1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączanie dysku z laptopa Seagate do Xboxa 360

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez BoxuMaster, Luty 29, 2016.

  1. BoxuMaster

    BoxuMaster Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2016
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. Posiadam xboxa 360 klasycznego (białego) i z nim miałem dysk Seagate 20gb st920217as.Problem jest taki że ten dysk mi się uszkodził. mam dysk z laptopa tych samych rozmiarów z wejściem SATA też firmy seagate ale o pojemności 500gb. gdy podpinam go do xboxa to xbox tego dysku nie widzi. na dysku mam tam jakieś stare pliki ale myślałem że jak podepnę ten dysk to będę mógł go sformatować pod xboxa. co mam zrobić aby xbox wykrył mój dysk 500gb? dokładny model dysku: Seagate 500gb Momentus 5400.6 Model ST9500325AS
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Niestety go nie podepniesz dysk który da się przerobić to tylko dyski WD by działały pod xbox 360. Każdy inny zadziała pod warunkiem że masz RGH inaczej nie ma takiej możliwości
     
  4. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3467
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jedynie go możesz podłączyć pod USB mając kieszeń.
     
  5. BoxuMaster

    BoxuMaster Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2016
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    a gdzie znajde taką kieszeń?
     
  6. BoxuMaster

    BoxuMaster Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 24, 2016
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zauważ ze z xboxem dostałem dysk seagate 20gb a ja chcę podpiąć dysk z tej samej firmy więc trochę dziwnie aby nie działało
     
  7. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1531
    Polubienia:
    683
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Dobrze widziałem o czym piszesz nie będzie działało gdyż dysk z konsoli ma specjalny format plików którego nie ma żaden dysk z laptopa jak również nie idzie tego dograc i nie ma znaczenia czy to dysk tej samej firmy czy nie ale ok jeżeli wiesz lepiej to widocznie się nie znam i życzę miłej walki by ten dysk ci ruszył
     
  8. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    A to nie jest tak że dysk wymaga specjalnego biosu, rozpoznawanego przez konsolę. Może chyba spróbować go wgrać od xboxowej 500-setki , ale szansa że go uszkodzi jest spora. System plików jest tworzony podczas formatu dysku.
     
  9. krzys1190

    krzys1190 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2008
    Posty:
    3467
    Polubienia:
    1234
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na dysku jest wgrany jak by to powiedzieć boot sector po którym konsola go rozpoznaje. Jeżeli sformatujesz dysk z konsoli pod PC to konsola już go nie zobaczy, potrzebujesz wtedy nazwijmy to plik który wgrasz na ten dysk ale takich plików nie ma do wszystkich dysków a są tylko do kilku modeli WD...
     
Wczytywanie...

Poleć forum