1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączanie internetu do XBOX (tylko modem)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez KamQiX, Luty 1, 2012.

  1. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Witam. Jak podłączyć modem THOMSON z wejściem na rj45 do xbox'a, aby ładnie działało ? Mam internet z Tele-Kab...

    Internet był już podłączany do xbox'a, ale nie zawsze widzi adresów... Jeżeli jednak uda się, następuję błąd w tym miejscu....
    XBOX 360 --- SIEĆ --X-- INTERNET --- XBOX LIVE
    jest to: ''błąd internetu''

    próbowałem także ręcznie wpisywać adresy, lecz to nie pomaga...
    Dodam, że raz udało się połączyć z XBOX LIVE... i uruchomiłem już darmowego GOLD'a, który mi się marnuję... :(
    Oto modem, który posiadam:
    http://www.podarimo.si/slike/slika11289159056.jpg

    Jest może jakaś inna możliwość, aby skonfigurować internet ? Musi działać zarówno z XBOX'ie jak i na PC (nie równocześnie)

    P.S. niewiem czy to normalne, ale gdy podłącze modem spowrotem do PC, to przez chwilę nie działa, a w Tray'u (obok ikonki internetu) jest wykrzyknik (Gdy kliknę: "rozwiązanie problemów'', a następnie odłączę zasilanie modemu na 10 sek. po czym podłączam je ponownie... DZIAŁA !)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tele- Kab? Jesteś może z Kluczborka?


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  4. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Tak, jestem z Kluczborka... :)
     
  5. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to powodzenia życzę. Z tym netem zawsze są problemy. Kiedyś jak jeszcze mieszkałem w Klb u rodziców to zawsze miałem problemy z graniem online. A rodzice maja nadal czasami problem z tym netem. Więc myśle ze twój problem leży u operatora.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  6. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    Prędkość mojego internetu to 512 kb/s. Czy winą może być za wolny internet ?
    A może to wina tego że nie mam routera, chociaż to dziwne, bo mój znajomy, także używa samego modemu i nie ma problemu z internetem w konsoli...
     
  7. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Net słabiutki. Wiem, że ostatnio Tele-Kab podnosił prędkość bez dodatkowych opłat. Sprawdź to.
    Wczoraj grałem z kolegą z Klb który ma neta też w Tele-Kab i nie ma żadnych problemów, NAT też ok. Z tego co pamietam to ma 6mb. Więc może to prędkość twojego neta jest problemem.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  8. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    No wiem, internet bardzo kiepski. Sam nie jestem z niego dumny, ale gdzieś czytałem, że minimalną prędkością internetu do Live jest właśnie 512 kb/s... np. tutaj: --> http://polskilive.pl/forum/8-Problemy-z-Xbox-Live/129-Jaka-prędkość-łącza-

    W kluczborku mieszka, także mój znajomy... I jeżeli nie da rady grać z ludźmi, którzy mieszkają gdzieś daleko, to przynajmniej powinno dać radę grać ze znajomym...

    Screen z testera prędkości:
    [​IMG]

    Właśnie znalazłem sterowniki od mojego modemu... Czy jakbym włożył płytę ze sterownikami do konsoli, dałoby się je zainstalować na XBOX'ie ?
    Bo problemem jest też słabe wykrywanie adresów IP... Może to by rozwiązało problem...
    Wolę najpierw spytać, bo nie wiem czy nie ''popsuję'' sobie konsoli...

    Na płycie ze sterownikami piszę:
    THOMSON
    Cable Modem
    Content
    - Manual uncluding troubleshooting tips
    - USB Driver
    - Adobe Arcobat reader
     
  9. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Chcesz zainstalować sterowniki modemu na Xbox? Dobrze rozumie? Nie ma możliwości na taka instalkę.
    Nic raczej nie zrobisz, proponuje zwiększenia prędkości neta. Zadzwoń do nich może coś sie da z tym zrobić. Za pare złotych można znacznie zwiększyć prędkość. Taki net co masz teraz to byl szaleństwem dziesięć lat temu. Ile płacisz za neta?


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  10. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    24 zł/msc.

    A może wystarczy że pójdę do nich i powiem że chciałbym podłączyć XBOX'a do internetu... Może oni jakoś skonfigurują mój modem... Co o tym myślicie ?
     
  11. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak czy tak idź do nich i powiedz jaki masz problem. Może coś się da z tym zrobić. Ja proponuje Ci zwiększenie prędkości internetu, nie będzie to dużo wiecej kosztować. Tele-Kab ma dobre ceny.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  12. KamQiX

    KamQiX Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2012
    Posty:
    700
    Polubienia:
    138
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Kluczbork
    No, oni tam mają 2 mb za 34zł/msc. wydaję mi się że to nie jest dużo...
    Dobra. Dzięki za jakiekolwiek rady... :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum