1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podlączanie dysku zamiast napedu, i dysk usb i w oryginalnej obudowie

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kenjiro, Listopad 26, 2011.

  1. Kenjiro

    Kenjiro Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam
    Co sie stanie lub jak bedzie dzialac dysk ktory podepne zamiast napedu DVD pod sata, a ta druga wtyczke przerobie na zasilanie sata?
    Czy dysk zostanie normalnie wykryty i gdy wejde na konsoli na CD to co sie stanie?

    Drugie pytanie jesli mam RGH, to jesli wymienie moj dysk 120GB i wsadze obojetnie jakiej firmy 1TB to bez problemu bedzie dzialac, nie trzeba nic przerabiac itp ??

    Trzecie pytanie to jesli podlacze dysk 1TB przez USB to konsola wykryje calosc a nie tylko 16GB ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. aker2

    aker2 Banned

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2011
    Posty:
    297
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    POLAND
    1 Nie ma problemu o ile masz rgh
    2.Tam do puszki u góry powinien działać ale pewien nie jestem
    3.Zależy czy sformatujesz po dashem to 16GB jak pod xex to 1tb MUSI BYĆ rgh
     
  4. Kenjiro

    Kenjiro Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A bedzie normalnie dzialac dysk 3,5cala podlaczony tam gdzie jest koszyk na 2,5cala dysk ??
     
  5. Kenjiro

    Kenjiro Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A bedzie normalnie dzialac dysk 3,5cala podlaczony tam gdzie jest koszyk na 2,5cala dysk ??
     
  6. veins

    veins Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2010
    Posty:
    569
    Polubienia:
    36
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    Odpowiedz wpierw, czy masz RGH/JTAG??

    Sent from my U20i using Tapatalk
     
  7. Kenjiro

    Kenjiro Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    mam rgh to jak dysk 3,5cla bedzie mozna podaczyc tam do tego koszyka gdzie siedzi oryginalny dysk (wiem dysk sie nie zmiesci w koszyku ale mozna go postawic obok)
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    dysk 3,5 cala potrzebuje zasilania 12v - a w tej wtyczce chyba jest tylko 5v, musialbyc podciagnac gdzies z płyty 12v o ile sie myle
     
  9. Kenjiro

    Kenjiro Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ktos jeszcze moze sie wypowiedziec jak wyglada sprawa z podpieciem dysku 3,5cala do oryginalnego koszyka ? bedzie dzialac? chcialbym miec 100% pewnosci.
     
  10. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    Po pierwsze Ci nie wejdzie a po drugie nie bd mial odpowiedniego zasilania
     
  11. Kenjiro

    Kenjiro Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    po pierwsze nie pytalem sie czy wejdzie czy nie bo mozna postawic obok, chodzilo mi o te zasilanie wlasnie.
    Czy jest jakas przejsciowka ze podlacze kabelek od zasilania do napedu dvd i na koncu bedzie koncowka sata??
    Albo schemat ktore kabelki podlaczyc.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Nie bedzie w ten sposob dzialal. Port sata na olycie glownej obsluguje jedynie dvd-rom i rgh nic tu nie zmienia. Jedynie co mozna zrobic to dolutowac kabel sata na plycie glownej do zlacza dysku twardego.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  13. Kenjiro

    Kenjiro Banned

    Dołączył:
    Listopad 26, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ok w taki sposob nie bedzie dzialac rozumie.

    Czy jest jakas przejsciowka ze podlacze kabelek od zasilania napedu dvd i na koncu bedzie koncowka sata??
    Albo schemat ktore kabelki podlaczyc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum