1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączanie do rzutnika - brak dźwięku

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Andrew500, Grudzień 29, 2012.

  1. Andrew500

    Andrew500 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mm taki problem - podłączyłem xboxa do rzutnika kablem HDMi ->DVi (rzutnik starszy nie ma wejscia hdmi)

    Niestety nie wiem za bardzo jak wyprowadzić teraz dźwięk.
    \

    Podłączałem głośniki do wyjścia audio out - bez rekacji.

    Pomoże ktoś :) ?

    Tutaj link ze zdjęciem panelu rzutnika. Model Liesegang dv 370

    rzutnik zdjcie.jpg | | Fotki, Zdjcia, Obrazki Fotosik.pl
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
  4. Andrew500

    Andrew500 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No tak, ale rozumiem że podłączając xboxa tylko kablem hdmi - dvi nie wyprwadze z niego obrazu i dźwięku ? Musze chyba jescze podłaczyć orginalny kabel dołaczony do zestawu zeby wprowadzić nim dzwiek do rzutnika (który ma głosniki) i potem wyprowadzić na wieksze, komputerowe wyjsciem out ?
     
  5. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    tak. kablem dvi-hdmi dzwieku nie wyprowadzisz. potrzebujesz przejsciówkę którą podałem.
    nie prosciej z klocka wyporiwadzić dzwięk prosto na te od kompa? po co do rzutnika a potem z rzutnika.
    nie wiem jaki masz ten oryginalny kabel.
     
  6. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a rzutnik nie ma wejscia optycznego?bo tak to uzyskasz dzwiek po wlasnie takim kabelku. sprawdzone.
     
  7. marstyle

    marstyle Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2012
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Śląsk
    nie musisz kupować przejściówki - możesz rozebrać oryg. kabel component (bo obudowa blokuje podłączenie 2 kabli naraz, copomonent + HDMI) i wtedy podłączyć dźwięk z chinchów.

    ale przeciez mozesz wszystko do rzutnika podlaczyc kablem component? tak mi sie wydaje?
     
Wczytywanie...

Poleć forum