1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Początki z konsolą Xbox 360 LT + RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Dawcio1211, Październik 16, 2014.

  1. Dawcio1211

    Dawcio1211 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Od niedawna jestem posiadaczem w/w konsoli, niestety jako świeżak niezbyt ogarniam temat ;c
    Mam kilkanaście gier (kopii) na płytkach ale nie chce obciążać napędu skoro mam RGH i tu moje pytanko- Jak zgrać grę z płyty na pendrive i grać prosto z niego, na razie posiadam dysk tylko 20GB więc za dużo na niego nie wcisnę.
    Jeśli można to proszę o jakiś obszerny opis co po kolei robić.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Nie wiem czy to zadziała w przypadku kopii gry ale w FSD masz takie coś DVD manager czy coś i to służy do zgrywania gier z płyt na Xbox
     
  4. Dawcio1211

    Dawcio1211 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki, ale bardziej mi chodzi jak umieścić tą grę na pendrive i z niego odpalić grę, bo na dysku mam już Fifę ( po poprzednim właścicielu) i nic więcej nie zmieszczę
     
  5. Xyfka

    Xyfka Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmmm... musialbys zawartosc plyty zrzucic na dysk, do formatu ISO. Potem wypakowac za pomoca Exiso i wrzucic zawartosc na PEN'a. Osobiscie preferuje zassanie z sieci gotowe ISO i przerobke, nie bawilem sie ze zrzucaniem na dysk - do tego celu muisz miec przerobiony naped.
     
  6. Dawcio1211

    Dawcio1211 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No właśnie mam problem z zrzuceniem gry z płytki na kompa bo nie wykrywa mi wszystkich plików z płyty ;/
    A jeszcze pytanko czy jeśli załatwię sobie większy dysk wewnętrzny to będę mógł z tych kopii zainstalować gry na dysku konsoli, żeby nie obciążać napędu ?
     
  7. amisz86

    amisz86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    331
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli płyty nie były wypalane IHASEM to możesz zapomnieć że zrobisz z nich obraz.
    Jedynie gry wypalane IHASEM są 100% kopią gry i tylko takie gry możesz przerobić na ISO.

    Jak wyrzuca jakiś błąd przy tworzeniu obrazy czyli to było nagrane zwykłą nagrywarką i teraz pozostaje ściągnąć grę od nowa.
     
  8. Xyfka

    Xyfka Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odpuscilbym sobie robienie kopii z plyty. Polecam pobrac z net'u ISO, przerobic i wrzucic na pena - 100% pewnosc dzialania. Co do dysku, to jasne da sie podmienic. Tylko, ze... konsola sformatuje go do wlasnych potrzeb, podczas 'instalacji' bedzie wolac o numer unikatowy konsoli (? - moze Console ID?) - znajdziesz go w ustawieniach...
     
  9. Dawcio1211

    Dawcio1211 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie pokazuje żadnego błędu, tylko jak wsadzę płytkę z kopią gry do kompa to waga wszystkich plików na tej płytce wynosi kilka MB,
    Możesz coś podpowiedzieć jak ściągnąć ten obraz ISO z płyty? może ja coś źle robię
     
  10. Xyfka

    Xyfka Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak wkladasz plyte do kompa to pewnie, ze bedzie lipa - naped musi byc przerobiony by moc odczytac taka plyte!
     
  11. Dawcio1211

    Dawcio1211 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Xyfka A możesz opisać jak odpalić grę prosto z pendrive, bez potrzeby przerzucania na dysk konsoli.
    Przy zmianie dysku jakie programy będę musiał na nim zainstalować aby RGH poprawnie działało ?? Na pewno fsd ale czy coś jeszcze ?
     
  12. Dawcio1211

    Dawcio1211 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra teraz płytka po uruchomieniu na kompie pokazuje takie pliki, czy zrobię z tego obraz pod RGH ??
    http://zapodaj.net/f97ba03aac4ac.jpg.html
     
  13. amisz86

    amisz86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    331
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Głupoty piszesz właśnie że się da obraz zrobić i nie musi być napęd przerobiony na kompie.
    Wiele razy robiłem obraz np. programem imgburn czy nero.

    Musisz zrobić obraz płyty a nie skopiować płytę.
    ściągnij program imgburn i zrób obraz gry.
     
  14. Dawcio1211

    Dawcio1211 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  15. amisz86

    amisz86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    331
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  16. Dawcio1211

    Dawcio1211 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzięki za podpowiedz ale i tak nie chce mi zrobić z tego .iso odpowiedniego pliku ;/ Próbowałem przez program exiso-GUI.exe Po kliknięciu Go wyskakuje jakiś błąd.
     
  17. amisz86

    amisz86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    331
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    To spróbuj przerobić do wersji god.
     
  18. Xyfka

    Xyfka Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2013
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hmmm nie sadzilem, ze da sie tak po prostu zrzucic taki material, skoro wynikowe ISO jest czesto duzo wieksze niz wielkosc plyty.

    Co za blad Ci wyskakuje? Problem ze sciezkami? Troche wiecej szczegolow.

    Nie pisz posta pod postem, używaj funkcji Edytuj // Traffic
     
  19. amisz86

    amisz86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    331
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli gra ma forma xgd2 to bez problemu zrobisz z niej obraz gorzej jest jak gra ma xgd3 wtedy można jedynie obraz zrobić jak jest nagrana ihasem.
     
  20. Dawcio1211

    Dawcio1211 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dobra, udało mi się przerobić ten obraz iso na GOD i uzyskałem plik o nazwie 434D0844 Teraz co dalej należy zrobić aby odpalić grę bezpośrednio z pendrive ??
     
  21. amisz86

    amisz86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2010
    Posty:
    331
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Wrzucasz na pendriva i odpalasz przez file menagera.
     
Wczytywanie...

Poleć forum