1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączanie Xboxa 360 do monitora NIE HD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kichu93, Styczeń 1, 2011.

  1. kichu93

    kichu93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam taki problem jako że nie mam żadnego tv full hd czy nawet hd ready w domu mam problem czy da się podłączyć jakoś konsolę do monitora nie hd żeby ładnie działał. Kumpel był u mnie z konsolą i ma kabel do podłączanie do monitora bodajże nie hdmi tylko a/v , no to podpinam a tu jakość strasza, wszystko miga, ciemne kolory i jeszcze obraz ucięty. mam monitor taki LG L1919S - 19", 5 ms, 1400:1, 300 cd/m2, srebrno-czarny - Monitory LCD na Arest.pl no to jeszcze w miarę rozumiem bo nie panoramiczny bla bla... no to poszedłem pokój dalej do brata któy ma iCOMP.pl: 19" ASUS VW192S, czarny PANORAMA - Twoj bezpieczny sklep internetowy. Komputery RTV AGD , niestety, mimo że kolory i reakcja ładna, to obraz znowu ucięty i to konkretnie i za cholerę nie mogę go dobrze ustawić tzn pomniejszyć i w odpowiedniej pozycji. po prostu nie ma takiej opcji w menu i pozostaje mi tym podłączenie xboxa do starego telewizora, gdzie jakośc co by tu dużo mówić i obwijać w bawełne - jest po prostu do ****. No i nie wiecie czy moze jest jakaś rada na to? czy tylko zakup porządnego monitora/tv
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Monitor twojego brata jest HD ready bo ma rozdzielczość ponad 1280x720 i jest 16,9/16,10, twoj teoretycznie tez ale to juz 4:3 wiec nie spelnia norm, ale to taka ciekawostka, aby miec dobry obraz potrzebujesz monitora ze zlaczem min. DVI lub najlepiej HDMI w zadnym tego nie masz wiec albo kupic nowy monitor TV albo oryginalny kabel VGA HD od MS lub bigben
     
  4. kichu93

    kichu93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    O ;) Dobrze wiedzieć . Ja podpinałem czymś co wyglądało mniej więcej tak http://www.ithome.biz/ebay/xbox/img/xbox360VgaHD.jpg kumpel to kupił w jakimś markecie za 50zł specjalnie dedykowane do xboxa. Wygląda na to samo co ten bigben albo Ms i własnie ucina obraz ;/ u mojego kumpla na 22" też ucina ale trochę mniej. Kurde to teraz nie wiem co zrobić. Albo grać na pełnym i dupnej jakości na tv, albo zbierać na tv... co raczej mi się nie widzi..


    Edit:

    O , dokładnie taki, hama bodajże

    http://thinkdeal.net/images/pix/l_07474008.jpg
     
  5. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Podepnij monitor kablem VGA do konsoli, a potem w konsoli ustaw dokladnie taka rozdzielczoc jaka maksymalnie obsluguje Twoj monitor.
     
  6. Art.13

    Art.13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 25, 2010
    Posty:
    314
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Miasteczko śląskie
    Twój brat będzie sobie spokojniej grał bo ma obraz 16/9 a ty 4/3 więc albo będziesz miał przycięty obraz albo czarne paski u góry i na dola twój wybór.
     
  7. MOSZEUSZ

    MOSZEUSZ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2008
    Posty:
    259
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak napisano wyżej, powinieneś ustawić rozdzielczość taką jaką maksymalnie obsługuję twój monitor, bo znając życie ustawiło się coś pokroju 1920x1080, stąd poucinany obraz.
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To sa wlasnie podroby i one ucinają obraz, daja zle kolory i rozmazany obraz potrafi byc nawet na natywnej rozdzielczosci wiem bo kupilem taki kabel i obecnie uzywam go tylko do dzwieku stereo, obraz biore z hdmi


    Juz lepiej nic nie pisz, znajdz mi monitor lcd ktory wyswietli wieksza rozdzielczsoc niz natywna, nie ma, wiec nie mogla sie zrobic wieksza niz jest, jak widac nie znasz "zycia"
     
  9. kichu93

    kichu93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    O kurczę, nie wiedziałem że w xboxie da się ustawiać rozdzielczość :D no to wiele zmienia, zobaczę jak kupię xboxa bo nie chce mi sie od kumpla nosić ;) Dzięki!


    Edit.

    Nie wydaje mi się żeby to uciącie to była wina kabla, bo jak wejde w ustawienia monitora to mogę normalnie sobie jeździć obrazem i każdy element da się zobaczyć, ale trudno żeby grając jeździł bym jeszcze obrazem żeby się np rozejrzeć <lol2> jak chce zobaczyć prawą strone - to mogę ją zobaczyć, ale nie widać lewej, jak chce lewą to nie mogę prawej ;) Znowu u kumpla na monitorze hd ready 22" może w gta IV albo mieć całą mapę, albo cały telefon :D . Zobaczymy z ustawieniami tej rozdzielczości, bo to raczej w tym stoi problem ;) A złe kolory i ogólne lagi , rozmazania są tylko na moim 4:3 więc może po części to jest problem, bo u brata na panoramicznym jest tylko ucięte, ale może jest na xboxie taka rozdzielczość że u mnie będzie ładnie działać, mam nawet taką nadzieję bo brat daje 1/4 kwoty a do **** jakby u niego stał :pP
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Poszukaj przycisku AUTO na obudowie monitora i nie mow ze nie ma bo w kazdym ktory posiada zlacze VGA jest tylko niekiedy jeden przycisk posiada kilka funkcji, wlaczenie tego przycisku ustawi optymalnie obraz jezeli mimo to po ustawieniu obraz bedzie przesuniety to wina kabla, jest za slabej jakosci i sygnal jest nie optymalny i monitor nie jest w stanie ustawic dokladnie obrazu
     
  11. kichu93

    kichu93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Naciskałem już z tydzień temu ten przycisk milion razy i zmienia się, chwile jest dobrze, a potem robic "cyk" i wraca do tego co było i uznaje za dobry, u kumpla na hd ready gateway'u 22" bodajże też jak weźmie auto to zależy czy jesyt w menu x boxa , w menu gry , czy w trakcie gry to ustawia się inny obraz, ale nigdy nie widać całego. Jest tak jak u mnie - mrugnie chwile dobry ale wróci do tego złego... Zobaczymy jeszcze jak z tymi rozdzielczościami w xboxie. A jak nie to bigbena trzeba kupić :D kurde wczoraj na allegro sprzedał się jeden za 20zł nówka zablistrowany akurat mnie w domu nie było ;/


    Edit:
    Pamiętam że w monitorze LG F700B ( to był CRT) dało się zmniejszać/zwiększać obraz, muszę na nim spróbować też bo leży na strychu ale wątpię, że jeśli nawet, to jakoś pewnie by była dużo gorsza niż LCD, i musiałbym też zamotać przejściówkę bo tam jest kabel na stałe w monitorze, jakąś męsko-męską :D
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Wiec tak jak pisalem kabel zlej jakosci, a CRT to inna bajka tam nie zobaczysz rozmazanego obrazu bo nie musi on byc skalowany co do piksela
     
  13. songossj2

    songossj2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pokój ok. 2x4[m]
    Witam jako że nie chcę zakładać nowego tematu to chciałbym się was o coś zapytać. Bo posiadam telewizor 25"(nie lcd tylko ten z tą "****") i w grach np. assassins creed brotherhood napisy są w tak słabej jakości że muszę się przybliżyć do telewizora i to wszystko nie rozczytam. Ale posiadam też monitor lcd 19" samsung SM 943NW i chciałbym się was zapytać, czy gdybym kupił jakiś dobry kabel do podłączenia konsoli do tego monitora to czy bym uzyskał lepszą jakość niż na telewizorze moim? I czy napisy w grach spokojnie bym mógł rozczytywać? Proszę o szybką odpowiedź.
    Z góry dzięki i pozdrawiam
     
  14. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Telewizor ktory posiadasz to CRT. Chodzi on w niskiej rozdzielczosci co w polaczeniu z mala czcionka powoduje ze nie mozesz rozczytac co jest napisane.
    Ten monitor, ktory masz posiada wejscie VGA i w ten sposob podepnij konsole do monitora. Jakosc bedzie napewno lepsza niz na telewizorze.
     
  15. kichu93

    kichu93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hmm, czyli mówisz że ten CRT byłby lepszy niż załóżmy mój telewizor z "du*ą" jak to określił kolega wyżej? ale to znowu tylko 17 cali , to też lipa :/ no nic, teraz w najbliższym czasie zamawiam xboxa to sam pomajstruje, bo nie chce mi się od kumpla nosić :D
     
  16. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Twoj telewizor z ****, to wlasnie to samo co monitor CRT, poza tym ze w przypadku kabla VGA i monitora bedziesz mial ciut lepsza jakas i rozdzielczosc niz w przypadku telewizora, a i sam kabel VGA "lepiej przesyla obraz" niz zwykly kabelek video do tv
    Inna sprawa ze monitor sam w sobie moze miec juz porzadnie zmeczony kineskop i obraz bedzie nieostry itp...
    Jesli z PC ci dziala to i z konsola bedzie, skoro nie masz innego TV/monitora to nie ma co sie przejmowac.
    XBOX ma w grach raczej mocno badziewna rozdzielczosc wiec nie ma co sie przejmowac tym czy cos jest full hd itp... bo i tak w praktyce sie tego nie wykorzystuje.
     
  17. songossj2

    songossj2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pokój ok. 2x4[m]
    Czyli żeby podłączyć monitor do kompa muszę zakupić jakiś kabel vga(czy jakoś inaczej nazywa się). Z tego co się zorientowałem to to ma być najlepiej jakiś bigben lub oryginalny microsoftu, tak? A po czym mogę poznać jak wygląda oryginalny microsoftu(nie ma żadnych podobnych podróbek)? I czy jeszcze coś do tego kabla dokupić, może jakąś przejściówke żeby głośniki podłączyć?

    PS:i czy taki kabel można znaleźć tylko na allegro czy może w sklepach typu komputronik, rtv euro agd, również można znaleźć?
     
  18. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Jest duzo podrobek.
    Oryginal ma hologram i nie ma blyszczacej obudowy.
    Najlepiej podlacz kablem HDMI-DVI, chyba ze nie masz zlacza DVI w monitorze, to wtedy za pomoca VGA.
     
  19. songossj2

    songossj2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pokój ok. 2x4[m]
    Z tego co wiem to mógjk samsung sm 943nw ma złącze d-sub. A czy możesz dać screeny dwóch kabli, podróbki i nie żeby można było porównać? Dzisiaj będę w mieście to może poszukam tego kabla, tylko nie wiem czy znajdę taki kabel. Szukać jego w sklepie komputerowym(np.komputronik), jakimś rtv agd(np.rtv euro agd, media expert) czy w elektrycznym? I czy dokupić do tego jakiś adapter chinch mini jack czy coś?

    PS:http://img15.allegroimg.pl/photos/oryginal/13/13/44/58/1313445871 to jest zapewne podróbka, ale chciałem się o coś zapytać. Bo zauważyłem że to 1 złącze prawdobodobnie do monitora to ma wyjście takie jakie ma kabel od monitora, więc jak podłącze za pomocą tego kabla do konsoli monitor? I czy można jakoś kupić np. przejściówka/rozdzielacz żebym nie musiał ciągle odłączać, podłączać kabli tylko żebym mógł naraz podłączyć do monitora i konsole i komputer i jakoś zmieniać tylko do czego w danej chwili ma być wykorzystywany? Proszę o szybkie odpoweidzi gdyz zaraz będę szedł do miasta, a chciałbym rozwiać wcześniej moje wątpliwości;]
     
  20. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Podroba:
    [​IMG]

    Oryginal:
    [​IMG]

    Wiem ze to nie ten kabel, ale nie moglem znalezc innego zdjecie, ale takiego wlasnie koloru jest oryginalny kabel.
     
  21. songossj2

    songossj2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2010
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pokój ok. 2x4[m]
    ok dizęki, zobacze czy coś znajde
     
Wczytywanie...

Poleć forum