1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podczas flasha wyłączył się xbox.

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez sikor1994, Listopad 24, 2013.

  1. sikor1994

    sikor1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wołomin
    Siema, mam pewien problem. CHciałem sobie dzisiaj sflashować xboxa. Wszystko było fajnie ładnie ale nie zdążyłem zrobić ATA reseta a xbox mi się wyłączył. Kompletnie o tym zapomniałem że po 5 minutach się wyłącza i teraz jest problem. Nie mogę wprowadzić go od nowa w vendor moda. Najpierw wyskakiwał mi status 0x80 terz 0xff. Jak to naprawić. Przeszukałem już chyba całe google i nic :(
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    słabo szukasz bo było wielokrotnie....liteon erase i intro o ile rozmawiamy o liteonie
     
  4. sikor1994

    sikor1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wołomin
    Dzięki za szybką odpowiedź. Problem w tym że nie pomaga. Na intro nic sie nie dzieje a na erase jest Device Intro failed!
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  6. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    DOSFlash uratuje Twój napęd.
    Poradnik jest na forum.
     
  7. jakris77

    jakris77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrołęka
    kolega wyzej pisał liteon erase miałem tak wazne abys posiadał key dvd bo chyba masz?? restart kompa robiłes po tej akcji
     
  8. sikor1994

    sikor1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wołomin
    Mam starego cfw więc tam znajduje się dvd key.
    taki komunikat mam z liteon erase
    Sending Lite-On-Erase request to port 0xC140
    ..............
    Drive returned Status 0xFF
    ....................
    Device Intro failed!
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  10. jakris77

    jakris77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 19, 2011
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    ostrołęka
    nie pamiętam ale jak miałem taki problem pomogło mi wtedy otwarcie napedu ręcznie (cos w tym kierunku miałem zły status widział pamięc flash ale nie dało sie nic wgrac)po tej akcji jf widział popranie napęd
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    w momencie gdy leci druga linia kropek wyłacz i włącz naped.....jak nie dasz rady to moze faktycznie zrób w dosflashu
     
  12. sikor1994

    sikor1994 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 19, 2009
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wołomin
    Dobra udało mi się wgrać starego FW do napędu lt plus. Jednak nie chce mi napęd przyjąć nowego cfw. JF zmienia mi w ogóle klucz napędu. Mój zaczyna się na 5 a jf zmienia mi na zupełnie inny coś na 9. czy to normalne?

    - - - - - -

    Dobra mam jakiś problem. Zacznę od tego że nie posiadam jako takiego pliku dummy.bin ( bo jakiś zacny flasher mi nie dał tego pliku)
    Mam tylko CFW do którego miałem klucz otrzymany kiedyś z "dummy from iextreme " (czy jakoś tak) i mam tylko to i jakiś plik key.bin.

    Zflashowałem do starego LT+ i xbox wstał. Jak zrobiłem to samo tylko do lt 3 nie działa. Co jest?
    Klucz skopiowałem tym manual spoof
     
  13. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    920
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Przeczytaj dokładnie poradnik JF bo wydaje mi się że tam robisz błąd, JF nie zmieni ci sam od siebie klucz. Przygotuj sobie po pierwsze LT+3.0 pod twój napęd a później liteon erese i write
     
  14. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Panowie mam ten sam problem. :( Chip już odblokowany, pojawiło się spi status 0x00, więc kliknąłem erase, leciał blank test kilka razy po czym wyskoczyło
    blank test failed, a następnie xbox się wyłączył. I teraz JF nie widzi mi napędu i nic z tym nie mogę zrobić. Jakaś rada?
     
  15. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2723
    Polubienia:
    787
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kliknij INTRO na porcie którym wcześniej był widziany napęd.

    Sent from my GT-P5110 using Tapatalk 4
     
  16. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1283
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Liteon Erase
     
Wczytywanie...

Poleć forum