1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłacząnie Xboxa pod monitor przez VGA i Głośniki Surround

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Aftermath, Listopad 7, 2010.

  1. Aftermath

    Aftermath Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Zakupiłem wczoraj tego bo z Allegro nie przyszedł :(. I na razie póki nie mam kabla Xbox -> VGA będę grał na telewizorze poprzez HDMI ,ale później chcę go podłączyć pod monitor i wiem że muszę kupić coś takiego ,ale co z dźwiękiem? Posiadam głośniki Creative Inspire A500 podłączone do PC i mam zamiar je potem podłączyć TEŻ do Xboxa. I moje pytanie to czy da się coś zrobić żeby one chodziły naraz na kompie i na Xboxie? Ewentualnie jakiś przełacznik żeby był lub coś w tym stylu? I jak mam w ogóle to zrobić co do kupić? Proszę o pomoc. Pozdrawiam Aftermath


    PS: Mam jeszcze pytanie czy jak mam internet z PLAY Modem HUAWEI E156G i jak podłącze przez karte sieciową tym kablem enthernet do Xboxa to będzie net i jak to ustawić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Na wtyczce od kabla VGA, którą wpinasz do Xboxa jest wyjście optyczne. Żeby podpiąć tak jak piszesz musiałbyś mieć wejście optyczne w komputerze. Zapewne nie masz więc musiałbyś dokupić takie coś LINK.
     
  4. Aftermath

    Aftermath Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chodzi ci o te 2 SPDIFy? To mam coś takiego. Bo mam wszystkie wejścia te same co w tej karcie Wiec co dalej?
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  6. Aftermath

    Aftermath Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W moim przypadku wystarczy że kupie kabel Cyfrowy SPDIF do SPDIF i podłącze pod ten kabel AV <-> VGA to będzie działać więc muszę się za czymś takim zacząć oglądać Dziękuje za pomoc pozdrawiam Aftermath
     
  7. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Nie ma czegos takiego jak kabel cyfrowy spdif. To zwykly jednlozylowy przewod z ekranem. Mozesz uzyc dowolnego kabla i bedzie dzialalo. Na upartego do testow mozesz wziac kabel av z czinczami na koncu i sprawdzic czy dziala.
     
  8. Aftermath

    Aftermath Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co z moim pytaniem o neta w Konsoli?
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    będzie jak w pc udostępnisz łącze dla innych urządzeń
     
  10. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Udostepniasz na PC polaczenie internetowe. Na konsoli ustawiasz jako brame adres komputera z siecia, i tyle.
    Co do kabla VGA, to tam masz wyjscie VGA i audio, zapinasz pod wyjscia audio glosniki i gra.
     
  11. Aftermath

    Aftermath Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To może jakiś poradnik jak ustawić tego neta w Konsoli?
     
Wczytywanie...

Poleć forum