1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie 360 Elite do Internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Bartoszek321, Luty 14, 2011.

  1. Bartoszek321

    Bartoszek321 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. W moim posiadaniu jest XB360 Elite (czarny). Chciałbym zacząć grać wkońcu w trybie multiplayer. I ty sie zaczyna problem bo nie potrafie go podłączyc i nie wiem jak sie do tego zabrać. Jestem w te sprawy lewy. Dlatego tu myśle że pomożecie. W domu mam modem z neostrady Combo ZTE (w internecie nie ma wogóle mowy o tym sprzęcie) i właśnie z tym modemem chce połączyć konsole przez kabel ethernet. Prosze o łopatologiczne instrukcje w działaniu. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wortigern

    wortigern Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ten modem jest połączony z jakimś komputerem? Czy masz zamiar podłączyć do niego tylko konsolę?
     
  4. Bartoszek321

    Bartoszek321 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Modem podłączony mam niekiedy do laptopa a nie kiedy do kompa ale raczej jest przy laptopie.
     
  5. danieltda

    danieltda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    potrzebujesz ruter
    najlepiej kup z wbudowanym modemem do obslugi neostrady, koszt okolo 100 pln
    podlaczysz konsole stacjonarny i kilka laptopow przez wifi na przyszlosc ...
     
  6. Jace3k

    Jace3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Kupujesz router
    2. Łączysz laptopa z routerem przez wifi
    3. Podłączasz konsole do laptopa kablem enthernet
    4. W ustawieniach sieci zaznaczasz zeby Ci sie podświetliło:
    - połączenie z routerem z połączeniem z xboxem które pojawi Ci się po podłączeniu kabla (pewnie będzie miało nazwę sieć nieznana)
    - klikasz prawym na zaznaczone/podświetlone połączenia dajesz "połączenie mostkowe"

    I tyle klocek śmiga z internetem. 2 min roboty.
     
  7. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    A po co niby ten mostek jak będzie miał router?
     
  8. Jace3k

    Jace3k Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 14, 2011
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Żeby laptop udostępnił połączenia konsoli bez zbednego bawienia się w wpisywanie IP itd.
    No chyba że podłączy kabel z konsoli bezpośrednio do routera wtedy to jest zbędene.
     
  9. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  10. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    O to mi właśnie chodziło, mostkowanie kiedy ma się router jest bez sensu :)
     
  11. kajoj53

    kajoj53 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2011
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  12. Bartoszek321

    Bartoszek321 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A nie dałoby się tak żeby Xboxa od razu pod modem kablem eth podłączyć??
     
  13. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Jeśli będzie ci się chciało za każdym razem przekładać kabel z konsoli do kompa..
     
  14. Bartoszek321

    Bartoszek321 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie wolałbym żeby konsola była połączona od razu z modemem tylko że tam trzeba coś wpisywać po tem w ustawieniach a ja nie wiem o co tam wogóle chodzi.
     
  15. van_bombel

    van_bombel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły Tutaj masz wszystko opisane.
     
Wczytywanie...

Poleć forum