1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pobrać, nagrać, grać - seria problemów

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez crips, Grudzień 9, 2012.

  1. crips

    crips Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam konsolę zwykłą (fat? :D). Kupioną chyba w 2009 roku, ale wersja jest chyba z 2008 (już sam nie wiem)
    Przerobiłem ją pół roku temu, i mam zainstalowane... no właśnie.

    Przeglądałem forum dokładnie, ale po prostu mam luki w wiedzy xbox'owej i nie jestem w stanie pojąć niektórych rzeczy.
    Chciałbym nagrywać moje kopie zapasowe gier zwyczajnie na płyty. Nie odsyłajcie mnie do tutoriali jak nagrywać pod LT.2.0 czy LT.3.0, bo nawet nie bardzo wiem jaką wersje przeróbki mam, ale jakąś mam. Przegrałem wczesniej już kilka gier (fifa 12, mirror's edge, il-2 sturmovik), w każym razie widzę różnicę między "zabezpieczeniami" w starszych i nowszych grach. Jakby ktoś bez jedynie odsyłania mnie do linków i tutoriali (już ich sporo tu obejrzałem) wyjaśnił mi co mam zrobić, chętnie podam wam info o mojej konsoli, tylko powiedzcie mi w jaki sposób pewne rzeczy sprawdzić (; dzięki za pomoc. Oczywiście najbardziej mi zależy na tych nowszych produkcjach, a z czego się orientuje to już zaawansowany sposób nagrywania.

    *wczesniej nagrywałem imgburn'em zwyczajnie, płyte wkładałem i wypalałem i było w porzadku.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Powiedz mi jaki masz najnowszy tytuł który ci działa?
     
  4. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    to i tak niewiele zmienia bo mógł ściągnąć grę zarówno dla LT 2.0 jak i 3.0
    chyba, że ma jeszcze starszą.
    jeśli posiadasz taką wiedzę to podaj orientacyjnie rok w którym przerabiałeś konsolę, podaj również datę produkcji konsoli (z tyłu po prawej stronie MFR DATE lub ewentualnie service date) to powiemy Ci jaki masz dokładnie model konsoli.
    Czy jeśli nagrywałeś wcześniej IMGBurnem to miałeś okienko z dwoma wyborami "Truncate" oraz "Overburn" do wyboru przed rozpoczęciem palenia ?
     
  5. crips

    crips Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Data produkcji to 2009-02-05 (5 luty)

    Konsolę przerobiłem w tym roku kalendarzowym, lipiec/sierpień 2012

    Przygotujcie się na to, że pewne rzeczy będę wiedział (co by wskazywało na to, że jednak sporo wiem na temat przerabiania/nagrywania), ale jednak jestem laikiem i czasem coś wiem, a czasem nie wiem najważniejszych rzeczy.
    Próbowałem nagrać fife 13, i wyczytałem gdzieś że należy kilknąć overburn, zeby mimo braku miejsca plyta wypaliła się do konca, włożyłem grę do pudła i wyświetliła się, ale pokazało się okno że trzeba dokonać aktualizacji, chciałem wyjść z tej opcji ale kliknąłem nie to co trzeba, i (chyba na nieszczęście) konsola się zaktualizowała, co później i tak nic nie dało, bo przy włączaniu 13-nastki wyrzuca mnie do ekranu głownego.
    Mimo tej aktualizacji stare gry nadal działają. Nie chce nagrywać teraz gier póki co, żeby nie marnować płyt, bo niestety verbatimy trochę kosztują jak wiecie.

    Gry które mam i które mi działają (kopie zapasowe):

    Il 2 sturmovik birds of prey
    fifa 12
    gta 4 episodes from liberty city
    mirrors edge
    olympic sports game london 2012

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  6. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    a czemu? jaki błąd jakie masz lt dash?
     
  7. crips

    crips Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Błąd przy włączaniu fify 13 to : płyta nie jest obsługiwana

    A w danych systemowych mam:

    D:2.0.15574.0 - K:2.0.15574.0 (BK:2.0.1888.0)
     
  8. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    topologia zła lub niedograna, i nie overburn tylko truncate ...ale fifa chyba i tak tylko nagrana ihasem działa poprawnie
     
  9. crips

    crips Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jakieś pomysły co z tym zrobić, żeby mieć zaktualizowaną konsolę pod kątem tych najnowszych gier (forza4, fifa13)?
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    musisz miec lt 3.0 i używać poprawnie skonfigurowaniem abgx przed nagraniem gry
     
  11. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    LT+ 3.0 raczej ma. Fife 13 nagrasz tylko na iHasie. Jak koniecznie chcesz eksperymentować to wybierz "Turncate" zamiast "Over Burn"
     
    1 osoba to lubi.
  12. crips

    crips Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Możliwe że w starym komputerze mam nagrywarkę LiteOn, zobacze tylko jaką wersję :D
    Teraz już tylko mnie odeślijcie do jakiego poradnika.
    a i jak sprawdzić czy mam LT2.0 czy LT3.0 ??
     
  13. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Odp: Pobrać, nagrać, grać - seria problemów

    Musisz albo rozkręcić konsole i wyjąć napęd, następnie podłączyć do komputera, lub nagrać 2 płyty. Jedna pod LT+ 3.0 a druga pod LT+ 2.0. Ta płyta która będzie działała, będzie oznaczała wesję fw napędu. Najlepiej XGD3 lub AP2.5.

    Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  14. crips

    crips Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy te najnowsze gry nagram jedynie za pomocą nagrywarki liteon i ihasa tam wgranego, czy jak to tam jest ;p?
     
  15. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Odp: Pobrać, nagrać, grać - seria problemów

    Są jakieś głupie sztuczki z mp3. Ale dla spokoju i wygody i Xbox Live warto zainwestować w iHasa X24.XX B

    Wysyłane z mojego ASUS Transformer Pad TF300T za pomocą Tapatalk 2
     
  16. crips

    crips Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a własnie :D tu dochodzimy do pewnej istotnej rzeczy. KOMPLETNIE nie zależy mi na grze przez internet. - moze teraz bedzie latwiej zgrywac gry, jesli nie interesuje mnie gra live.?
     
  17. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    Jak jesteś dusi groszem to tzw. trick z mp3 jest bardzo łatwo wyszukać w internecie. Jednak moim zdaniem gry nagrane iHasem mają dużo lepszą jakość i nie trzeba aż tyle kombinować.
     
    1 osoba to lubi.
  18. crips

    crips Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dusi groszem :D, dobra dzięki za pomoc, jak coś mi nie będzie szło to się zgłoszę tutaj
     
  19. crips

    crips Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jako laik chciałem dopytać.
    To co mam: Fifa 13 wersja pod LT 2.0
    Wkładam płytę i uruchamiam : płyta nieobsługiwana

    Trick z mp3:
    Uruchamiam mp3 z pendrive. wychodze z powrotem do menu i uruchamiam fife 13 z dysku, wyświetla się to samo : płyta nieobsługiwana

    Jaki wniosek?
     
  20. Mata10

    Mata10 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2011
    Posty:
    57
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Banino (za Gdańskiem)
    A wniosek taki że masz LT+ 3.0, czyli tak jak domniemałem ;)
     
    1 osoba to lubi.
  21. crips

    crips Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 29, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli dla pewności zeby nie zmarnować płyty,
    Mogę ją nagrać zwykłą nagrywarką i próbować z trickiem mp3 ?
    Oczywiscie gra pod lt3.0 jesli mowimy o tych nowych tytulach
     
Wczytywanie...

Poleć forum