1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączanie drugiego dysku twardego

Temat na forum 'PC' rozpoczęty przez Bugal, Grudzień 19, 2014.

  1. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Witam.
    Kiedyś miałem laptopa ale padł ble ble ble ostatnio wyjąłem z niego dysk 60gb i chce zobaczyć czy działa. (był w laptopie to jest na nim system operacyjny no nie?)
    Chcę go podłączyć do mojego pc Ale mam tylko 1 kabel sata który jest podłączony do dysku twardego w moim komputerze. Czy jak zamienię dyski to będzie system i wszystko z laptopa? Powinienem coś wiedzieć?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    No skoro jest tam system to tak ;o

    Powinieneś wiedzieć że dysk to dysk
     
  4. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Dysk podłącz jako drugi, drugim kablem sata i sformatuj go. Jak podłączysz go jako podstawowy, to system ci nie ruszy, bo był instalowany na innych podzespołach.
     
  5. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Nie mam drugiego kabla sata właśnie
     
  6. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    To kup. Grosze kosztuje, do tego rozgałęziacz do zasilania
     
  7. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Ok. Dzięki za pomoc. Nollo wprowadził tylko w błąd.
    Czyli kabel od zasilania i ten drugi? ? (sata power, serial data)
     
  8. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Tak jest. Potem tylko normalnie format np do NTFS i będzie dysk na cokolwiek
     
  9. Bugal

    Bugal Banned

    Dołączył:
    Maj 24, 2014
    Posty:
    202
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Grójec
    Dzięki wielkie ;-) jestem bardzo wdzięczny
     
Wczytywanie...

Poleć forum