1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Pobranie kodeków przy przerobionej konsoli

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez dodek90, Sierpień 8, 2010.

  1. dodek90

    dodek90 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chciałbym uprzedzić wszystkich którzy posiadają przerobione konsole a chcieliby pobrać kodeki z XL aby oglądać filmy Divx/Xvid. Moja konsola:

    Xbox 360 Falcon Premium 20GB
    Napęd Lite-on
    iExtreme 1.61
    Używany dysk Activate.iso

    Podłączyłem się do XL bo chciałem pobrać kodeki do filmów. Konsola została zbanowana w momencie sprawdzania połączenia z Xbox Live. Czyli nie zdążyłem nawet niczego zobaczyć, gdy tylko spróbowałem się połączyć konsola została zbanowana...

    Niech to będzie przestrogą dla innych którzy chcieli by zrobić to samo co ja - naprawdę lepiej nie ryzykować. A z tego co wiem kodeki zapisują się na dysku - wystarczy poprosić kogoś kto ma nieprzerobioną konsole aby pobrała dla nas kodeki na nasz dysk i odpalać później filmy u siebie...

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    ja zrobilem to samo co ty a nawet wiecej. bo pobralem gry arcade i pare DLC. z tą roznicą ze zrobilem to na LT 1.1.
    z tego co wiem uzyskanie kodekow mozliwe jest tylko poprzez xbl. wiec raczej takie przerzucanie z dysku nic nie da :/
     
  4. szczurx

    szczurx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 9, 2009
    Posty:
    73
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gorlice
    koledze dodek90 nie chodziło o przerzucanie z dysku na dysk, tylko o to że podłączy swój dysk twardy do konsoli która jest nieprzerobiona i w ten sposób pobierze kodeki
     
  5. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    a to sry :)
     
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    na bank miales konsole juz zbanowana lub oflagowana. MS nie banuje konsoli od razu, nawet jak jest fala banow.
     
  7. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Dokładnie w sekundę nie dostaje się bana nawet na 1.61 kupiłeś zbanowaną używkę , gdyby nie była zbanowana to normalnie być zdążył pobrać kodeki .
     
  8. dodek90

    dodek90 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co na to jeśli do tej pory mogłem instalować gry na dysku a teraz już nie moge??
    Fakt. Kupiłem konsolę używaną.
     
  9. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    a to z tego że konsola była oflagowana tzn MS już wysłał bana w chwili podłączenia ban dotarł do ciebie i zablokował dysk wgraj nowy update i dysk się odblokuje .
     
  10. dodek90

    dodek90 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. Demol

    Demol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    165
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Poradnik jest ok, ale ma nieaktualny link, tutaj masz aktualny KLIK, czyli 9199, dopiero on odblokowuje dysk.
     
  12. dodek90

    dodek90 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Okej a czy miałem racje z tym, że jeśli pobrałbym kodeki u kogoś na nieprzerobionej konsoli i zapisał na mój dysk to mógłbym normalnie oglądać filmy na mojej konsoli ? Mam ma myśli nie tylko filmy z pendriva ale też z komputera poprzez łączenie LAN, bo wtedy też wyskakuje komunikat o braku kodeków.
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie da rady, konsola bedzie chciala ponownie pobrac kodeki
     
  14. dodek90

    dodek90 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ehm :/ straszna lipa... tak mi na tym zależało :[

    to rozumiem że nie mogę już zrobić nic kompletnie aby oglądać filmy na Xie ? Jedynie przerobić na inny format?
     
  15. t3rror

    t3rror Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    617
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Jeżeli masz możliwość zrobienia JTAG-a i wgranie jakiegoś rebootera np. freeBOOT-a, to mógłbyś wrzucić kodeki na HDD.
     
  16. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    no i możesz włączać filmy z pc na xbox 360 za pomocą windows media center
     
  17. dodek90

    dodek90 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chodzi właśnie o to że tak nie działa :/ gdyby tak działało to żadne problem... W ten sposób moge oglądać zdjęcia, słuchać muzyki ale filmy też się nie otwierają :/ a powinny?
     
Wczytywanie...

Poleć forum