1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie do xbl w celu ściągnięcia kodeków

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ptrq, Październik 5, 2011.

  1. ptrq

    ptrq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Posiadam X'a w wersji 250GB - slim z przeróbką 1.91. Z chęcią bym czasem obejrzał jakieś filmy z pendrive'a, lecz konsola nie ma fabrycznie wgranych kodeków. Moje pytanie brzmi - jak to wygląda (proces ściągania kodeków, a następne odtwarzanie filmów)? Konsola ma miesiąc, parę gier już ma wgranych (te z AP2.5 też), tylko że nie wszystkie gry mają pliki ssv2, gdyż wcale nie zależało mi na grze przez sieć. Nigdy żadnego błędu na ekranie nie miałem, czy też "czarnego ekranu", więc czy moja konsola nie ma jeszcze "flagi"? Czy już po włożeniu płyty bez ssv2 można taką falgę dostać? Pytam, bo chcę mieć pewność, że po podłączeniu się do xbox live - tylko dla sterowników - bana nie dostanę. Prościej - czy jeżeli się podłączę do xbl, bez żadnej płyty w napędzie, zgarnę bana?

    No i jak to jest z .avi? Czy nawet jeżeli ściągnę sterowniki to potem konsola będzie wymagała połączenia z internetem, żeby obejrzeć film?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. FaAbZoR

    FaAbZoR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 18, 2011
    Posty:
    36
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin, Poland, Poland
    z tego co wiem żadnych kodeków raczej nie ściągniesz ... bo takowych nie ma na xbl. konsola odtwarza standardowo avi divx itd. jedyny ból to taki że nie czyta napisów do filmu i nie odtwarza rmvb
     
  4. kresto

    kresto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pustyny
    Trzeba wejść na XBL żeby konsola pobrała kodeki. Próbowałem ze swoją i dopóki nie połaczyłem jej z XBL to nie odtwarzała avi ani nic innego.
     
  5. ptrq

    ptrq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Konsola nie odtwarza standardowo .avi, czyli divx'ów czy xvid'ów - stąd też moje pytania, gdyż chcę być pewny, że nie dostanę bana, gdy będę próbował je pobrać.

    Co do napisów - słyszałem, że wystarczy je mieć w formacie .sub lub .srt.

    @kresto
    A czy później każdorazowo wymaga połączenia z internetem, gdy próbujesz taki .avi odtworzyć?
     
  6. cheery

    cheery Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 17, 2010
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Banem to się nie skończy, ale ostatnio tak kumpel skasował sobie przeróbkę ;/
     
  7. ptrq

    ptrq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    @cheery
    Możesz rozwinąć? Jakim cudem? Musiał aktualizować dash'a czy coś innego? Jak coś to posiadam najnowszego - 13599.
     
  8. krzysiek468

    krzysiek468 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Lubań / Jelenia Góra
    Jeżeli masz dash 13599 to nic się nie stanie. Owy dash wgrywał oryginalne fw do napędu podczas aktualizacji
     
  9. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a napisów nie będzie czytać tak czy owak
     
  10. ptrq

    ptrq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Ok - napisów nie będzie czytać. Ale czy za każdy razem gdy będę chciał odtworzyć jakiś plik .avi, konsola będzie wołać o połączenie z internetem? Czytałem gdzieś, że tak jest. A może raz ściągnę i już się do internetu podpinać nie będę musiał?
     
  11. kresto

    kresto Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2011
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pustyny
  12. ptrq

    ptrq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2011
    Posty:
    17
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    To znaczy, że po ściągnięciu kodeków, można już konsolę od internetu odpiąć na stałe, a filmy dalej będzie odtwarzać? Sorry, że jestem taki dociekliwy, ale nie chcę mieć żadnych wątpliwości. :)
     
  13. kondziu16

    kondziu16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2011
    Posty:
    85
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    ja przed przeróbką chciałem włączyć .avi ale wyskoczylo ze nie ma kodeków to podłączyłem internet i hula nie trzeba ponownego podpiecia do neta. O a działa z tymi napisami .sub .srt??
     
  14. batorzajac

    batorzajac Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2011
    Posty:
    117
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    co do napisów mozna połączyć z filmem, są do tego programy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum