1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Podłączenie dysku z xbox360 do PC

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mirynda, Luty 11, 2012.

  1. mirynda

    mirynda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam. Planuję kupić xboxa360 z przeróbką RGH. Moje pytanie:

    W jaki sposób najlepiej podłączyć dysk z xboxa do PC?(prędkość transmisji, itp) oryg. kablem od M$, czy za każdym razem, gdy będę chciał wgrać nową grę, rozkręcać obudowę dysku i wtedy podłączać do kompa(do tego potrzebować będę przejściówki? Jeśli tak, to jakiej)


    Szukałem,ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi(tylko jakieś stare tematy), wyszukiwarka tutaj jest dosyć ciężka do opanowania, a tematy mocno porozrzucane...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    kopiowanie przez ftp, lub z dyskow usb. transmisja dysk do pc daruj sobie

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  4. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jesli chcesz przerobic xboxa RGH to do gier uzywaj zwyklego pctowego dysku, ktory wlozysz do obudowy, aby dzialal jako dysk zewnetrzny na usb. W tym wypadku dysk xboxowy moze sie przydac Ci sie do roznych rzeczy, np. przyspiewki w fifie, wiec radzilbym kupic co najwyzej 60 gb, ja mam RGH bez dysku xboxowego i jakos zyje ; )
     
  5. mirynda

    mirynda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale czytałem że podłączając zewnętrzny dysk pod usb, xbox odczyta tylko 16gb. Ogólnie chęć na kupno xklocka narodziła mi się gdzieś z 2 tygodnie temu i od tego czasu krążę po forach i zbieram informacje.. problem w tym, że tego jest masa i zaczyna mi się już wszystko mieszać.
     
  6. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak to prawda, bo czyta to wtedy jako pamiec przenosna, ale Ty chcesz kupic xboxa z RGH, a ta przerobka umozliwia czytanie dysku zewnetrzengo o pojemnosci do 2 TB ; ) Jesli czegos nie wiesz to pytaj, bo kto pyta nie bladzi, oczywiscie jesli wczesniej nie znalazles na swoje pytanie odpowiedzi przy pomocy wyszukiwarki.
     
  7. mirynda

    mirynda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozumiem. Jesli kupię w takim razie normalny dysk 3.5, to będę potrzebował tylko przejściówki SATA-USB, tak? Jednak czy do takiego dysku nie potrzebne będzie dodatkowe zasilanie? I gdzie ja zmieszczę taki dysk w środku obudowy arcade'a lub premium'a? (czy postawić na miejscu oryginalnego dysku i zamocować taśmą? :mushroom: )
     
  8. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jest kilka mozliwosci, ja wybralem dysk twardy 3,5 ktory wsadzilem do specjalnej obudowy i lacze go przez usb z konsola, oczywiscie bedzie potrzebne dodatkowe zasilanie, ale jesli kupisz taka obudowe to wszystko jest w zestawie ; ) Dokladnie posiadam takie cos http://www.rafmax.pl/data/gfx/pictures/medium/1/2/521_1.jpg
     
  9. mirynda

    mirynda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak w tym momencie z transferem przesyłania(lepiej/gorzej niż przez ftp)? Rzecz fajna, do tego białystok i żebyby wgrać gierki, nie potrzebuję przenosić całej konsoli, dobrze mówię? :) Czytałem trochę o przygotowywaniu takiego dysku pod xboxa, ale zapytam na wszelki.. Sporo roboty z tym jest? Taki laik jak ja, poradzi sobie z tym bez problemu?
     
  10. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    wszystko szybko smiga ;) nie musisz przenosic, jedynie ta obudowe z dyskiem i mozesz podlaczyc ja pod usb do kazdego komputera i trzymac na tym dysku wszystko czego chcesz, moze on dzialac jako Twoj dysk twardy do PC i do xboxa na raz. Zeby przygotowac go pod xboxa wystarczy ze zmienisz format na FAT32 i bedzie wszystko okej. Aa i co do obudowy, jesli kupisz ta co Ci wyslalem to musisz miec dysk z wejsciem sata, ale chyba go posiadasz bo cos wczesniej pisales :) a co do podstawowej obslugi rgh i nagrywania gier na dysk stracza Ci te dwa tematy : http://xboxforum.pl/artykuly-f196/%...konwertowanie-obrazu-gry-pod-jtag-104943.html i http://xboxforum.pl/artykuly-f196/[tutorial]-poradnik-swiezego-jtagowca-104876.html plus instalacja xexmenu, ale to bez problemu znajdziesz.
     
  11. mirynda

    mirynda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Te tutoriale miałem już oczywiście zapisane w ulubionych. Tylko z drugiej strony, czy jest sens kupować sate 3.5, jeśli w podobnej cenie można kupić 2.5 i włożyć do oryginalnej obudowy M$? (tylko w tym momencie wracamy do punktu wyjścia, czyli podłączenie, transfer, itp) Czy to raczej kwestia indywidualna, co kto lubi..?
     
  12. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja nie wiem gdzie Ty kupujesz dyski, ale kazdy dysk ktory widzialem 2,5 byl duzo drozszy od 3,5. To raczej nie ma roznicy, ale trzeba dokupic kabel ktorym polaczysz dysk xboxowy z kompem
     
  13. mirynda

    mirynda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tak, tylko już na samym początku posta, kolega odradził mi taki manewr, choć nie uargumentował wypowiedzi.. Czyli gwoli zakończenia tematu.. Kupuje Sate 3.5, do tego obudowę którą podałeś, formatuje na Fat, gry wypakowuję programami z tutoriali które były podane, podłączam dysk do xklocka i spokojnie mogę zacząć testowanie gierek..?

    ps. W razie problemów, będę mógł zgłosić się kiedyś na pw o pomoc? Byłbym dźwięczny..
     
  14. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak, dokladnie :) tylko nie wiem czy w tamtych tematach byl link do xexmenu, tak wiec mozesz sie posluzyc tym tematem http://xboxforum.pl/artykuly-f196/[...h-z-pamieci-wewentrzenej-slim-4gb-118347.html zrob wszystko do 5 pkt to xexmenu bedzie zainstalowane ; ) bo potem juz chodzi o dashlaunch i jesli nie dasz z tym rady to napisz mi na pw, poniewaz jesli nie bedziesz mial dysku xboxowego to trzeba troszke pokombinowac

    Edit: a kupujesz slima czy wersje fat?
     
  15. mirynda

    mirynda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dysk xboxowy niby będę miał, ale planowałem go sprzedać coby na kawałek nowego 3.5 było, ale widzę że z tym raczej nie będzie problemu..? ;)
     
  16. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale z czym nie bedzie problemu? dysk xboxowy da Ci troche wiecej mozliwosci, ale bez niego tez bedzie fajnie, jesli o to chodzi ; )
     
  17. mirynda

    mirynda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kupuję wersje fat. Czyli są jeszcze jakieś ograniczenia przy dysku 3.5 na RGH? Wiem tyle, że 3.5 będzie pewnie szybszy..
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12082
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    3.5" musisz dolutowac kabelek sata i zabrac zasianie dla takiego dysku .

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  19. mirynda

    mirynda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Tym oto postem zrujnowałeś cały mój optymistyczny plan.. Można bardziej szczegółowo?
     
  20. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale kolega wybral, ze bedzie mial dysk w obudwie zewnetrznej, wiec nie musi nic lutowac, no chyba ze woli jednak inna metode. chodzi o to ze xbox bedzie wykrywal dysk jako pamiec przenosna, a dysk 2,5 cala w obudowie xboxowej, jako dysk xboxowy.
     
  21. mirynda

    mirynda Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2012
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A jak z tymi możliwościami? Chodzi o to, że na 3.5 nie będę mógł wgrywać DLC( czytałem gdzieś na forum, ale nic konkretnego nie pamiętam ), czy jakieś inne wady ?

    Edit: Może jednak lepiej wsadzić coś takiego do oryginalnej kieszeni M$? http://allegro.pl/wd1600bevs-2-5-160gb-sata-8mb-super-i2115390249.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum