1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączanie Xboxa za pomoca HDMI , obejscie dzwieku

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez szymonkrzak, Wrzesień 3, 2009.

  1. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam !

    Chce podłaczyc xboxa do monitora za pomoca kabla hdmi , jednak moj monitor nie ma głosnikow ani wyjscia na jacka :/ jak moge rozwiazac ten problem tak abym mogl grac na tym kablu i cieszyc sie dzwiekiem ?

    Mam jeszcze kabel composite (chyba) ktory byl dolaczony do xboxa360 ver.premium

    Z tylu monitora mam wyjscia VGA ,d-sub i hdmi
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  4. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A nie da sie za pomocą kabla HDMI bez kombinacji ?
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    da sie
    jak masz monitor z glosnikami
     
  6. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6

    A robił ktoś już takie obejście jak w poradniku ? i moglby mi pomoc to nie rozumiem jednej kwesti dotyczacej tego co po rozebraniu głowki componenta trzeba zrobic
     
  7. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Zobacz ile stron jest w tym temacie co ci podałem wiec parę osób już tak robiło:)
     
  8. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dobrze juz wszystko zrobione :) tylko jutro przejsciowki musze kupic no i adapter hdmi-dvi

    Dziekuje za pomoc
     
  9. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie musisz kupować adaptera hdmi-dvd jeśli w monitorze masz wyjscie hdmi.
     
  10. szymonkrzak

    szymonkrzak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Juz wszystko ok :) na szczescie okazalo sie , ze mam wyjscie dzwiekowe w monitorze :)
    Dziekuje wszystkim za pomoc
     
  11. Jaworrr

    Jaworrr Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a ja mam takie pytanie, czy możliwe żeby zakłócenia ze zmaczaniacza czy też głośnika stojącego blisko konsoli mogły zakłucać 'obraz'??
    Mam xboxa podłączonego przez hdmi, czteroktornie obraz nagle nabrał seledynowego zafarbu i tak pozostał do czasu wyjęcia i ponownego podpięcia kabla hdmi.

    Może to być wina kabla? Kabel mam z oryginalnego pudełka.

    I czy to wina kabla czy konsoli? Na kablach rgb tego problemu nie ma.
     
  12. tomx

    tomx Guest

    1. Możliwe są zniekształcenia i przebarwienia obrazu od głośnika, jeśli to jest jakiś stary nieekranowany głośnik (komputerowe zazwyczaj są dobrze ekranowane), nie wiem jam wygląda sprawa przy LCD ale przy CRT na 100%)
    2. Może być wina kabla.
    3. Może być wina konsoli.

    Musisz sprawdzić po kolei.
     
Wczytywanie...

Poleć forum