1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączanie do xlink. Laptop - Xbox

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez 5HOOGUN, Marzec 7, 2010.

  1. 5HOOGUN

    5HOOGUN Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    410
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Krakowiaczek
    Witam, mam pewien problem/pytanie. Chciałbym zagrać na xlinku. Posiadam internet radiowy bezprzewodowy, od anteny biegnie kabel do Access Pointa, a z niego kabel Ethernet do laptopa (widoczny na zdjęciu). Pozostaje pytanie jak do latopa teraz podłączyć xboxa i jak to zrobić żeby xlink działał.

    Pytanie drugie, do czego służy drugie wejście, kabel Ethernet nie mieści się na szerokość.



    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grzyb^

    Grzyb^ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Na 1 pyt. nie znam odpowiedzi , sam mam podobny problem.

    A te węższe gniazdko to RJ-11 o ile się nie myle , to jest wejście jakbyś miał neta z gniazdka telefonicznego.
     
  4. maniek20555

    maniek20555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 10, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    laptopa podalcz przez wifi a xboxsa do laptopa przez lan
     
  6. lord666raziel

    lord666raziel Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    odpowiedz jest prosta:) a mianowicie:
    jęsli masz radiówke która idzie do access pointa i z niego kablem do laptopa, to przede wszystkim musisz kupić switch najzwyklejszy kosztuje ok. 30 zł (allegro) i drugi kabel dwa kable. i wtedy kabel z access pointa podpinasz do switch'a a z niego jeden do laptopa drugi do xbox'a. konsola powinna automatycznie pobrać adres z dhcp.
     
  7. dem

    dem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pytanie.
    Posiadam internet bezprzewodowy w sieci tel. PLAY.
    Można jakoś skonfigurować wszystko żebym miał internet na X360?
    Podłączyłem kabel sieciowy i wyskoczyło mi w X że pobiera IP... i na tym koniec. Nic się nie uruchomiło.
     
  8. dem

    dem Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 30, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może mi ktoś pomóc?
    Xbox nie może pobrać IP przy testowaniu połączenia...
    Ktoś wie o co chodzi?
     
  9. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Ustaw ip ręcznie po obu stronach
     
  10. krzysiu_84

    krzysiu_84 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2009
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    W takim przypadku kabel musi być skrosowany czy nie??


    Posiadam kabel skrosowany i połączenie wygląda następująco:
    1.laptop łączy się poprzez wi-fi z internetem
    2.Xbox jest połączony kablem z laptopem tym skrosowanym

    i teraz moje pytanie jak to wszystko poustawiac od strony połaczenia:
    1. bezprzewodowego
    2. Xboxa
    3. połączenia kablem na laptopie
     
  11. lysko

    lysko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja to samo co krzysiu_84
    Da sie tak ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum