1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączanie wentylatora pod napęd.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez chomick32, Sierpień 1, 2010.

  1. chomick32

    chomick32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, ostatnio postanowiłem poprawić chłodzenie X'a.
    w poniedziałek zmienię pastę na AS5, już uszczelniłem tunel i wyciąłem metalową kratkę z tyłu, lecz chciałem dodać wentylator nad ten mały radiatorek od GPU, i tu się zaczyna problem. Dużo osób poleca podłączanie go pod zasilanie od napędu ze względu na zapas mocy i tam też chciałbym go umieścić, lecz nie za bardzo wiem jak.
    Proszę o jakiś tutorial dla laika w sprawach elektroniki, co należy zrobić krok po kroku.
    PS 1. Nie chce się bawić w żadne lutowanie więc wybrałem napęd.
    PS 2. Wiem że mogłem to napisać w wątku o moddingu, lecz chce uzyskać szybką odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wawrzyn

    wawrzyn Banned

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kielce
    Niestety bez lutowania się nie obejdzie. Na internecie ziomek masz pełno takich tutoriali! Sorry że to mówię ale poszukaj dobrze. I Powodzenia w przeróbce. Radzę uważać na rdzeń główny !
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Obejdzie bez lutowania, w wtyczce jest 12v
     
  5. chomick32

    chomick32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli jeżeli dobrze rozumiem miałbym włożyć dwa kabelki od wentyla do tej wtyczki od napędu tak? W takim razie jak to zrobić? wkładam dwa kabelki i jakoś mam to zatrzasnąć czy jak?
    @Wawrzyn, podaj jakiegoś linka bo jakoś nie mogę trafić na taki temat:/
    PS. umiem używać Googli:D

    Znalazłem inne rozwiązanie, na elektrodzie polecili mi podłączenie wentylatora do zasilacza zewnętrznego (ja wziąłem do tego starą ładowarkę do iPhone'a).
    Można zamknąć.
     
  6. Radzio-

    Radzio- Banned

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    bardzo dobry pomysł, już go wykonałeś?
     
  7. chomick32

    chomick32 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, już to wykonałem, dodatkowo wymontowałem ze starej lampki nocnej włącznik, i skręciłem go na kablu, więc mogę w każdej chwili wyłączyć wentylator bez wyjmowania wtyczki z kontaktu. :)
    Wiem że i tak nie zrozumiecie co tu napisałem, lecz jutro wrzucę fotki.
    Dodatkowym atutem takiego połączenia jest możliwość podłączenia naraz katod i wentylatora, lub dwóch wentylatorów, oraz to że na pewno nie mają one wpływu na konsolę (w sensie poboru mocy).

    http://img810.imageshack.us/gal.php?g=dscf3239.jpg - Zdjęcia (sory za jakość, ale robiłem telefonem), wszystkie kable są skręcane, nic nie lutowałem, zasilacz zmieniłem na jakiś od starego PDA:)
     
Wczytywanie...

Poleć forum