarthJason Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli ci to pomorze ściągnij sam default.xbe z wersji PAL, dzięki temu gra na 98% powinna ruszyć. Sam w ten sposób przerabiałem Shenmue II i bez problemu ruszyło.
     
Wczytywanie...

Poleć forum